Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Vara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri (pentru majoritatea, desigur) si este si perioada in care trebuie sa fim foarte atenti la alimentatia noastra, altfel, exista riscul de a face un atac cerebral sau infarct. Spunem ca anotimpul acesta este cel mai periculos dintre toate, pentru ca in aceasta ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
ammouliani, grecia eterna, grecia fascinanta
Grecia eternă, Grecia fascinantă: UN PRELUDIU LA MUNTELE ATHOS Trebuie să legi, ÎNTOTDEAUNA, călătoriile tale de un reper, pentru ca lumea să le înțeleagă. Iar Ammouliani se relaționează, inevitabil, la Muntele Athos, ca la o autoritate (zeitate) tutelară. Asemeni oricărui muritor ortodox, am visat să pot intra, măcar nițeluș de puțintel, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

DEALU DORULUI E ÎNTEMEIETORUL

Unde nu s-a aflat, până acum, nici cramă, nici vin 🙂 : DEALU DORULUI E ÎNTEMEIETORUL
Cum e să fii pionier într-o zonă cu potențial

Doru Husarciuc, proprietarul de la crama DEALU DORULUI, trăiește într-un fel condiția întemeietorului. A celui care experimentează continuu.
De ce? Pentru că, în locul în care este el, nimeni nu a mai făcut, până acum, performanță cu vinurile. El a trăit – cu adevărat – condiția de pionierat.

Crama Dealul Dorului

Crama Dealul Dorului

Pe la Buziaș, până acum, nu s-a pomenit o cramă de calibrul celei conduse de Doru Husarciuc. El este primul, așadar, care a demonstrat că se poate. Potențial, este drept, exista și înainte, dar nu era exploatat.
Trebuia să vină cineva care să facă și demonstrația.

VINUL, CUM SE FACE ÎN AREALUL BANAT-SILAGIU
Vinul de la Podgoria Dealul Dorului este un vin de origine controlată.
Obţinerea acestor vinuri se prelucrează în cadrul arealului „Banat Silagiu”.
Strugurii se recoltează, pentru obţinerea vinurilor de calitate la maturitatea tehnologică, când au realizat un conţinut în zaharuri de minim 187 grame/(per) litru.
Fazele tehnologice sunt următoarele:

  1. Recepția calitativă și cantitativă
  2. Prelucrarea strugurilor
  3. Răcirea mustului și decantarea
  4. Însămânțarea mustului
  5. Tragerea vinului
  6. Pritocurile.

SOMMELIER:

Cu ce se asociază, cel mai bine, o tartă cu vișine?
Variantă de asociere
Muscat Ottonel demisec. Aroma tipică de muscat, este fin, delicat, plin, armonios, cu o plăcută rotunjime şi nuanţă de catifelare.
O bună alegere poate fi Muscatul de la Dealul Dorului.
Este dublu medaliat cu argint la concursurile internaționale de la Chișinău – CHIȘINĂU WINE & SPIRITS CONTEST 2015, și de la Vrsac – VINOFEST 2015.

Crama-Dealul-Dorului-3

PRIMUL MAGAZIN, ÎN TIMIȘOARA
Crama Dealul Dorului, a deschis primul magazin de prezentare si desfacere a vinurilor, produse in podgoria proprie. Magazinul se află în Timișoara, str. Aleea Cristalului, nr. 5, bl. 74, sc. B, telefon – 0727 230 237. Vă așteptam cu drag pentru a vă putea oferi vinuri deosebite!

LUNI – SAMBATA
9.00 – 18.00

Urmând linia de dezvoltare propusă, intenția noastră este să ne extindem activitatea de vânzare cu încă două crame, situate în zone diferite ale Municipiului Timișoara, în așa fel încât să putem satisface cerințele clienților noștri din cât mai multe părți ale orașului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation