Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva, erbicidul Bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Hai să vorbim despre învechirea distilatelor!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Modificările componentelor culorii sunt, de asemenea, relevante pentru capacitatea chipsurilor de a realiza învechirea rapida a distilatelor. (PRIMUL ARTICOL CLICK AICI)

       Dintre componentele culorii măsurate, mai importante sunt valorile modificarilor parametrilor a si b. Luminozitatea <<L>>, deşi importantă pentru caracterizarea distilatelor, poate fi totuşi modificată sau mai bine zis îmbunataţită – prin diferite tratamente de limpezire.

       Componenta <<a>>  roşu-verde (fig. 4) a culorii variază de la valori pozitive (+0,2) la proba martor, la valori negative cuprinse între 1 la Md+ şi 2,3 la Lj. Comparativ cu aceste valori, distilatele învechite în mod tradiţional în butoaie de steajar au prezentat valori cuprinse între 1 la distilatul de 2 ani şi 4,7 la distilatul invechit timp de 7 ani.

       Componenta <<b>> galben-albastru a culorii (fig. 5) variază de la 13,3 pentru proba Nt la 23,2 pentru proba Ft, comparativ cu martorul (D) care are o componentă galben de numai 0,4. Distilatele învechite tradiţional la butoaie de stejar au prezentat valori ale parametrului <<b>> cuprinse între 1,4 la distilatul de 2 ani şi 30,9 la distilatul de 7 ani.

 

 

 

 

 

 

 

Luminozitatea probelor a prezentat valori cuprinse între 91,7 la proba Ft şi 96,1 la proba Nt, comparativ cu martorul care a avut luminozitatea de 99,4.

Probele de distilat învechite traditional au prezentat valori cuprinse între 99,8 (B2) şi 94,1 (B7).

Deşi valorile obţinute pentru probele menţinute pe chips-uri sunt mai mici decât ale probei martor, se aminteşte ca valorile luminozitaţii, respectiv limpidităţii probei pot fi crescute prin tehnici de limpezire.

Tehnologia prezentată – ne referim la chipsuri – are loc/este administrată la cantități (mai) mari adică la/în butoaie cu capacități situate între două sute și cinci sute de litri, în medie.

Interesant rămâne de știu că legislația actuală este cea care impune durata de învechire (prin procedeul chipsare), în sensul că ea trebuie să fie de minimum un an (douăsprezece luni).

 

Echipa Rabbit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation