Ramen (ラーメン) este un preparat radițional japonez. Este o supă de carne sau de pește cu tăiței și poate fi aromată cu sos de soia și miso. Unele versiuni includ carne de porc (chāshū), alge , bambus , ceapă verde , ou fiert sau ciuperci. Mai fiecare zona din țară are propria ei versiune de ramen.
REȚETA
Ai nevoie de:
- burta de porc( KAISER) 500g
- sos de soia 100ml,
- mirin 100ml
- taitei ramen 1 pachet – aproximativ 270g
- 5 gr alge wakame ( deshidratate )
- morcovi
- 4 ouă fierte tari, de servit
- 250 gr ciuperci champignons
- ceapă de primăvară 1/2 legătură, tăiată mărunt
- ghimbir 6 felii
- chilli roșu 1, înjumătățit
- usturoi 1 cățel, înjumătățit
- stoc de vita 1,5 litri
- ulei de susan un strop
Cum se face:
Preincalzit cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Pentru realiza burta de porc, așezați carnea de porc într-un mic vas de copt. Se mixează soia, mirinul și 200 ml apă separat după care se adauga la burta de porc. Acum adăugați apă, dacă e nevoie, pentru a acoperi numai carnea. Puneți o folie deasupra și coaceți pentru 3 ore. La sfarsit se toarnă lichidul de gătit. Lăsați carnea de porc la răcit pentru 30 de minute, după care îmbrăcați-o în folie alimentară . Se răcește peste noapte sau cel puțin 6 ore pentru a seta forma.
- PASUL 2
Pentru a face SUPA, tocati ceapa de primăvară (partea alba), ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul. Introduceți-le în tigaie, adăugați stock-ul de vita și fierbeți ușor pentru 15 minute. Apoi strecurați toate solidele și se aruncă.
- PASUL 3
Gătiți ramenul urmând instrucțiunile pachetului și după ce îi scurgeți de apă, trebuie împărțiți în 4 boluri încălzite. Adaugati ouăle tăiate în jumătăți. Tăiați carnea de porc în felii și rumeniți-le pe rând intr-o tigaie , adăugând un puțin soia și ulei de susan pentru aromă. Introduceți cu grijă toate ingredientele într-un vas de servire,( inclusiv algele deshidratate) apoi adăugați supă clocotită. În sfârșit, introduceți ceapa (partea verde).
Recent Comments