Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, biostimulatorul cu rol in eficientizarea nutritiei Utrisha™ N
Produsul biologic se adaptează nevoilor de dezvoltare a plantelor și ajută la maximizarea sustenabilă a potențialului de producție GENEVA, Elveția, 24 noiembrie, 2021 – Corteva Agriscience a lansat în Europa Utrisha™ N, biostimulatorul cu rol în eficientizarea nutriției, ca parte a portofoliului de produse biologice, contribuind astfel la îndeplinirea cererii ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
grecia de mancare, supa fricasse
Da. Sigur, Poate nu știți. Sau, dimpotrivă, poate știți. Dar noi am gustat SUPA FRICASSE. Din partea casei. La Metohi. Sau METOXI. Adică la A. ...Ammouliani. Bucătarul (poate și proprietarul!) de la METOXI ne-a arătat polonicul. Nu, nu în semn de amenințare, ci de fezandare. Adicătelea, ne-a invitat la masă ...
Read More

Crama AVINCIS lansează Vila Dobrușa

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Crama AVINCIS lansează Vila Dobrușa, gama de vinuri destinată exclusiv retail-ului

Crama AVINCIS, unul dintre cei mai reputaţi producători de vinuri premium din România, recunoscut la nivel internaţional, prezintă Vila Dobrușa, gama de vinuri destinată exclusiv retail-ului.
Gama Vila Dobrușa include 5 vinuri diferite pentru a satisface diversitatea gusturilor consumatorilor: Vila Dobrușa – Cabernet Sauvignon 2013, Vila Dobrușa – Fetească Regală – Pinot Gris & Tămâioasă Românească 2014, Vila Dobrușa – Negru de Drăgăşani & Merlot 2014, Vila Dobrușa – Sauvignon Blanc 2014, Vila Dobrușa – Rosé 2015.

Dezvoltarea acestei game a venit ca răspuns la dorința consumatorilor de a avea vinurile marca AVINCIS cât mai aproape. Calitatea cere efort, răbdare și pasiune. De aceea, atunci când am dezvoltat Vila Dobrușa, gama destinată exclusiv retail-ului, am ales cei mai buni butași de viță de vie, pentru a obține vinuri răcoroase, proaspete şi potrivite oricărei ocazii”, declară Andreea Micu, owner Crama AVINCIS.

Ceea ce face vinurile AVINCIS speciale este, în primul rând, regiunea de proveniență. Vinurile albe de Drăgăşani au cunoscut perioada lor de glorie la sfârşitul secolului al XIX-lea, cucerind mai multe medalii la expoziţiile universale. Sunt tradiţionale vinurile aromatice, obţinute din soiul autohton Tămâioasă Românească, care au creat prestigiul podgoriei Drăgăşani. De asemenea trebuie menţionate aici şi vinurile roşii tradiţionale zonei precum Negru de Drăgăşani care este port – drapelul regiunii.

Un alt element cheie al unicității vinurilor AVINCIS îl reprezintă cultivarea viței de vie. Aici un rol fundamental îl joacă Ghislain Moritz, un maestru al metodelor de vinificare din Bourgogne și un fin cunoscător al stilului oenologic din Bordeaux, care, alături de inginerul agronom Gheorghe Lixandru își dedică întreaga energie lucratului pământului. Această vie potrivită ca mărime (30 de ha plantate) ocupă tot dealul, precum şi coastele sale care coboară în pantă lină spre văi. Expunerea la soare este excepţională. Precipitaţiile anuale ating o medie de 580 mm, comparabil cu cele din marile podgorii din Champagne, Castilia, Chile si Napa Valley.

Vila Dobrușa
Anul acesta, AVINCIS a marcat cinci ani de la deschiderea cramei Dobruşa, situată în regiunea dealurilor subcarpatice, la porţile mănăstirilor din nordul Olteniei. Noua cramă, proiectată de arhitectul Alexandru Beldiman, se remarcă prin arhitectura modernă şi inedită şi găzduieşte evenimente exclusiviste şi degustări de vin.

Astfel, o vizită la cramă devine mai mult decât o experiență a degustării de vinuri, fiind o incursiune în istoria și tradițiile zonei, o ocazie unică de a descoperi poveștile unui pământ binecuvântat. Asta face vinurile AVINCIS speciale și le deosebește într-o mare de produse serializate, create industrial și care nu au în spate nimic autentic”, spune Andreea Micu.

Vinurile din gama Vila Dobrușa

vila-dobrusa-cabernet-sauvignon-1Vila Dobrușa – Cabernet Sauvignon 2013
Acest Cabernet Sauvignon are o culoare negru roşiatic intens, cu un buchet proaspăt şi expresiv de coacăze negre şi mure. Structura acestui vin prezintă echilibru între aroma proaspătă de mure şi taninii delicaţi.
Vă recomandăm să degustaţi acest vin la 17oC, alături de aperitive sau orice tip de carne roșie. Acompaniază perfect cotletul de miel în sos balsamic.

vila-dobrusa-mix-alb-2Vila Dobrușa – Fetească Regală – Pinot Gris & Tămâioasă Românească 2014
Acest cupaj are o culoare galben deschis cu reflexe verzui, fiind un vin proaspăt și ușor de băut. Gustul său este viu cu aciditate plăcută și arome delicate de miere. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperatură controlată folosind drojdii selecţionate pentru evidenţierea variatelor arome. Vinul tânăr este maturat apoi în cisternă pe drojdii înainte de îmbuteliere. Cupajul este format din 50% Fetească Regală, 35% Pinot Gris şi 15% Tămâioasă Românească.
Vinul prezintă un buchet cu note de piersică şi lămâie. Vă sfătuim să degustați acest vin foarte rece la 7oC, alături de brânză de capră sau aperitive, salate de sezon şi peşte la grătar.

vila-dobrusa-mix-rosu-3Vila Dobrușa – Negru de Drăgăşani & Merlot 2014
Culoarea acestui vin este violet închis cu reflexe profunde de rubin, fiind un vin proaspăt și ușor de băut. Fermentarea are loc în cisterne de inox, la temperatură controlată scăzută folosind drojdii selectate pentru a accentua variatele sale arome. Cupajul este format din 60% Negru de Drăgăşani şi 40% Merlot, iar gustul său prezintă arome de fructe de pădure, structură rotundă şi aciditate proaspătă. A se degusta la 17 °C. Acompaniază foarte bine carnea la grătar sau mâncarea asiatică.

vila-dobrusa-sauvignon-blanc-4Vila Dobrușa – Sauvignon Blanc 2014
Acest vin proaspăt şi uşor de băut are o culoare galben transparent, cu reflexii verzui și un buchet cu arome de fructe exotice. Gustul acestui vin este proaspăt şi rotund, cu arome de lămâie. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperatură controlată folosind drojdii selecţionate pentru evidenţierea variatelor arome. Vă recomandăm să îl serviți foarte rece la 7˚C alături de brânză de capră, snack-uri şi aperitive. Acompaniază, de asemenea, foarte bine salatele proaspete de sezon sau peştele la grătar.

AVINCIS este crama lui Valeriu şi a Cristianei Stoica, care au decis – în 2007 – să dea o nouă viaţă viei familiei, situată în regiunea dealurilor subcarpatice, la porţile mănăstirilor din nordul Olteniei, în zona Drăgăşani. Totodată, AVINCIS reprezintă simbolul renașterii vinurilor românești, sub semnul tradiţiei și modernităţii, o întoarcere la origini, dar în același timp o privire spre viitor. Crama AVINCIS, de pe Domeniul Vila Dobrușa din Drăgășani, a fost inaugurată în iunie 2011, an în care a început producţia primelor vinuri.

Vinurile din gama Vila Dobrușa sunt diponibile în hypermarket-urile Auchan (AFI Palace Cotroceni, Berceni, Drumul Taberei, Militari, Brașov – Coresi Shopping Resort, Cluj, Constanța –Maritimo Shopping Center, Craiova – Electoputere Park, Craiova – Craiovița, Pitești – Bradul, Timișoara – Nord, Timișoara – Iulius Mall) și Carrefour (Băneasa Shopping Center, Berceni, Colentina, Collosseum, Mega Mall, Militari Shopping Center, Orhideea, Unirii Shopping Center, Vitantis Shopping Center, Vulcan, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Galați, Iași Era, Iași Felicia, Ploiești, Oradea, Sibiu, Suceava, Timișoara, Tîrgu Jiu).

http://www.avincis.ro/
https://www.facebook.com/avincis.romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation