Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

BARONIADA, FAZA PE ŢARĂ

Panificație, patiserie/Sănătate/Alimentație corectă (ideală)

TURISM PE PÂINE, FRATE! TURISM PE PÂINE, NENE

Ce mâncăm ca să fim sănătoși?

Aţi auzit de BARON? Nu ? Cum, încă n-ați auzit de BARON? Nu, nu baronul Munchausen, din celebrele povești/și filme. Este singurul BARON, local și central, care este, cu adevărat – la propriu – delicios! Da, de pâinea cu roșii înăuntru? Aia, pe care o puteți lua din București, de la Obor, lângă Primăria sectorului 2 – sau din Slobozia. Specialități de pâine, de care te îndrăgostești la prima degustare. Și care nu te mint, ca baronul Munchausen, până le crește nasul. Pâinea lor este o pâine cinstită, curată, adevărată, din aceea care îți vine să rupi un coltuc, imediat după ce-ai cumpărat-o, până să apuci să dai colțul străzii, nestăpânindu-ți pofta. Să îmbuci din pâinea aburindă, care este bună și caldă, și rece. Și nu te mai poți stăpâni și, exact ca în copilărie (cân îți ghiorțăiau mațele de foame), mai ciupești un colț de pâine, și încă un coltuc, și uite-așa ai ras jumătate de pâine. Când s-a dus, nu știi. Și trebuie să te întorci iarăși la Obor, între Primărie și piață, și să mai cumperi încă o pâine.
paine-1

Cum să se cheme o brutărie TOCMAI așa, BARON? Iac-așa, se găsește pe lume. Se și cheamă. Există. În București, pe o stradă, Chiristigii, care amintește mai mult de geluirea scândurilor de culoarea lămâii, mai mult decât de dospirea pâinii.

ÎN SLOBOZIA ȘI ÎN BUCUREȘTI, DEOPOTRIVĂ
Să ne amintească tuturor că suntem înălțați în rang, atunci când mâncăm o pâine bună, nobiliară.
În Slobozia, se găsește pe strada Matei Basarab, la numerele 8-10.
În București, chiar lângă marea piață de la BUCUR-OBOR.
Brutăriile BARON au pornit-o de jos, de la temelia societății. Și nu se sfiesc de asta. De aceea, reușita lor este cu atât mai de prețuit.
Să facem un portret al pâinii lor.
paine-2

PORTRET AL PÂINII TRADIȚIONALE PE VATRĂ:
(de la BRUTĂRIA BARON)

  • GUSTUL
    Pornind de la propria lor definiție, gustul este autentic și nealterat de nimic. De nimic nepotrivit. Care este cauza obținerii acestei pâini genuine? Ne răspund chiar fabricanții: Deoarece folosim doar ingrediente naturale! Și ce anume ingrediente: FAINĂ, DROJDIE, APĂ, SARE. Ca și în cazul berii, folosirea ingredientelor este limitată și clar (atent) supravegheată. Fără niciun fel de E-uri. Nici amelioratorii nu își află aici locul. Nici măcar conservanții.
  • FORMA
    Forma poate fi destul de variabilă/ laxă, întrucât o anume flexibilitate în prezentarea pâinii/produselor de panificație indică o armonie și o fantezie în conceperea produselor. Forma pâinii de la BARON este, de regulă, alungită sau rotundă. Ea este în general neuniformă, datorită procesului de modelare manuală care are loc în timpul conceperii/ca o consecință a plămădirii.
  • COAJA
    Coaja este crocantă. Pâinea are, din născare, niște tăieturi oblice. Culoarea pe care o dobândește este de culoare brună, rumenă – specifică pâinii coapte pe vatră. Este o trăsătură caracteristică a pâinii tradiționale despre care vorbim.
  • MIEZUL
    Miezul este de obicei dens. Prezintă o porozitate neuniformă. Miezul este structural legat de coajă.
    Culoarea este a paiului de grâu, auriu-deschisă. Și asta ca să ne îmbie la masă, după o zi în care am trudit strașnic.

Deja ni s-a făcut poftă, tot vorbind despre pâine. Nu mai rămâne decât să o gustăm.

Alte articole:

http://topwines.ro/cate-subventii-au-fost-platite-pana-in-acest-moment-de-catre-apia/

http://topwines.ro/kings-on-ice-vine-la-bucuresti/

http://topwines.ro/fermierii-trebuie-sa-depuna-cererile-pentru-subventiile-la-motorina-pe-trimestrul-ii/

http://topwines.ro/europa-travel-revine-cu-oferte-de-vacante-avantajoase-excursii-de-1-euro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation