BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne place să ne gândim la ea. 🙂
Dacă ar fi să ne luăm după datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), atunci ar trebui să relevăm că, în anul 2011, România se afla pe locul cinci în rândul celor mai mari consumatoare de alcool pe cap de locuitor.
Dar și de bere.
Nu mai este niciun secret că românii sunt mari iubitori ai berii, iar consumul crește în fiecare an.
De atunci, la capitolul BERE, am tot urcat. La capitolul CONSUM BERE, vrem să zicem. Dar se poate spune că și la producțiunea de bere.
Kirin Beer University publică începând din 1975 un raport anual privind consumul de bere, pe baza datelor de la asociațiile de berari din toată lumea și din statisticile oficiale. În timp ce Marea Britanie este doar pe locul al 23-lea, cu 58 l/locuitor, România a depășit în 2020 atât Spania, cât și Germania și se află pe podiumul global, potrivit BBC Science Focus Magazine.
Potrivit cifrelor din 2020, România a ajuns pe locul 3, cu un total de 100,3 litri pe cap de locuitor.
Oho, ce salt!
Hai, că o chestie ca asta merită și trebuie, din plin, comentată!
Păi, auzi dumneata, suntem în fața englejilor!!! Ho, ho, ho, ăia turbulenți, suporteri ai echipelor de fotbal din regat, HOOLIGANS, liverpoolienii – mai cu seamă – care se se bat și beau grupa mare peste tot pe unde se duc, acompaniind echipele lor favorite.
Dar acest lucru ne este în egală măsură relevat și de REELS-URILE care circulă pe net, în special cele de pe FACEBOOK. Chiar se vede/se atestă că suntem în frunte. În față. Locul trei, ehei, nu e chiar de ici, de colo!
Berea este considerată de unii cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat?
Ei bine, deși suntem mari consumatori de bere, aceasta este considerată de unii specialiștii în sănătate cea mai nocivă băutură alcoolică pentru ficat.
Totuși, nu ni se pare credibilă această afirmație încât să ne panicăm prea tare, man!
Mai mult, se zice că berea este principala cauză a steatozei hepatice, adică boala ficatului gras și duce la pancreatită, colecistită sau alte tulburări gastrice.
Potrivit medicilor, se pare că românii nu au limite atunci când vine vorba de cosumul de bere, iar acest lucru se vede în numărul bolnavilor de ficat gras sau steatoză hepatică alcoolică/nonalcoolică.
Ficatul gras apare la peste 90% dintre persoanele care consumă o băutură alcoolică pe zi (500 de mililitri).
În plus, situația devine cu atât mai norcivă cu cât berea este combinată cu mâncărurile grase, lucru greu de suportat pentru organism.
O viață sănătoasă ține în principal de regimul alimentar, așa că dacă renunți la alcool, fumat, ar cam trebui și la bere…Spun unii…nu neaparat că le-am da crezare!… Și, în plus, e vorba numai de consumuri mari…
Recent Comments