Probabil ați mai auzit de supa de legume. Este una dintre cele mai cunoscute supe, în primul rând pentru cât de hrănitoare poate fi, dar și cât de ieftină poate fi. În sec XX și mai ales în timpul războiului (dar și după) supa de legume, cum ar spune astăzi unii în jargon, “era baza”.
Mai este cunoscută și ca supa lui Hipocrate.
La ce se referea Hipocrate? Pentru că, de fapt, de el aflăm că este una dintre cele mai vechi supe din lume, dar și printre cele mai hrănitoare prin simplitatea sa, având o proprietate foarte importantă (datorită căreia era și foarte consumată în perioada antichității): detoxifiera. Părintele medicii susține că orice proces de vindecare trebuie să înceapă cu supa de legume, adică cu o curățare a corpului. Să ne înțelegem, pe atunci știința medicinei, așa cum o știm noi astăzi, nu exista – oamenii erau tratați pe baza descoperirii cauzei, numai că aceasta din urmă era văzută ca o legătură de cauzalitate dintre spirit și corp.
Reţeta a fost readusă în prim plan de Max Gerson, un medic american renumit care a introdus această rețetă în terapia cancerului, a obezităţii şi multe altele.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 rădăcină de ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 bucată de praz
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 kg de roşii
- 500 grame de cartofi
- usturoi după gust
Cum se realizează:
- Se spală mai întâi foarte bine legumele şi fierb cu tot cu coajă, într-o oală cu apă puțin peste ingrediente. Nu puneți sare. La foc mic, două ore, după aceasta scoateți legumele, se trec prin sită şi se introduc în zeamă.
- Supa se poate ține la frigider 2 zile şi ne punem la încălzit strict cât simțim nevoia. Puteți introduce la final și mujdei.
- Important este că purifică ficatul, curăţă intestinele şi ajută la asimilarea corectă a vitaminelor.
- Celulele se echilibrează în urma concentraţiei de potasiu şi sodiu, corpul tău trece printr-un amplu proces de detoxifiere și contribuie enorm la vindecarea de boli.
- Normal că…tot trebuie urmate sfaturile medicului!
- Poftă bună și însănătoșire grabnică!
Recent Comments