Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

TRENDING & BLENDING

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

LUMEA HORECARILOR. READY TO DRUNK. PAPILA NOSTALGICĂ… OARE CÂT DE NOSTALGICĂ?

Ne așteaptă VERMUTERII ȘI MESCALERII! 🙂

Aud că, la toate cotele distracțiilor, în ultima perioadă a crescut GIN-ul, ca opțiune, între băuturi. Sub toate formele posibile: cu gheață, fără, în compoziții/cocteiluri etc. Și, în egală măsură, piața băuturilor READY-TO-DRINK. Eram gata să scriu: READY-TO-DRUNK! 🙂 …Și PAPILA NOSTALGICĂ… Adică, să fie, cumva, retro? Se poartă retro? 🙂 Da, dar și conceptul: FĂRĂ ALCOOL e la modă. Ca să vezi și ochilor să nu-ți crezi: VODCĂ, GIN, FĂRĂ ALCOOL!…Wow! Au apărut chiar și lanțuri de BARURI fără alcool, mai ales în Vestul Europei, ce mai, e un trend – și asta de-a binelea! Asta se întâmplă mai cu seamă la VEGANI! Da, dar chiar vodcă fără alcool???!!! Nu este de-a dreptul curios? Și chiar am mai auzit că vom reuși să scăpăm de sucurile mixate. Trendul fără alcool se menține. Am asistat la o declarație publică și mai gogonată: că însăși Patriarhia României cumpără vin fără alcool. Cum, când are propria ei vie? Da, așa ar fi, mi s-ar putea confirma trendul, ar putea fi pentru unele nunți din post. Sau chiar și la nunțile de pocăiți se întâmplă, se poate întâmpla. Să mai consemnăm și nostalgia băuturilor care revin. Unde revin? În formă. La modă. În prim-plan. Un exemplu ar fi chiar NEGRONI. Un cocteil, dar și un vermut, că  merge cu un gin, dar și cu CAMPARI, păi ăsta ce mai e? ce să fie, un bitter – și îmi aduce în nări, dar și pe buze, gustul cojilor de portocală…

Și, hei, o nouă constatare a trendului lucrurilor: bucătăria intră/pătrunde din ce în ce mai mult în bar. Totul este/sau amenință să fie HOMEMADE. Hait, că și ăsta e un trend… Alt curent din Vest, care, să consemnăm, va ajunge – inevitabil – și la noi, ca toate curentele: vin vermuturile…Vermuterie!

VARA SE ÎNTOARCE ȘI APEROL SPRITZ! 🙂

Dar, iaca, vin și se întorc și mescalurile…În MESCALERIE. Și, mai ales, să înveți să ții un pahar frumos în mână…nu ca pe o bâtă! Ăsta ar fi curentul calofil. Pentru că, negreșit, există și curentul anti-calofil. Hei, vești bune, o dată cu vara se întoarce și curentul APEROL SPRITZ. Daa, din acela, frumos, cu pahare balon, umflate, ca peștii…peștii de sticlă…Și au început și gin-urile să se toarne în COPPA, ca la înghețate. Să fiți mult-iubiți. Și am auzit și de GALA DESERT BRUNCH…ehei, ce știți dumneavoastră, finetzuri de vară. Și concertele…Da, dar apar și vinurile noi. Cu trendurile lor. Cum, tot pe seci? Da, tot pe seci… La modă, acum, vara, e CAVA. Și SPUMANTE, dar și SPUMOASE. Asta ca să nu mai vorbim de ȘAMPANIE. Dar, să dăm Cezarului ce e al Cezarului…cel mai dorit în prezent este PROSECCO. Care înlocuiește, la mare, și BEREA, ce vine în valuri…sau măcar o completează. Cel puțin, cât mai este SEZON (f)ESTIVAL… 🙂

Citat:

Să mai consemnăm și nostalgia băuturilor care revin. Unde revin? În formă. La modă. În prim-plan. Un exemplu ar fi chiar NEGRONI. Un cocteil, dar și un vermut, că  merge cu un gin, dar și cu CAMPARI, păi ăsta ce mai e? ce să fie, un bitter – și îmi aduce în nări, dar și pe buze, gustul cojilor de portocală…

Comments are closed.

Post Navigation