Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

malta, turisti romani
La această oră, Malta se află în așteptarea turiștilor români. Și românii se întreabă: de ce să mergem mai departe de Europa, de ce să plătim mai mulți bani, atunci când nu e cazul? Și, pe bună dreptate, când în Malta situația epidemiei de coronavirus este sub control, iar numărul ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
ghidul finantarii creditelor in agricultura, fgcr
Anul acesta am continuat GHIDUL FINANTĂRII CREDITELOR ÎN AGRICULTURĂ și, implicit, al garantării lor. Unul dintre cei prezenți în această secțiune este FGCR IFN, adică FONDUL DE GARANTARE AL CREDITELOR, mai pe scurt. În 2020, pentru FGCR au fost rezervate 4 (patru) pagini. Reamintim că FGCR este PARTENER TRADIȚIONAL  al catalogului de AGRICULTORI, ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, turisti romani
La această oră, Malta se află în așteptarea turiștilor români. Și românii se întreabă: de ce să mergem mai departe de Europa, de ce să plătim mai mulți bani, atunci când nu e cazul? Și, pe bună dreptate, când în Malta situația epidemiei de coronavirus este sub control, iar numărul ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Alimentele pe care sub nicio formă nu trebuie să le reîncălzești

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

E bine sa cunoastem ce alimente ar trebui reincalzite si care nu, deoarece multe dintre ele, prin acest proces, si-ar pierde din proprietatile lor nutritive. Mai pe scurt, le mananci doar ca sa-ti astupi foamea, dar ele, in realitate, nu te ajuta cu prea mult, ca sa nu mai vorbim ca unele chiar pot deveni toxice in urma procesului. 

Sa trecem in revista 5 dintre alimentele pe care nu ar trebui sa le reincalzesti (sau sa ai grija cum o faci)

  • Ciupercile – cel mai recomandat este ca acest aliment sa fie mancat cat mai rapid cu putinta. Desigur, poti opta si pentru consumarea lor mai tarzie, dar atunci ar trebui sa le mananci reci, nu calde. Asta deoarece la momentul incalzirii structura lor proteică se modifica si o poti resimti inclusiv in gustul lor. Totodata, poate duce si la probleme digestive, pierzandu-si multe dintre caracteristicile benefice corpului nostru.
  • Puiul – e un caz foarte asemanator cu cel de mai sus, in care structura proteică a puiul se modifica cand este reincalzita. Cel mai bine ar fi sa il reincalzesti la un foc mic, atunci nu ar trebui sa existe mari schimbari si, in mare parte, isi pastreaza continutul.
  • Cartoful – desi cu niste proprietati incredibile, cartoful ar fi de r ecomandat sa nu fie reincalzit, intrucat isi pierde multe dintre proteine si calorii, iar atunci nu mai e bun de nimic, putand chiar fi toxic!
  • Spanacul – aceasta leguma este plina de nitrați, iar in urma procesului de reincalzire ei se modifica si devin nitriți. Mai pe scurt, vorbim despre un aliment cancerigen. Prin urmare, recomandat este in forma ei naturală, proaspata sa fie mancata.
  • Sfecla – la fel ca spanacul si telina, aceeasi poveste, nimic diferit.
  • Oul – devine toxic atunci cand este expus la nivel ridicat de temperatura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation