Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

le manoir, vinuri franțuzești, arta gastronomiei
București, 14 mai 2025 Joi, 15 mai, Le Manoir propune publicului o dublă incursiune în universul vinurilor de prestigiu prin două evenimente speciale găzduite la Le Bistrot Français, în cadrul Club Epicurian – conceptul de club privat dedicat experiențelor gastronomice memorabile. De la un prânz cu aer provensal, în compania ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
EUROSEJUR/GRECIA/Ammouliani: SUNRISE VILLAS  La noutățile sezonului, trecem aceste vile!  Noutățile sezonului! SUNRISE VILLAS! Ele sunt niște vile de pe înălțimi, scăldate în soare de pe promontoriu. Din insula grecească Ammouliani. Le vizitaserăm cu ani în urmă, dar PE ATUNCI atunci erau în construcție! La această oră, ele sunt zâmbitoare, pe ...
Read More

Un nou program pentru viitorii fermieri – Academia Lay’s inceputa de Lay’s

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Programul Academia Lay’s este un program conceput de Lay’s, marca de chipsuri numarul 1 in lume, in parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB). Program initiat pe plan local, acesta se adreseaza tuturor studentilor din facultatile de Horticultură, Agricultură şi Biotehnologie si reprezinta o platforma educationala ce vizeaza o serie de cursuri despre controlul Phytoplasmei – Stolburului în cultura de cartofi.

În prima ediţie, au fost deja ubscrusu 39 de studenti din anii II si III de studiu s i masteranzi din anul I de la susmentionatele facultati, si care, de la 15 aprilie, vor incepe cursurile academiei. Programul are o perioada de 9 luni si se va incheia cu un program de trainee platit în departamentul de Agro al PepsiCo. Acesta va fi dat acelor 3 participanti care au fost mai activi și ingenioși.

„Prin organizarea Academiei Lay’s, ne propunem să creăm o platformă de pregătire aplicată pentru studenţi, oferindu-le acces la resurse importante atât teoretice, cât şi practice. Am plecat de la contextul actual al agriculturii în Europa, în care mai mult de o treime din fermieri are peste 65 de ani, adică este aproape de vârsta pensionării, iar mai puţin de 5% din agricultori au sub 35 de ani. Această tendinţă ne indică faptul că piaţa are nevoie de resurse tinere, iar viitorii specialişti trebuie să beneficieze de o pregătire practică şi teoretică aprofundată pentru preluarea businessurilor sustenabile. Astfel, având în vedere colaborarea tradițională pe care o avem cu fermierii români, dorim să ne implicăm şi să contribuim la dezvoltarea specialiştilor în agricultură, folosindu-ne resursele și experienţa solidă acumulată la nivel local”, a mentionat Alexandra Lupaşcu, Agro Specialist PepsiCo.

„Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din România, încurajează proiectele extracurriculare ale studenților, care le dezvoltă cunoștințele și pregătirea practică. Academia Lay’s este un program îndrăzneţ, pe care îl susţinem şi promovăm cu încredere mai ales că este organizat de o companie cu experienţă la nivel internaţional”, a mai mentionat Prof. Univ. Răzvan Teodorescu, prorector USAMVB.

Academia Lay’s prezinta 2 etape: etapa teoretică este compusă din 3 seminarii in care vor participa toti cei care s-au inscris. Acestea vor avea loc o data pe saptamana, timp de 2 ore. Cea de-a patra întâlnire va avea ca scop prezentarea proiectelor despre controlul Phytoplasmei – Stolburului în cultura de cartof.

Compania PepsiCo are legaturi puternice cu fermierii romani, de la care se si aprovizionează pentru producţia chipsurilor de cartofi. În România, aceasta colaborează cu 21 de ferme de cartofi, iar pe plan european, ingredientele provin de la peste 2.500 de fermieri din 30 de ţări. Doar in anul 2015 au fost recoltate 20.000 de tone de cartofi pentru fabrica de chipsuri Lay’s, in raport cu 4.000 de tone in 2005.

Logo_lays-300x266

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation