Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

malta, capitala valletta, satul marsaxlokk, insula gozo, orasul mdina
Sunt locuri de care doar îți amintești și locuri de care te îndrăgostești în călătoriile tale, iar Malta, frumoasa Insulă de miere din Mediterana face parte dintre cele care îți cuceresc inima pentru totdeauna și te face să-ți dorești să mai revii o dată și încă o dată. Vinovate pentru ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
-- Capsulele biologice pe bază de drojdie Sustaine™ contribuie la reducerea utilizării microplasticului -- O nouă colaborare dintre Corteva Agriscience şi Eden Research plc îi va sprijini pe agricultori în efortul lor de a satisface cerinţele consumatorilor privind o agricultură mai sustenabilă. Eden Research plc este o companie listată pe ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, capitala valletta, satul marsaxlokk, insula gozo, orasul mdina
Sunt locuri de care doar îți amintești și locuri de care te îndrăgostești în călătoriile tale, iar Malta, frumoasa Insulă de miere din Mediterana face parte dintre cele care îți cuceresc inima pentru totdeauna și te face să-ți dorești să mai revii o dată și încă o dată. Vinovate pentru ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cilibir: din seria preparate turcești

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cilbir este printre cele mai vechi mancaruri cu specific turcesc. Rețeta este compusa din ouă poșate cu cremă usturoiată de iaurt și unt topit aromatizat.

sursa: creativemarket.com

Daca te-ai decisa sa prepari acest tip de preparat, atunci trebuie sa ai urmatoarele ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • 350 g iaurt gras
  • 4 linguri unt
  • 1/2 linguriță paprika
  • 1/8 linguriță turneric
  • 1/2 linguriță tahini
  • puțin chili piper cayenne
  • sare după gust
  • 1 lingură oțet alb
  • câteva fire de pătrunjel mărunțit fin (opțional)

Mai intai pisezi usturoiul și adaugi putina sare peste, ai grija ca compozitia sa se transforme intr-un fel de pasta. Pui peste iaurt și tahini, amestecă si transfera-l intr-un bol destul de adanc, ca sa incapa. Il lasi “la lasat”.

Urmeaza sa topim untul in alta cratita, unde adaugi paprika, turmeric, cayenne și ceva sare. In timp ce amesteci, asteapta untul sa sfaraie, atunci te opresti. Iei untul topit si il treci printr-o sită fină într-un bol mic și lasa-l la cald.

Iei o cratiță înaltă (de peste 2 L) plina cu apă, impreuna cu praf de sare și oțet alb. Asteapta sa fiarba. Spargi oule in doua boluri diferite. Astepti sa fierbi apa pana cand face clabucii specifici. Adaugi oule usor in apa fiarta. Nu trebuie lasat mai mult de 2-3 minute (cu capacul pus): numai albușul trebuie să se coaguleze, gălbenușul trebuie să rămână moale. Când vezi ca s-a facut un ou, il asezi pe un șervețel de hârtie care sa absoarba apa și urmaresti acelasi proces si la urmatorul.

Oule facute se pun, dupa, peste mixtura de iaurt, dar in asa fel incat gălbenușurile să rămână intregi. In final, peste scurgi untul topit aromatizat și presai putin pătrunjel mărunțit deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation