Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Alimentele pe care sub nicio formă nu trebuie să le reîncălzești

E bine sa cunoastem ce alimente ar trebui reincalzite si care nu, deoarece multe dintre ele, prin acest proces, si-ar pierde din proprietatile lor nutritive. Mai pe scurt, le mananci doar ca sa-ti astupi foamea, dar ele, in realitate, nu te ajuta cu prea mult, ca sa nu mai vorbim ca unele chiar pot deveni toxice in urma procesului. 

Sa trecem in revista 5 dintre alimentele pe care nu ar trebui sa le reincalzesti (sau sa ai grija cum o faci)

  • Ciupercile – cel mai recomandat este ca acest aliment sa fie mancat cat mai rapid cu putinta. Desigur, poti opta si pentru consumarea lor mai tarzie, dar atunci ar trebui sa le mananci reci, nu calde. Asta deoarece la momentul incalzirii structura lor proteică se modifica si o poti resimti inclusiv in gustul lor. Totodata, poate duce si la probleme digestive, pierzandu-si multe dintre caracteristicile benefice corpului nostru.
  • Puiul – e un caz foarte asemanator cu cel de mai sus, in care structura proteică a puiul se modifica cand este reincalzita. Cel mai bine ar fi sa il reincalzesti la un foc mic, atunci nu ar trebui sa existe mari schimbari si, in mare parte, isi pastreaza continutul.
  • Cartoful – desi cu niste proprietati incredibile, cartoful ar fi de r ecomandat sa nu fie reincalzit, intrucat isi pierde multe dintre proteine si calorii, iar atunci nu mai e bun de nimic, putand chiar fi toxic!
  • Spanacul – aceasta leguma este plina de nitrați, iar in urma procesului de reincalzire ei se modifica si devin nitriți. Mai pe scurt, vorbim despre un aliment cancerigen. Prin urmare, recomandat este in forma ei naturală, proaspata sa fie mancata.
  • Sfecla – la fel ca spanacul si telina, aceeasi poveste, nimic diferit.
  • Oul – devine toxic atunci cand este expus la nivel ridicat de temperatura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation