Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cu ce se fermentează berea?

Si, astfel, ajungem la ultimele elemente ale berii. Urmariti si celalalte 2 articole in care am vorbit despre celalalte ingrediente pentru realizarea berii. In toate aceste trei articole am facut o analiza a procedeului in care se realizeaza berea (CLICK AICI PT A VEDEA ARTICOLUL INITIAL).

Drojdia

irish moss – ca agent de filtrare

Acuma, am ajuns si la punctul fermentarii, iar pentru asta este responsabila doar si numai drojdia. Aceasta creeaza un schimb de substante dintre zaharurile luate din cereale, care mai apoi creeaza alcool si dioxid de carbon, dar, in acelasi timp, face din mustul de bere, produsul in sine: adica berea. Fata de elementele de dinainte ale berii (sursa de amidon, malt, hamei samd), berea pastreaza cateva din gustul drojdiei, dar tot cea din urma ii da si consistenta.

Sunt mai multe forme de drojdie de bere, printre care cele mai des utilizate (care il ajuta pe berar sa dea tipul de bere pe care il doreste): ale (Saccharomyces cerevisiae) si lager (Saccharomyces uvarum). Un alt exemplu ar fi drojdia Brettanomyces, care se foloseste la berea lambica. 

Lista poate continua.

Agentul de filtrare

Aces ultim ingredient de pe lista noastra este folosit pentru a face berea mai limpede si curata, fata de cele nefiltrate, care sunt niste metode mai traditionale de facere a berii, si care-i da un aspect tulbur. In cazul primului exemplu, in proces, agentul de filtrare se pune alaturi de proteinele solide din bere, care va lasa sus-mentionatele caracteristici in produsul final, care esteberea.

Agentii de filtrare sunt diferiti si foarte variati: isinglass (facut din inotatoare de la pesti), Irish moss (planta), kappa carrageenan, gelatina samd. In cazul in care sunteti vegetarieni si vreti sa beti o bere e foarte simplu: uitati-va pe etichete, ar trebui sa scrie ceva in genul “facuta pentru vegetarieni” si este realizata cu plante de mare sau agenti artificiali.

Alte articol despre bere, pentru voi berarilor:

Procesul magic de facere a berii

Berea luptă cu diabetul și cancerul!

Berea e bună pentru inimă și oase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation