Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Berea, un posibil aliat pentru a reintra în formă după sport

Berea, un posibil aliat pentru a reintra în formă după sport

 

Pentru că pe timpul verii frecvența activităților fizice crește, organismul are nevoie deopotrivă de alimente nutritive și băuturi hidratante care să-l ajute să reintre în formă după efort.

Specialiștii consideră că după fiecare antrenament intens este important ca depozitele energetice, dar și echilibrul hidric să fie restabilite și recuperate pentru a avea un organism sănătos. În acest sens, consumul moderat de bere poate avea un rol benefic, putând să contribuie la rehidratare, la relaxarea mușchilor și la întărirea sistemului osos.

Berea, o posibilă variantă de rehidratare după efort fizic

Consumată cu responsabilitate, berea reprezintă una dintre cele mai bune soluții de rehidratare după orele petrecute la sală sau pe terenul de sport. Cu un conținut de peste 90% apă, bogată în substanțe nutritive precum vitamina B, fibre, minerale (dioxid de siliciu, potasiu, siliciu și magneziu), această băutură-aliment reușește să compenseze pierderile hidrice cauzate de exerciții fizice.

”Prin transpirația produsă în timpul exercițiului fizic, corpul nostru elimină nu doar o cantitate importantă de lichide, dar și substanțe nutritive importante. Hidratarea corectă devine astfel  obligatorie, prin adăugarea, în completarea consumului de apă, și a băuturilor cu aport de substanțe nutritive. O băutură care în mod surprinzător poate îndeplini aceste cerințe este berea, cu sau fără alcool. Pe lângă efectul său răcoritor și îndepărtarea senzației de sete, berea conține numeroase substanțe nutritive ce ajută organismul să-și recapete tonusul inițial”, a declarat Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

sdasda

Hameiul poate relaxa mușchii

Studii recente au dezvăluit că hameiul are anumite proprietăți, inclusiv de ameliorare a durerii, antispastice și antiinflamatorii. Datorită hameiului din compoziţia berii, rezultatele cercetărilor demonstrează faptul că această băutură constituie un bun remediu de calmare și de relaxare a mușchilor după un efort fizic susținut. În plus, hameiul poate ajuta și împotriva retenției de apă, ceea ce o face un aliat perfect în îmbunătățirea rezultatele activității fizice.

Berea poate menține oasele sănătoase

Pentru ca un organism sănătos să fie capabil să reziste la activități fizice intense este nevoie de oase puternice. Conținutul de siliciu din bere poate avea un efect pozitiv benefic asupra densităţii minerale osoase la bărbaţii în vârstă şi la femeile aflate la menopauză. În funcție de tipul de bere, cantitatea de siliciu poate varia însă de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Așadar, berile care au concentrații mari de malț și de hamei, cum sunt cele de tip lager, sunt cele mai bogate în siliciu.

Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

 

De asemenea, pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstăToate detaliile privind structura şi componenţa Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pot fi găsite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation