DANS SI BUCURIE LA PRIMA EDITIE BATALIA HITURILOR
Duminica, 4 decembrie, a avut loc primul eveniment sub egida BATALIA HITURILOR, unde au urcat pe scena Salii Palatului din Bucuresti formatiile Boney M. si BZN.
O seara in care multi dintre spectatorii trecuti de 40 de ani si-au amintit de tinerete, s-au ridicat de pe scaune si au dansat pana la finalul evenimentului, s-au apropiat de scena, au oferit cadouri artistilor si si-au manifestat din plin bucuria. Punctul de atractie al spectacolului a fost Boney M., formatie cu un trecut muzical destul de controversat si multe hit-uri la activ.
Exotici si cu o aparitie scenica ce i-au consacrat, cei de la Boney M. au cantat aproape toate piesele ce i-au adus in topuri, avand in meniu si cateva momente acapella inedite: Sunny, Daddy Cool, Rasputin, Ma Baker, Belfast, Hooray – Hooray, Rivers of Babylon, Gotta Go Home etc.
Concertul BATALIA HITURILOR a pus la dispozitie cate 60 de minute fiecarei formatii si a avut o pauza de 20 de minute. Dupa ora 22.30, formatia BZN a facut o baie de multime la sesiunea de autografe.
TRACKLIST BZN:
- Le Legionnaire
- Chanson D’Amour
- The Summertime
- Mon Amour
- Just an Illusion
- Tom Jones medley
- Drumurile Noastre
- Blue Eyes
BONEY M.
- Voce: Maizie Williams
- Voce: Goseth Olivia Morris
- Voce: Rosemary Martin
- Voce: Mark Oliver Agyei
Un eveniment organizat de German Quality Entertainment si postul de radio Magic FM!
DESPRE BZN
In vara lui 1965, se pun bazele formatiei BZN. Grupul a devenit foarte popular în Ţările de Jos si in zone destul de indepartate, cum ar fi Africa de Sud şi Asia. După 42 ani de cariera muzicala, 42 de albume, pe 16 iunie 2007, povestea BZN, artistii celui de mai de succes band din Tarrile de Jos, isi va incheia activitatea.
Cariera muzicala au inceput-o in 1966, in orasul natal Volendam, ca promotori ai genului pop-rock, cu influente britanice. Formula de inceput era compusa din Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitara), Evert Woestenburg (chitara), Jan Tuyp (bass) si Gerrit Woestenburg (percutie). Dupa putin timp, au schimbat genul, abordand de aceasta data hard-rock-ul. Suferind cateva schimbari de componenta, au inceput sa cante pop comercial, vocalista Anny Schilder avand un cuvant greu de spus in aceasta privinta. Aceasta formula a fost cea care le-a adus succesul de casa, in timp ei devenind cea mai populara formatie olandeza a tuturor timpurilor.
DESPRE BONEY M.
Boney M, grup de muzica pop creat de producatorul german Frank Farian, grup a carui perioada de glorie s-a petrecut la sfarsitul anilor ’70. La vremea respectiva, Boney M. a fost unul dintre putinele grupuri occidentale ce au devenit apreciate in regiuni mai putin circulate, precum: Africa, Iran, Asia de Sud-Est si chiar Europa de Est.
Frank Farian (Franz Reuther) este un producator german de muzica usoara. Inregistreaza in decembrie 1974 Baby Do You Wanna Bump?. Melodia este difuzata ca fiind interpretata de Boney M. Si, astfel, va deveni un succes in Olanda si Belgia. Acesta decide sa angajeze o trupa care să devina imaginea grupului in aparitiile TV si spectacole. O agentie de inchiriere le gaseste pe Maizie Williams (din Montserrat) si pe prietena ei jamaicana Sheyla Bonnick, precum si un dansator Mike. In 1975 o alta fata, Nathalie, se alatura, inlocuita mai apoi cu Claudja Barry. Sheila si Mike pleaca, iar Maizie Williams aduce un dansator exotic din Aruba, cel pe care il stim : Bobby Farrell.
The Magic of Boney M. – 20 Golden Hits, lansat în 1980, ajunge pe locul 1 în Regatul Unit. Al cincilea album, Boonoonoonoos, este lansat in 1981; in acel moment, Bobby Farrell nu mai facea parte din grup, fiind dat afara din cauza comportamentului instabil. Albumul se vinde bine, insa nu mai are acelasi succes ca precedentele. Singurul hit este We Kill the World (Don’t Kill the World).
Membrii originali ai formatiei au fost: Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie Williams si Bobby Farrell.
Alte articole pe aceeasi tema:
http://www.drinkfood.ro/2016/12/03/licitatia-de-craciun-art-is-freedom/
http://www.drinkfood.ro/2016/05/31/licitatia-artmark-aduce-o-noua-colectie-de-arta-romaneasca/
http://www.drinkfood.ro/2016/01/27/care-sunt-cele-mai-scumpe-tablouri-din-lume/
Recent Comments