Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

RO-Wine, Fratelli
RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, aduce laolaltă cei mai pasionați iubitori ai enogastronomiei cu un format revoluționar de 3 zile și degustări exclusive. Această ediție promite să ofere o experiență unică pentru toți cei care apreciază arta vinului și produsele gourmet de calitate. Ediția de Toamnă a ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
experimente de vacanta, greek ammouliani
GREEK AMMOULIANI O INSULĂ DE DESCOPERIT  Dacă ZORBA THE GREEK e mult mai la sud, aici, în Thesalia, este/există Ammouliani. E O OAZĂ de autenticitate și o nesperată DOZĂ de Grecie arhaică. Conține, într-o pastilă, istoria Greciei din ultima sută de ani. Grecia cum a fost ea, Grecia izgonită din ...
Read More

SILVICULTURA la grupa mică

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

NE JUCĂM DE-A COPACII
Pădurea Copiilor

A crescut în 2022 cu 34 de hectare de pădure nouă, înființată cu implicarea a 15 companii și a 1500 de voluntari.

Ne jucăm de-a copacii. Măcar așa să avem și noi pădure. La grupa mică. În timp ce austriecii, bunii europeni, urcă la munte, înarmați cu ferăstraie, aduse special pentru concursul de traforaj în munții românești, avem, iată, o consolare, totuși: grădinițele ies la plantat, cu (mai) mic, cu (mai) mare. (NICOLETA GĂLĂȚANU, CRISTIAN GĂLĂȚANU)

Asociația Pădurea Copiilor a plantat, în 2022, 198.500 de puieți pe o suprafață de 33,95 ha, cu implicarea a 15 companii și a 1500 de voluntari.

Asociația Pădurea Copiilor a plantat, în 2022, 198.500 de puieți pe o suprafață de 33,95 ha, cu implicarea a 15 companii și a 1500 de voluntari. Pădurea Copiilor a realizat, de asemenea, lucrări de completare și întreținere pe o suprafață de aprox. 32 ha, pe care s-au replantat 36.150 de puieți.

Anul 2022 a însemnat totodată extinderea către 4 noi comunități, Munteni-Buzău, Tortoman, Glodeanu-Siliștea, Ploiești, și înființarea a două păduri urbane miniaturale – în Urziceni și în parcul Municipal Ploiești Vest.

Toate aceste realizări au fost posibile cu sprijinul companiilor Alumil, Adobe Romania, DPD Romania, HP, IKEA, Michelin, mindit.io, Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania, OMV Petrom, Raiffeisen Bank, R Systems Europe, Servier, TELUS International Romania, Zentiva Romania și Strauss Romania.

Ca parte a misiunii de a susține și încuraja educația de mediu, Pădurea Copiilor a dezvoltat, cu sprijinul OMV Petrom, Pădurea Educațională, un proiect de educație non-formală ai cărui beneficiari direcți sunt 17 elevi ai Colegiului Tehnic Forestier Câmpina. În 2022 au avut loc 8 ateliere interactive de lucru, în cadrul cărora participanții și-au dezvoltat abilități și competențe de comunicare, relaționare, lucru în echipă și documentare. Scopul final al proiectului constă în realizarea unei poteci tematice în pădurea din Tinosu, Județul Prahova, unde tinerii elevi vor susține pentru colegii lor mai mici tururi ghidate, prezentând informații despre speciile plantate, biodiversitatea și specificul zonei.

2022 a marcat, de asemenea, lansarea proiectului media ECSR.ro (Environmental Corporate Social Responsibility), dedicat comunicării companiilor și, în general, a organizațiilor din România cu practici și politici responsabile de mediu.

Pădurea Copiilor reacționează din 2016 la o problemă urgentă de mediu în sudul României: lipsa pădurilor și deșertificarea. Organizația a plantat și îngrijit până acum peste 1 milion de puieți în 26 de localități, cu misiunea de crește păduri în 100 de comunități până în 2035.

Comments are closed.

Post Navigation