Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Care este cel mai bun tip de lapte?

Un nou studiu realizat in cadrul Campaniei Naționale de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!” ne arata adevarul crud despre iaurturile autohtone si ce ingrediente periculoase se ascund in ele! Care este cel mai sanatos iaurt dintre toate? Aflati in articolul nostru de azi. Expertii Asociaţiei Pro Consumatori (APC) au un obiectiv greu de indeplinit: sa faca romanii sa înţeleagă eticheta produselor alimentare, pentru ca acestia sa isi dea seama care sunt cele mai sanatoase produse pentru ei.

Dupa cum probabil stiti deja, iaurtul industrial s-a indepartat complet de procesul natural de fabricatie:

”Din păcate, iaurtul fabricat în sistem industrial, cu mici excepții, nu mai are nimic în comun cu procesul natural de obținere al acestuia, adică prin fermentarea naturală a laptelui nestandardizat de către bacteriile de fermentație. Multe sortimente de iaurt sunt fabricate din lapte standardizat și omogenizat, lapte praf degresat,  concentrate proteice de origine lactată obținute prin ultrafiltrare și grăsimi din lapte. Le recomand consumatorilor să cumpere acele tipuri de iaurt care au pe etichetă mențiunea „Produs românesc”, fapt care atestă că acel produs s-a obținut numai din lapte românesc. A nu se confunda mențiunea „Produs românesc” de pe eticheta unor iaurturi cu mențiunea “Produs în România”, care poate ascunde faptul  că acel iaurt  conține și lapte din afara țării, amestecat cu lapte romanesc”, ne spune Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC România.

Ce ne spune nutritionistul Dumitru Bălan, cu privire la iaurturile produse in Romania:

”A venit timpul să aflăm cu toţii răspunsul unei întrebări care stă deseori pe buzele românilor, fiind de părere că studiul APC referitor la calitatea iaurturilor de pe piaţa noastră va rezolva definitiv acest puzzle extrem de complex. Deşi nu sunt un fan declarat al produselor lactate, sunt un consumator de iaurt, de aceea am acceptat cu mare plăcere invitaţia APC de a dezvolta acest subiect şi m-aş bucura nespus dacă ai ţine cont de următoarele lucruri, atunci când vei păşi pragul magazinelor noastre.

Laptele de vacă este unul dintre alimentele care se digera greu, care pica greu la stomac, intrucat creeaza inflamaţie în zona digestivă, din cauza lactozei, un zahăr greu digerabil, cu atat mai mult cu cat omul nu prea produce enzimele care descompun lactoza. Sa fim seriosi, de cate ori nu te-ai balonat dupa ce ai consumat lapte de vaca? De aceea s-au si inregistrat scaderi in consuma in aceasta zona. Enzimele tale incearca sa descompuna zahărul din lapte si, de aceea, nu reusesc sa digere lactoza eficient.

Prin urmare, nutritionistii recomanda laptele de capra, care prezinta cu mult mai multe beneficii decat cel de vaca, in special daca vorbim de structura micronutrienţilor încorporaţi, precum si de cantitatea de lactoză care se regăseşte în acest lapte. Multe studii au afirmat acest lucru, cum ar fi „Goat’s Milk is more beneficial to health than cow’s milk”, realizat in 2007 de către specialiştii Universităţii din Granada, care au aratat că ingestia laptelui de capră poate evita afecţiuni ca anemia şi demineralizarea osoasă.

Prezinta un mare avantaj mai ales in cazul procesul utilizării digestive şi metabolice a mineralelor precum Fierul, Calciul, Fosforul sau Magneziul. Astfel, laptele de capra este net superior celui de vaca, intrucat este mai usor digerabil, intrucat contina mai putina lactoza (deci mai usor de descompus zaharul) si are mai putini grasimi. Totodata, are cu cel puţin 50% mai puţine proteine alergizante precum cazeina sau lactalbumina fata de laptele de vacă, reducand sansele de a activa o alergie.

Nutriotional vorbind, Vitaminele A, B6 si D sau minerale importante precum Calciul, Seleniul şi Potasiul care sunt si in laptele de capră (mai mult decat in cel de vaca), de aceea cercetătorii Universităţii din Granada spun ca este cel mai bun tip de lapte si ca evita demineralizarea osoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation