Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Desi reteta de preparare pentru cartofii taranesti nu este complicata, iar timpul de realizare  este mic, acest lucru nu inseamna ca nu puteti gasi experiente noi si informatii noi despre acest tip de "dish". Modalitatile sunt variate, insa, in articolul nostru de azi, o sa prezentam numai 2 dintre cele ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
alina toma, fondul de garantare a creditului rural – ifn , fgcr ifn
În anul trecut, ne-am consolidat activitatea pe toate palierele Alina Toma conduce astăzi Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN (pe scurt, FGCR IFN). Este un expert ce are în background poziția și experiența de înalt funcționar în Ministerul Finanțelor. I-am solicitat un interviu, ca de obicei, anual, la ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sărbători de Paști in Grecia: Ziua 1 – 26.04 BUCUREȘTI – SALONIC Întâlnire la ora 21.00 în parcarea de la Piața Victoriei, plecare spre Grecia pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata. Ziua 2 – 27.04 SALONIC – AMMOULIANI Sosim dimineața la Salonic, tur pietonal in cel de-al ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

MALTA, INSULA DE LAPTE ȘI MIERE

Malta mai era și numită INSULA MIERII, MELITHA. Nu, nu și a laptelui. Asta i-am adăugat-o noi. Ca să fie, precum se spune, în Biblie, un ținut al laptelui și mierii. Deși ea, Malta, este – mai degrabă – aridă, ardentă/și plină de patimă, ca orice femeie meridională, focoasă 🙂 

Ca să înțelegi adânc Malta, ca să o înțelegi pe deplin/cu totul/fără rest, trebuie să o vizitezi, insistent/tenace, de (mai) multe ori. Trebuie să stai în ea, să te lăfăi – după bunul tău plac! – în apele ei, să îi mulțumești (din toată inima), cu venerație, ei și protectoarei ei, Sfânta Fecioară Maria. Nu e de mirare că, acolo, în Malta, mă simt ocrotit…

MALTA TREBUIE SĂ O CUNOȘTI MÂNCÂND CA UN MALTEZ 🙂
Trebuie să îi mănânci iepurii, după tradiția locului, în friptură cu vin. Trebuie să îi admiri, să îi contempli viile, să îi sorbi vinul, care este o minune, vinificat – în special – după moda italiană/și cu soiuri amintind/adumbrind de/dinspre cele italienești.

Poezia Maltei nu o poți simți, cu adevărat, decât dăruindu-te total ei, abandonându-te necondiționat. Trebuie să înveți ce este o țară mică, insulară, numai învățând să participi la sărbătorile ei, acele neasemuite FESTA cu artificii, atribuite – firește, cum se putea altfel? – protectoarei, adică Fecioarei Maria.

O ÎNTÂLNIRE DESTINALĂ 🙂 . ESTE SCRISĂ ÎN DESTINUL TĂU?
Întâlnirea cu Malta este, pentru fiecare, o întâlnire destinală – sau nu este. Unii o iubesc, încă de la prima vedere. Semn că e scrisă în codul tău genetic. Profund, în ADN. În dantela structură a genei.

Alții, dimpotrivă, nu găsesc nimic extraordinar. Fiindcă nu caută nimic extraordinar.

Ce să aibă nemaipomenit acest arhipelag de cinci insule? Și, totuși, are. Dacă ar fi numai briza, care este numai a ei…Dacă ar fi doar condiția mediană a pământului aflat între Africa și Sicilia, la doar trei ceasuri de navigat cu vaporul față de Italia Extrem Meridională.

Dar sunt toate la pachet. Într-un loc și laolaltă.

Asta e Malta – și doar iubind-o înveți să o recunoști.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN