Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Serile Vinum Hungaricum

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

12670217_460843290765953_736737135248958169_n

Serile Vinum Hungaricum
Crama Kolonics, regiunea viticolă Somló

Din decembrie 2012 Crama Kolonics a început – în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România 2011 și Asociația Erdélyi Gondolat – degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. În fiecare lună acestia aduc vinurile din câte o regiune viticolă sau va fi prezent la București un producător să-și prezinte vinurile. Se poate spune că, tradițional, în februarie vine la București KOLONICS Karcsi, cu vinurile sale minerale. Degustarea va avea loc în data de:
15 februarie 2014, luni, ora 19
la Institutul Maghiar din București
(str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr. 8)
Vinurile minerale din regiunea Somló au mai fost degustate și în anii trecuți. Prima dată cu cele mai interesante vinuri ale lui (cu un riesling italian din 2006 sau soiul Rozalia), a doua oară cu o degustară verticală de riesling italian (din 2006 până în 2012), anul trecut cu vinurile nou îmbuteliate, iar acum se va vorbi despre diferența dintre butoaie: stejar vs. salcâm, mare vs. mic, butoaie vechi vs. noi. Cea mai mică regiune viticolă din Ungaria (doar 500 de hectare) este poate și cea mai interesantă, cu o mineralitate nemaivăzută și cu vinuri albe corpolente.
Cu această ocazie se vor degusta vinurile:
Olaszrizling 2011
Olaszrizling 2013 (salcâm)
Olaszrizling 2013 (stejar)
Furmint 2013 (stejar nou)
Furmint 2013 (stejar mic)
Juhfark 2013 (salcâm)
Juhfark 2013 (stejar)

Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Kolonics Károly, enolog și Péntek István, sommelier.
Preţul de 40 RON include volumul de degustare a vinurilor şi gustările.
Esti important de mentionat ca, locurile sunt limitate la 40 de persoane, iar de aceea sunteti rugati sa va inscrieti pana vineri, 12 februarie ora 16, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation