Excepţionalul violinist, ARA MALIKIAN, concertează în România pe data de 25 mai la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului “The Ara Malikian World Tour”.Cu acest prilej, violonistul a oferit publicului român un mesaj video in limba engleză.
“Bună! Sunt Ara Malikian şi sunt încântat să vă anunţ ca pe data de 25 mai voi fi in Bucureşti, voi fi în România, să susţin un concert în frumoasa Sala Palatului. Asadar, pentru toţi prietenii mei din Bucureşti, vă invit la acest concert. Ne vedem acolo.
Biletele sunt în vânzare via eventim.ro, iabilet.ro, salapalatului.ro la următoarele categorii de preţuri:
VIP – 328 lei
Categoria I – 282 lei
Categoria II – 228 lei
Categoria III – 182 lei
Categoria IV – 152 lei
Concertul va începe la ora 20.00 iar accesul în sala de concert va fi permis de la ora 19.00. Porţile Sălii Palatului se vor deschide de la ora 18.30!
Cu coama sa neagră ca tăciunele, ochii parcă pictati cu rimel, hainele extravagante și barba stufoasă, muzicianul Ara Malikian arată mai degrabă a rocker rebel, nicidecum a violonist cu pregătire clasică, îmbracat la costum.
În posesia unui stil cu totul personal, făurit din propriile sale origini și din experiența muzicală bogată, “vocea” sa artistică a devenit o prezență originală și inovatoare..
Este o întâlnire cu acel copil care nu aș mai putea fi și aș fi visat să o fiu. Este un tribut adus acelor ființe care sunt la fel de libere ca păsările cerului.
Acest turneu este plin de dinozauri, calamari robotici, mașini ale timpului, piane zburătoare. Acest album este ceea ce noi am uitat și mesajul este atât de puternic: magia de a găsi fiecare zi și fiecare cale din acea zi care te fascinează, oricare ar fi aceasta”, a declarat ARA MALIKIAN.
DESPRE ARA MALIKIAN
Născut în Liban, în anul 1968, într-o familie de origine armeană, Ara Malikian a început să studieze vioara împreună cu tatăl său de la o vârstă fragedă.
Talentul a fost recunoscut și cultivat în ciuda dificultăților întâmpinate din cauza războiului civil din Liban, forțându-l să studieze perioade lungi de timp în adăposturi antiaeriene.
Violonistul recunoaște puterea muzicii și a culturii care a readus un popor divizat după ani de durere și suferință. „Cultura nu se oprește niciodată. În vremuri dificile, oamenii se refugiază în rădăcinile lor, cultura, muzica și esența lor pentru a supraviețui. Populația libaneză este foarte unită acum”.
Primul său concert serios l-a susținut la 12 ani iar la 14 ani a obținut o bursă de la Ministerul Culturii din Germania pentru a studia la Hochschule für Musik und Theatre din Hanovra. La vârsta de 15 ani a devenit cel mai tânăr elev care a fost admis în acest prestigios centru.
Ulterior, și-a continuat studiile la Guildhall School of Music & Drama din Londra și a studiat cu profesori renumiți precum Franco Gulli, Ruggiero Ricci, Ivry Gitlis, Herman Krebbers și membri ai Cvartetului Alban Berg.
O neliniște muzicală și umană nediminuată l-au determinat pe Ara să-și aprofundeze relația cu propriile rădăcini armene și să asimileze muzica din alte culturi, precum cele din Orientul Mijlociu, Europa Centrală, America de Sud – Argentina (tango), dar şi din Spania (flamenco).
Violonistul de origine libaneză Ara Malikian își va face debutul la Royal Albert Hall în mai 2019. Personalitatea sa irezistibilă și energia fenomenală i-au adus numeroase premii în întreaga lume, făcându-l un muzician foarte apreciat si căutat.
Toate acestea se realizează în cadrul unui limbaj personal în care forța ritmică și emoțională a acestor tipuri de muzică merg mână în mână cu virtuozitatea și expresivitatea marii tradiții clasice europene.
Cu un repertoriu larg, care include majoritatea pieselor importante scrise pentru vioară (concerte cu orchestră, sonate și piese cu pian și muzică de cameră), el a avut în premieră lucrări ale compozitorilor moderni, precum: Franco Danatoni, Malcolm Lipkin, Luciano Chailly, Ladislav Kupkovich, Loris Tjeknavorian, Lawrence Roman și Yervand Yernakian.
Malikian este, de asemenea, unul dintre puținii violoniști care cântă recitaluri pentru vioară solo cu programe care includ cicluri complete, cum ar fi Cele 24 de Capricii de Niccolo Paganini, Cele 6 sonate ale lui Eugene Ysaÿe și sonatele și partiturile lui Bach.
Malikian a fost recunoscut în mai multe competiții de renume mondial, inclusiv premii I la concursurile internaționale „Felix Mendelssohn” (1987, Berlin, Germania) și „Pablo Sarasate” (1995, Pamplona, Spania). În plus, „Zino Francescatti” (Marsilia, Franța), „Rodolfo Lipizer” (Gorizia, Italia), Jeunesses Musicales” (Belgrad, Serbia), „Rameau” (Le Mans, Franța), „International Artists Guild” (New York), SUA) și „Concursul Internațional de Muzică din Japonia”.
În 1993, a primit „Premiul pentru devotament și realizări artistice” din partea Ministerului German al Culturii.
Malikian a concertat în cele mai importante săli de concerte ale lumii în peste 40 de țări de pe cinci continente: New York (Carnegie Hall), Paris (Salle Pleyel), Viena (Musikverein), Toronto (Ford Centre), Madrid (Auditorio Nacional). și Teatro Real), Veneția, Los Angeles, Taipei, Hong Kong, Kuala Lumpur, Cuba, Barcelona, Bilbao și multe altele. De asemenea, a participat la festivaluri la Aspen, Colamar, Prades, Schleswig-Holstein, Braunschweig, San Sebastian, Segovia, Bergen, Freden, Metlach și Praga.
Malikian a colaborat cu numeroase figure artistice, precum: Joaquín Cortés și Belén Maya, compozitori de filme (Pascal Gainge și Alberto Iglesias, alături de care a înregistrat coloana sonoră pentru „Talk to Her”).
Recent Comments