Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pate-ul de hrișcă este foarte apropiat în privința aspectului de hummus. Acesta poate fi consumat pe lipii, pâine, chipsuri șamd. Este adorat de mulți cunoscători, având proprietăți detoxifiante, laxative, dar menține în valori normale și nivelul glicemic, colesterolul. Ca valori nutriționale, în compunerea sa regăsim o tonă de fier, seleniu, ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
dor, dealu dorului, maestoso, ma non troppo, doru husarciuc
MAESTOSO, MA NON TROPPO! :) Doru Husarciuc recidivează :) Începem cu MAESTOSO, la Crama Dealul Dorului, în mod firesc, pentru că e un nou început. Și, ca un etern început, firește, și un nou vârf-de-lance. Și fiindcă tot ce e bun este/reprezintă, de fapt, un nou început. He-hei, este vorba ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Alimentele pe care sub nicio formă nu trebuie să le reîncălzești

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

E bine sa cunoastem ce alimente ar trebui reincalzite si care nu, deoarece multe dintre ele, prin acest proces, si-ar pierde din proprietatile lor nutritive. Mai pe scurt, le mananci doar ca sa-ti astupi foamea, dar ele, in realitate, nu te ajuta cu prea mult, ca sa nu mai vorbim ca unele chiar pot deveni toxice in urma procesului. 

Sa trecem in revista 5 dintre alimentele pe care nu ar trebui sa le reincalzesti (sau sa ai grija cum o faci)

  • Ciupercile – cel mai recomandat este ca acest aliment sa fie mancat cat mai rapid cu putinta. Desigur, poti opta si pentru consumarea lor mai tarzie, dar atunci ar trebui sa le mananci reci, nu calde. Asta deoarece la momentul incalzirii structura lor proteică se modifica si o poti resimti inclusiv in gustul lor. Totodata, poate duce si la probleme digestive, pierzandu-si multe dintre caracteristicile benefice corpului nostru.
  • Puiul – e un caz foarte asemanator cu cel de mai sus, in care structura proteică a puiul se modifica cand este reincalzita. Cel mai bine ar fi sa il reincalzesti la un foc mic, atunci nu ar trebui sa existe mari schimbari si, in mare parte, isi pastreaza continutul.
  • Cartoful – desi cu niste proprietati incredibile, cartoful ar fi de r ecomandat sa nu fie reincalzit, intrucat isi pierde multe dintre proteine si calorii, iar atunci nu mai e bun de nimic, putand chiar fi toxic!
  • Spanacul – aceasta leguma este plina de nitrați, iar in urma procesului de reincalzire ei se modifica si devin nitriți. Mai pe scurt, vorbim despre un aliment cancerigen. Prin urmare, recomandat este in forma ei naturală, proaspata sa fie mancata.
  • Sfecla – la fel ca spanacul si telina, aceeasi poveste, nimic diferit.
  • Oul – devine toxic atunci cand este expus la nivel ridicat de temperatura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation