Butoaie. Vin. Terroir românesc
Compatibilitatea maximă este între lemnul românesc și vinul românesc.
Butoaiele românești se potrivesc cel mai bine oare cu ce vin?
Nu cumva cu vinul românesc? Adică în virtutea cărui principiu?
În virtutea principiului că terroir-ul românesc pune lemn românesc lângă vin românesc.
Aceasta este compatibilitatea optimă. Cu condiția, singura, ca butoaiele să fie de bună calitate.
ESTE DE PREFERAT LEMNUL ROMÂNESC
Chiar la calitate egală, este de preferat lemnul românesc. Stejar românesc, din pădurile românești.
Știți dumneavoastră, râul, ramul…Mi-este prieten numai mie.
ȘI STEJARUL DIN LIMOUSINE MERGE CU VINUL FRÂNC
Fiindcă se îndeplinesc condițiile unei simbioze perfecte STEJAR-VIN. Lemn-vin.
Aceasta este însăși definiția condiției de terroir.
Din același motiv, francezii alătură lapte franțuzesc lângă tăiței franțuzești.
Deopotrivă, principiul se poate aplica și la vin. Stejarul din pădurile Limousine se asociază, în mod fericit, cu vinul frânc.
Fibra vegetală, se pare, are o armonie și o unitate a ei. Nu mai spunem nimic în plus despre sloganul PRODUS ÎN ROMÂNIA.
Spunem despre stejar și atât.
Mihail Gălățanu
Recent Comments