Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

brasov, sommelier, curs, depot:vin la munte 8-9 iunie, daniel bichir
Am avut cafea, cigar (trabucuri) si vinificatie, apoi 22 de vinuri in degustare! Ne vedem la Festivalul Vin la Munte, 8-9 iunie 2024 Hotel Kronwell! Trabuc Sommelier, Dorin Chitiba , în acțiune ! Tipul a ținut o oră intensă și animată, informare - sesiune împachetată despre trabucuri, cultivarea tutunului, înțelegerea ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

SAVANA BEACH

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ammouliani este pentru toți 🙂:
GRECIA NE ÎNVAȚĂ PE DE ROST, NOI ÎNVĂȚĂM GRECIA!

Am fost, cu câteva zile în urmă, la Ammouliani. Din nou. Și am fost surprins de rețeta tot mai a la carte. Grecia a la carte. Printr-un efort colectiv, Ammouliani mi se pare că se îndreaptă, tot mai mult, spre esență de Grecia. O rețetă care poate fi considerată cu totul/cu adevărat, imbatabilă. Adică, în alți termeni, Grecia esențială. Niciodată n-am mai simțit același lucru; și doar Grecia este mare:între 1.000 și 2.000 de insule, plus Grecia continentală.

MIHAIL GĂLĂȚANU

 

Încă din prima zi ( o zi de la mijlocul lunii septembrie), îndată cum am sosit, am (și) fost invitați la un cocteil. Pe plajă. Unde? Savana Beach, acolo unde este și barul cu același nume, rebranduit cred. Nu de altceva, dar ar cam trebui să ne înseninăm un pic(nițeluș) – și să trecem peste inevitabila traumă a unui an întreg de muncă (și, în egală măsură, a pandemiei, care a început încă din 2019).

La bar, dragul de Hristos(vezi foto), fiul uneia dintre amfitrioanele noastre din Ammouliani. Nouăsprezece ani, bartender, cu mustăcioară și bărbuță, ambele tip tuleie. 

CÂND LAGUNA ESTE CU TOTUL ALBASTRĂ, DAR NUMAI ÎN PAHAR 🙂

Hristos, personaj de bază în istorioara noastră, are la activ inventarea câtorva cocteiluri cărora le-a dat și numele. Este profund interesat de arta bartendender-ingului(să-i spunem așa provizoriu). Mie, personal, mi-a pregătit, la cerere, un MARGARITA și, apoi, un BLUE LAGOON. Fiindcă am cerut NO SUGAR/FĂRĂ ZAHĂR(nu consum zahăr nici în ruptul capului), mi-a oferit un MARGARITA (în locul Mojito-ului inițial!) glazurat cu sare de lămâie. Oau! Am mai învățat ceva; Hristos, barman din Ammouliani, chiar se pricepe. În plus, e amarnic de studios: se interesează și de site-urile din România (nu doar din Grecia!) care oferă rețete de mixuri de felurite băuturi – și cocteiluri novatoare. Semn că își privește și meseria, și viitorul cu mare seriozitate. Cât mai mare cu putință.

CEL MAI BUN LOC DE CONTAMPLAT GOLFUL ȘI PLAJA

SAVANA (sau SAVANNAH) BEACH este cel mai bun loc pentru a contempla golful & plaja Alikes.  Apa e (de) cristal. De Veneția, de Bohemia, de Murano: adică ceva turcoaz, o parte albastru, iar în rest verde. Se văd geosinclinalele din deep-blue. Să stai la bar cu lap-to-ul în față și să colinzi unde vrei pe internet, asta da, e (chint)esență de vacanță.

Acolo, la SAVANA, de altfel, am și servit masa de prânz, la bar (căci de cinat am cinat altundeva). Am avut parte de un bufet cu frigărui (burgeri, souvlaki, salate & tot tacâmul), pregătit de același infatigabil companion grec(al nostru) Hristos.

CIREAȘA DE PE TORT AVEA GUST DE ANANAS

Cireașa de pe tort a fost chiar tortul pentru fetița(Diana, zieța vânătorii) cuplului Adrian&Liliana Boioglu, a cărei zi de naștere era/se împlinea chiar atunci. Gazdele noastre s-au înfățișat cu un tort (improvizat ad-hoc) din fructe. La mijloc era ciocolată și înghețată. Bineînțeles că feliile de ananas, portocale, pere etc. nu le mai punem la socoteală. Plus bucuria sărbătoritei. Neprețuită.

MIREASMA GHEȚURILOR POLARE LA CONCURENȚĂ CU COCTEILURILE

Cei care au avut chef au făcut și baie. Au avut parte de o vreme excepțională, ca în august. Ca și cum ai fi dat ceasurile cu cel puțin trei săptămâni în urmă și ai fi plonjat înapoi, în vreme de vară calendaristică.

Ne-am simțit OK și mâncând la bar, pe scaune înalte – cu legendarii cartofi prăjiți și ceva între budinci și musaka. Am și gustat/frunzărit din tortul exotic, apoi ne-am muiat mustățile de motani în berile Mythos, Fix, Alpha, care veneau de la rece – și ne aduceau mireasma ghețurilor polare (și veșnice), pe vreme de vară și vipie. Am simțit și noi că trăim – și viața se dovedește, iarăși, generoasă cu noi, ca în cornul abundenței. Pe urmă, am privit – iarăși – albastrul mării, devastator – și ni s-a făcut îngrozitor de poftă de o baie…Și, iarăși de o bere…și iarăși de o baie…asta chiar până în fapt de seară. 🙂

Foto: NICOLETA GĂLĂȚANU, OVIDIU OPREA, CLAUDIU VATĂU, NICOLETA BUȘA, ADRIAN/LILI BOIOGLU, MIHAI VASILE, FLORIN ALBU, Ammouliani.ro etc.

Comments are closed.

Post Navigation