Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pentru ca sarabatorile pascale sunt in apropiere, ne-am gandit sa scriem un articol in care sa va atentioanm cu privire la posibilele alimente pe care le puteti consuma si cele pe care nu, avand in vedere si dezlegarile la anumite alimente, anuntate de Biserica Romana. Unele dintre aceste alimente de ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Cum să amesteci corect alimentele

Cum sa ramanem sanatosi si sa evitam aparitia unor boli grave? Simplu! Avem grija sa combinam cele mai bune alimente!

  • Spanacul și căpșunile.

Problema principala aici este PH-ul stomacului, intotdeauna va fi complicat de asimilat fierul din plante,  de asta trebuie sa se consume vitamina C. Prin aciditatea celei din urma, fierul trece intr-o stare mai usoara de absorbit.

Este suficient sa consumi 100 mg de vitamina C, iar fierul va fi asimilat de 4 ori mai usor.

Aceeasi poveste este si la combinatia ardei roșu și fasole boabe neagră.

  • Legumele crude și ouăle.

Majoritatea primei categorii mentionate contine carotenoizi, ce ajuta in lupta impotriva cancerului, insa problema e ca ei sunt foarte greu de asimilat de catre organism, in ciuda faptului ca sunt printre cei mai buni antioxidanți. Acestia reprezinta pigmenţii de culoare roşie, galbenă sau portocalie, mare parte din acesti antioxidanti se afla in fructele şi legumele de acest gen de culoare. Printre cele mai importante amintim: licopenele, alfa-carotenul, beta-carotenul, luteina și zeaxantina. Grăsimea din gălbenușul de ou este ingredientul secret in aceasta combinatie. De pilda, in cazul in care va decideti sa consumati 3 ouă impreuna cu legumele crude, corpul va asimila de 3 ori mai usori acesti antioxidanti.

  • Turmericul și piperul negru.

Prima categorie are ceva ce se numeste pigment de tipul curcumin, ce vindeca si scade sansele de aparitie a unor afectiuni problematice precum: neurodegenerative, cardiovasculare, pulmonare, metabolice, autoimune și maligne. Cu toate acestea, asa cum era de asteptat, este greu de asimilat. Pentru asta vine in ajutor piperina, un alcaloid din piperul negru, care va face toata trebuia pentru voi.

Studiile au dovedit ca 20 mg de piperină introduse la 2 grame de curcumin majoreaza sansele de asimilare de 2000 de ori!

Totusi, curcumina nu trebuie consumata prea des, caci altfel poate creste sansele de aparitie a pietrelor la rinichi.

  • Salata verde și uleiul.

Carotenoizii din salata in combinatie cu uleiul ajuta la abosrbtia mai rapid a acestei substante.

  • Cartofii dulci și spanacul.

Este rezultatul combinatiei dintre vitamina A si zinc.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN