Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Read More

De ce e sănătoasă și, în același timp, nesănătoasă, dar necesară roșia pentru organism

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Roşia este plina de antioxidanţi (betacaroten şi licopen, vitaminele C şi E), potasiu şi fosfor si tocmai de aici vine proprietatea ei benefica asupra sistemului cardiovascular (scade vascozitatea sângelui şi tensiunea arteriala), creste puterea de a vedea si imunitatea. Ciudata combinatie, nu?

Se foloseste mai ales la ciorbe/supe si datorita vitaminelor B, ajutand la dezvoltarea secreţiei gastrice, ca in cazul pancreasului; o mai buna digestie (deci buna pentru cu anorexie sau constipatie).

Totodata, ele au si o groaza de  vitamina A și vitamina K. Mai au si ceva fibre, nu multe, dar indeajuns incat sa usureze treaba corpului in privinta digestiei; de mentionat ca mai contine seleniu și magneziu.

Se asimileaza mult mai rapid fierului din alimente, pentru ca are multa vitamina C si poate fi vazuta chiar în lichidul gelatinos care înconjoară semințele. Informatii deosebit de pretioase pentru persoanele care fac sala si au nevoie de anumite combinatii de alimente care sa-i ajute la o mai buna absorbtie.

Culoarea rosie a acestei legume este data de licopina, care reprezinta un anti-oxidant mai puternic chiar decat vitamina C.

Reduce riscul de a face cancer, afectiuni cardio-vasculare, degenerative, tulburări de metabolism și alte numeroase intoxicații. Cel mai recomandat este sa le consumi pe cele coapte, deoarece toti acesti nutrienti se asimileaza mult mai bine de catre corp.

De asemenea, medicul ne sfatuieste sa le combinam cu alimente grase, ca uleiul de măsline, avocado sau pește gras (ton sau somon) – o sa observati ca da un gust mult mai bun, dar, mai important decat atat, corpul preia mai bine proprietatile, deoarece e solubilă în grăsimi.

Studiile au fost cele care au aratat in numeroase cazuri ca, daca gatesti rosia, aceasta va creste cantitatea de licopen cu 35%. Scade sansele de a face cancer mai ales la cel de prostată, de pancreas, de sân şi de plămâni.

De ce nu este asa de sanatoasa precum pare? Multe dintre studii au aratat urmatoarele (le-am adunat eu caci sunt mai multe):

  • nu e buna cand se administreaza medicamente sulfanilamidice.
  • la fel la astm bronşic, menstre dureroase, boli ginecologice sau litiază renală
  • pătează dantura de 5 ori mai mult decat tutunul şi cafeaua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation