Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

experience the music of john williams, john williams
Călătorie muzicală spectaculoasă pe scena Ateneului Român, în această vară: Star Wars, Schindler’s List, Indiana Jones, Jurassic Park sau Superman! București, 14 aprilie, 2025 – Ateneul Român va găzdui pe data de 8 iulie, la ora 20:00, un concert de excepție dedicat uneia dintre cele mai strălucite figuri ale muzicii de film: ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Tehnica de învățare accelerată

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Nu degeaba cand se invata o limba noua se incearca ca, atunci cand incerci sa retii, sa o faci vorbind cu glas tare si sa repeti de mai multe ori propozitiile in acea limba. De ce? Este de fapt o imitare a ceea ce copilul face in primii ani ai lui, si anume incearca sa invete limba prin a imita sunetele, glasul si structura propozitiilor, iar, la fiecare greseala, acesta este corectat/se corecteaza. Aceasta este una dintre tehnicile de invatare accelarata de care va vorbesc, dar exista si multe altele.

De altfel, cine nu ar vrea sa invete cat mai rapid un lucru? Metodele clasice de invatare par a fi pentru cei mai multi dintre noi redundante si chiar, uneori, deloc eficienta. Unde gresim? Pai tocmai la tehnicile folosite.

Va dadeam la inceputul articolului acesta exemplul copiilor care, in primii ani, invata sa vorbeasca si nu numai, orice invata. Ei absorb totul ca un burete si tocmai de asta sunt un model pentru tehnicile de invatat. Asimieaza mult in putin timp. Chiar si studiile au aratat ca tehnica lecturii analitice ori cea predictiv-evaluativa sunt unele dintre cele mai eficiente strategii de memorat. Uneori, doar faptul ca iti iesi din ritmul normal de invatat, in sensul ca te pui intr-un alt loc din casa pentru a memora, de pilda, iti poate creste performanta.

Mai pe scurt, totul conteaza de felul in care vezi tu lucrurile.

Cel mai important lucru pe care il obti din asta este tocmai timpul, faptul ca nu mai pierzi timpul invatand ceva greu. Problema cu sistemul de invatare clasic al scolii romanesti si nu numai este tocmai lipsa de practica si invetivitate. Acestea dau bataie de cap nu numai copiilor, dar si adultilor! De aceea, copiii din scolile acestea se simt obositi, datorita programului gresit stabilit. De aici, stim celalate implicatii.

Astfel, peste tot gasesti tehnici de invatare, cum ar fi cele in care iti gasesti tu (ceea ce e valabil pentru orice om) tipul de memorie potrivit tie: fie ea olfactiva, auditiva, vizuala, kinestezica (sau motrice, cea in care memorezi miscarile, mersul, tastatul la P.C. samd). Avatanjele gasirii unei tehnici proprii sunt mari si pot:
  • Dubla puterea de concentrare si de invatare
  • note mari la invatatura (cine nu vrea?! nu?)
  • Economisirea timpului
  • tehnicile sunt bune in orice domeniu

O alta tehnica mai putin cunoscuta de a-ti creste capacitatea de memorare este de a citi foarte mult, in special cele ca filozofia, pentru ca te obliga sa le retii, in timp ce le citesti, lucru care, de altfel, are loc automat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation