Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Read More

Ce alimente nu trebuie să consumi vara! Află de ce!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Vara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri (pentru majoritatea, desigur) si este si perioada in care trebuie sa fim foarte atenti la alimentatia noastra, altfel, exista riscul de a face un atac cerebral sau infarct.

Spunem ca anotimpul acesta este cel mai periculos dintre toate, pentru ca in aceasta periaoda au loc cele mai dese decese din cauza caniculei și a altor factori. De cele mai multe ori problema vine de la alimentatia deficienta.

Pe caniculă, un ceai fierbinte este cea mai buna recomandare pe care o poti primi de la un medic, serios! Este de preferat in fata unui pahar cu suc în care aţi pus câteva cuburi de gheaţă. Ideea din spatele acestei practici este urmatoarea: daca transpiri mai intens, atunci vei resimti efectele caniculei mai mult.

De asta, dimpotriva, alimentele foarte reci care-s consumate in perioadele caniculare ne pot face mai mult rau decat bine, deoarece ele duc la contracţia vaselor de sânge. Asta inseamna ca te vei incalzi mai rapid si mai mult, ceea ce poate conduce la infarct sau un funicular cerebral.

Profesorul Peter McNaughon, de la Universitatea Cambridge, a spart orice teza despre bauturile reci in perioadele calde. Medicul ne-a spus ca, atunci cand bem băuturi calde sau fierbinţi, automat ne creste temperatura corpului. Nervii localizati in cavitatea bucală şi sistemul digestiv vor trimite semnale catre creier ca să producă mai multă transpiraţie, care, prin evaporare, va conduce la răcorirea corpului:

„Apa se evaporă foarte repede de pe piele, iar atunci corpul se răceşte”, spune McNaughon.

Motivul pentru care majoritatea oamenilor nu consuma băuturi sau alimente calde este din cauza caldurii excesive pe care o resimt pe moment sau, asa cum spunea dr. Cristopher Gordon:

„în momentul în care încep să transpire, vor începe să se simtă răcoriţi”, ne explica expertul în „termoreglare umană” la Universitatea din Sydney.

Transpiraţia este unul dintre cele mai importante procese ale corpului, iar de aceea, daca corpul tau se afla intr-un mediu cu temperaturi ridicate si procesul nu se declanseaza, atunci temperatura corpului ar ajunge la niste valori periculoase, fapt care poate duce la un atac cerebral urmat de deces.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation