Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

combaterea bolilor la culturile de cereale paioase, Verben™ - fungicidul NR 1 din T1, Corteva Agriscience
Un nou STAR în combaterea bolilor la culturile de cereale păioase! Protecția cerealelor începe din T1 Principalele boli care afectează puternic culturile de cereale păioase își fac apariția chiar din primăvară, cum ar fi făinarea, pătarea în ochi, septorioza, iar dacă factorii de mediu sunt favoribili și restul bolilor pot ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
GRECIA, Ammouliani, Ammouliani turnat in pahare
Anul acesta, 2021, și-a respectat pe deplin blazonul. În Ammouliani, am reușit să facem o degustare, eu îi spun degustarea anului. Fiindcă anul 2021 a fost sărac în degustări și evenimente, iar noi am mai avut doar încă o degustare de referință, cea pe care am menționat-o/am scris în numărul ...
Read More

Spray-ul care ucide coronavirusul în mai puțin de un minut

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

O nouă invenție ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus mai rapid decât am putea spera. Să nu uităm că ultimul bilanț de infectări a trecut de 101.000.000 de infectări, din care 73.000.000 s-au vindecat și mai mult de 2.100.000 au murit, în întreaga lume. O echipa medicală din Turcia a dezvoltat acest instrument.

Oamenii de știință de la Departamentul de microbiologie medicală al Universității Uludağ din Bursa, formată din: profesorul doctor Șehime Gülsün Temel și doctorii Ahmet Ümit Sabancı și Cüneyt Özakın au fost inventatrii. Specialiștii au lucrat și alături de alte cadre universitare din centrele Uludağ și Çukurova. Ei au creat un spray cu puteri antimicrobiene și antivirale, care ar putea distruge germenii înainte de a declanșa boala propriu-zisă.

Ei explică astfel:

”Cu Cüneyt Özakın, am arătat că soluția are activitate antibacteriană și, după ce a început pandemia, ne-am gândit că am putea modifica această soluție pentru a contribui la lupta împotriva COVID-19, așa că am dezvoltat acest spray și l-a trimis la teste de biocompatibilitate”, a spus doctorul Ahmet Ümit Sabancı.

  • Cum merge dispozitivul

Tot doctorul Ahmet Ümit Sabancı a spus că spray-ul ucide coronavirusul intrat în gură și în țesutul nasului. Profesorul doctor Șehime Gülsün Temel a menționat că spray-ul îl distruge din primul minut, fără să afecteze celulele epiteliale din mucoase. Produsul a fost deja testat.

”Studiile noastre au stabilit că soluția a ucis virusul intrat în gură și în țesutul nasului. Uciderea virusului într-un timp scurt înseamnă prevenirea intrării acestuia în celule și reducerea numărului de viruși din organism. Dacă soluția poate preveni contaminarea, va fi o soluție preventivă viabilă”, a explicat Sabancı.

  • Un instrument asemănător creat în Franța

FirmaPharma & Beauty Group a anunțat că va distribui pe piață cât de curând un spray nazal ce va putea să ucidă mai mult de 99% din coronavirus, înainte să se declanșeze boala propriu-zisă.  Inovația este formată din apă ionizată, care are foarte multe atribuții antimicrobiene. Soluția va putea fi utilizată imediat după ce a avut loc contactul cu virusul. De pildă, după o călătorie cu un mijloc de transport ori după ce a fost la cumpărături, astfel cum explică Laurent Dodet, președintele firmei.

”Spray-ul ajută la prevenirea răspândirii virale, eliminarea agenților infecțioși din cavitatea nazală și facilizarea evacuării acestora”, au explicat reprezentanții companiei de produse cosmetice din Franța.

Testele clinice au fost realizate de Institutul de boli infecțioase din Marsilia și au determinat că produsul a ucis peste  99% din virus, în doar 30 de secunde, adică de două ori mai repede față de soluția dezvoltată de turci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation