Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
Anul 2020 a fost un an problematic pentru multe zone din țară și mulți fermieri au avut de suferit din pricina vremii capricioase și nu au reușit să obțină la cultura porumbului producții la fel de ridicate ca în anii trecuți. Nu este și cazul agricultorilor din județul Suceava, care ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI 2021: O PRIVIRE DE ANSAMBLU Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai să ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cilibir: din seria preparate turcești

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cilbir este printre cele mai vechi mancaruri cu specific turcesc. Rețeta este compusa din ouă poșate cu cremă usturoiată de iaurt și unt topit aromatizat.

sursa: creativemarket.com

Daca te-ai decisa sa prepari acest tip de preparat, atunci trebuie sa ai urmatoarele ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • 350 g iaurt gras
  • 4 linguri unt
  • 1/2 linguriță paprika
  • 1/8 linguriță turneric
  • 1/2 linguriță tahini
  • puțin chili piper cayenne
  • sare după gust
  • 1 lingură oțet alb
  • câteva fire de pătrunjel mărunțit fin (opțional)

Mai intai pisezi usturoiul și adaugi putina sare peste, ai grija ca compozitia sa se transforme intr-un fel de pasta. Pui peste iaurt și tahini, amestecă si transfera-l intr-un bol destul de adanc, ca sa incapa. Il lasi “la lasat”.

Urmeaza sa topim untul in alta cratita, unde adaugi paprika, turmeric, cayenne și ceva sare. In timp ce amesteci, asteapta untul sa sfaraie, atunci te opresti. Iei untul topit si il treci printr-o sită fină într-un bol mic și lasa-l la cald.

Iei o cratiță înaltă (de peste 2 L) plina cu apă, impreuna cu praf de sare și oțet alb. Asteapta sa fiarba. Spargi oule in doua boluri diferite. Astepti sa fierbi apa pana cand face clabucii specifici. Adaugi oule usor in apa fiarta. Nu trebuie lasat mai mult de 2-3 minute (cu capacul pus): numai albușul trebuie să se coaguleze, gălbenușul trebuie să rămână moale. Când vezi ca s-a facut un ou, il asezi pe un șervețel de hârtie care sa absoarba apa și urmaresti acelasi proces si la urmatorul.

Oule facute se pun, dupa, peste mixtura de iaurt, dar in asa fel incat gălbenușurile să rămână intregi. In final, peste scurgi untul topit aromatizat și presai putin pătrunjel mărunțit deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation