Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Antreprenorești – renașterea satului românesc

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cine este pe agenda Summitului Romanian Business Leaders 2017? Da! Ati spus bine, Antreprenoriatul rural!

 

În 2016 am avut parte de o sesiune revelatoare unde am aflat că anual 80.000 de români pleacă din țară. Numărul este covârșitor, iar 80% dintre aceștia provin din mediul rural.  Cu aceste idei în minte am decis să acționăm, așa a luat naștere proiectul Antreprenorești- Adoptă un Sat!

Anul acesta dedicăm o sesiune celor care au spus că se poate face antreprenoriat în mediul rural și celor două comunități alături de care am decis să construim un model de dezvoltare economică și socială. Corbi (AG) este prima comună selectată în proiect și ne-a impresionat prin dorința comunității de a- și face auzită povestea și frumoasa istorie a locului din jurul mănăstirii rupestre Corbii de Piatră.Iar Valea Stanciului (DJ) păstrează o comoară după care multe comunități din rural tânjesc căci în valea mângâiată de Jiu, tinerii din comunitate au decis să rămână și să-și construiască un viitor independent.

Comunitățile din Corbi și Valea Stanciului vor beneficia de sprijinul echipei Antreprenorești-Adoptă un Sat! în construirea unui model de dezvoltare economică și socială în rural. Noi am îndrăgit poveștile lor și vrem să vi le facem cunoscute.

Summitul este evenimentul central al Fundației Romanian Business Leaders și locul în care iau naștere inițiative de bun augur din domeniul antreprenoriatului, educației și bunei guvernării, așa cum proiectul Antreprenorești avea să rezulte în urma ediției din 2016.

Informații și detalii legate de sesiunea dedicată antreprenoriatului rural vă poate oferi Liliana Geru, manager proiect Antreprenorești-Adoptă un Sat!,  la liliana.geru@rbls.ro.

Despre Antreprenorești – Adoptă un Sat!

Proiectul Antreprenorești, inițiativă apărută spontan la Summit-ul RBL din 2016, își propune să creeze strategii de dezvoltare viabile pentru perioada 2017- 2020 pentru minim zece comune selectate. Concret, proiectul urmărește să producă rezultate palpabile și replicabile în comunitățile rurale din România, prin transfer de know-how specific (fonduri europene, management, schimb de experiență etc.), mentorat pentru antreprenori și administrație locală și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică.

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în iulie 2011. Obiectivul său este să dezvolte o platformă de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat. Scopul este ca România să devină o ţară mai bună pentru business-ul responsabil şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Pentru detalii, accesați www.rbls.ro.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2016/11/24/idei-de-afaceri-cat-de-profitabila-poate-fi-o-afacere-din-antreprenoresti/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation