Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

combaterea bolilor la culturile de cereale paioase, Verben™ - fungicidul NR 1 din T1, Corteva Agriscience
Un nou STAR în combaterea bolilor la culturile de cereale păioase! Protecția cerealelor începe din T1 Principalele boli care afectează puternic culturile de cereale păioase își fac apariția chiar din primăvară, cum ar fi făinarea, pătarea în ochi, septorioza, iar dacă factorii de mediu sunt favoribili și restul bolilor pot ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
GRECIA, Ammouliani, Ammouliani turnat in pahare
Anul acesta, 2021, și-a respectat pe deplin blazonul. În Ammouliani, am reușit să facem o degustare, eu îi spun degustarea anului. Fiindcă anul 2021 a fost sărac în degustări și evenimente, iar noi am mai avut doar încă o degustare de referință, cea pe care am menționat-o/am scris în numărul ...
Read More

Cilibir: din seria preparate turcești

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cilbir este printre cele mai vechi mancaruri cu specific turcesc. Rețeta este compusa din ouă poșate cu cremă usturoiată de iaurt și unt topit aromatizat.

sursa: creativemarket.com

Daca te-ai decisa sa prepari acest tip de preparat, atunci trebuie sa ai urmatoarele ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • 350 g iaurt gras
  • 4 linguri unt
  • 1/2 linguriță paprika
  • 1/8 linguriță turneric
  • 1/2 linguriță tahini
  • puțin chili piper cayenne
  • sare după gust
  • 1 lingură oțet alb
  • câteva fire de pătrunjel mărunțit fin (opțional)

Mai intai pisezi usturoiul și adaugi putina sare peste, ai grija ca compozitia sa se transforme intr-un fel de pasta. Pui peste iaurt și tahini, amestecă si transfera-l intr-un bol destul de adanc, ca sa incapa. Il lasi “la lasat”.

Urmeaza sa topim untul in alta cratita, unde adaugi paprika, turmeric, cayenne și ceva sare. In timp ce amesteci, asteapta untul sa sfaraie, atunci te opresti. Iei untul topit si il treci printr-o sită fină într-un bol mic și lasa-l la cald.

Iei o cratiță înaltă (de peste 2 L) plina cu apă, impreuna cu praf de sare și oțet alb. Asteapta sa fiarba. Spargi oule in doua boluri diferite. Astepti sa fierbi apa pana cand face clabucii specifici. Adaugi oule usor in apa fiarta. Nu trebuie lasat mai mult de 2-3 minute (cu capacul pus): numai albușul trebuie să se coaguleze, gălbenușul trebuie să rămână moale. Când vezi ca s-a facut un ou, il asezi pe un șervețel de hârtie care sa absoarba apa și urmaresti acelasi proces si la urmatorul.

Oule facute se pun, dupa, peste mixtura de iaurt, dar in asa fel incat gălbenușurile să rămână intregi. In final, peste scurgi untul topit aromatizat și presai putin pătrunjel mărunțit deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation