Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anuntat ca a ordonat Corpului de Control sa se deplaseze imediat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din Buzău, pentru a rezolva o crima oribila, in care un pacient a omorat alti 4 pacienți si a ranit 9 persoane. Dupa cum arata cele mai proaspete informatii ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
ammouliani, grecia eterna, grecia fascinanta
Grecia eternă, Grecia fascinantă: UN PRELUDIU LA MUNTELE ATHOS Trebuie să legi, ÎNTOTDEAUNA, călătoriile tale de un reper, pentru ca lumea să le înțeleagă. Iar Ammouliani se relaționează, inevitabil, la Muntele Athos, ca la o autoritate (zeitate) tutelară. Asemeni oricărui muritor ortodox, am visat să pot intra, măcar nițeluș de puțintel, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Alimente cu indice glicemic mic/mare

Alimentele cu indice glicemic scazut sunt, de fapt, o adevarata sursa de sanatate. Dupa cum am mai precizat si pe site-ul nostru drinkfood (informatii preluate de la medici de specialitate), daca fiecare om ar trai ca si cum ar avea diabet, acestia ar fi extrem de mult feriti de bolile moderne (mai ales de cancer). In primul rand ca scad sansele de a dezvolta boli cardiovasculare, scazand inclusiv sansele de a face diabet. Este un mod foarte bun de a slabi sanatos si de a pastra un echilibru al grasimilor si al greutatii.

Indicele glicemic arata capacitatea carbohidraților din alimente de a creste/scade nivelul glicemiei în digestie. Medicii explica ca alimentele au ori indice glicemic ridicat, ori mediu sau mic. Recomandat, asa cum v-ati dat seama deja, sunt cele cu indice glicemic mic sau chiar zero.

Astfel, primul masora 70-100, cel mediu se afla intre 50 și 70 si, in final, cel mai scazut este sub 50.

Alimentele se impart, in functie de indicele glicemic, in mai multe categorii de la 0 la 100; acestea din urma se analizeaza in functie de viteza cu care acestea cresc nivelul zaharului în sânge. Cele care ridica rapid nivelul glicemic au un număr mai mare. Daca au nevoie de mai mult timp pentru a influența nivelul glucozei din sânge, atunci ele inregistreaza un numar mai mic.

Cele cu indice glicemic mare sunt:

  • dulciurile,
  • făinoase,
  • prăjiturile din comerț,
  • produsele de patiserie sau pâinea albă,
  • orezul.

Cele cu indice glicemic mic:

  • cele care nu au amidon (de pilda: salata, rucola, spanac, varză, broccoli, fasole verde, dovlecel, sparanghel, castraveți);
  • Semințe; de in, de chia, de dovleac.
  • Mare parte din categoria leguminoselor
  • Iaurturile
  • Cereale integrale, de pilda: ovăzul, paste din grâu integral.
  • Fructe proaspete, cum ar fi de pădure, cireșe, mere.
  • Peștele in loc de carne; daca totusi nu poti renunta la carne, atunci incearca sa optezi, in general, pentru cea de vita;
  • Fructe de mare: scoici, stridii, homar, creveți, calamar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation