Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

dionysos, casa de vinuri, cantina valpolicella
CANTINA VALPOLICELLA NEGRAR – crama unde s-a născut renumitul vin AMARONE DELLA VALPOLICELLA. DIONYSOS este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern. Este vorba despre un business cu vechime de 24 de ani în domeniul distribuției băuturilor. Portofoliul nostru conține game de vinuri de la producători cu tradiție ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Perle din Campia Maghiara Baile termale 2015

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

1. Câmpia Maghiară de Nord – O călătorie în regiunea vindecătoare a ţării

Cei care vizitează regiunea Câmpiei Maghiare de Nord vor avea parte garantat de aventuri unice. Vizitatorii de toate vârstele pot alege între băi de agrement unice, parcuri de aventuri palpitante, parcuri cu animale, evenimente familiale, muzicale, culturale şi gastronomice.

În regiune sunt aproape 50 de băi termale, în care vă puteţi îngriji sănătatea, redobândi buna dispoziţie, elimina stresul acumulat, încerca numeroasele excelente facilităţi de wellness sau petrece timpul prin odihnă activă în băile de agrement.

1

Sănătate şi vindecare – Spa şi wellness
Cea mai renumită staţiune balneară din Câmpia Maghiară de Nord este Hajdúszoboszló. Este un loc de vindecare deosebit, în care se află cel mai mare complex de băi din Europa. Este dovedit efectul curativ al apei magice în care se regăsesc aproape douăzeci de minerale. Dacă alegeţi să vizitaţi complexul de băi de agrement acoperit Aqua Palace, vă garantăm că veţi avea parte de aventuri unice pe întreaga suprafață de 15 000 mp ai complexului, din care 1600 mp de luciu de apă. Vizitatorii sunt răsfăţaţi in băile tropicale, băile din peştera de gheaţă, băile cu cinematograf, băile termale Pávai, băile din peşteră, băile romane, băile Gange şi băile cu apă de mare, iar cei pasionaţi de sporturile nautice au la dispoziţie o piscină pentru surf pentru 2 persoane. În vecinătatea sa, în incinta ştrandului de la Hajdúszoboszló, se află litoralul mediteranean înconjurat de palmieri, iar paradisul toboganelor din parcul acvatic îi îndeamnă pe vizitatorii dornici de aventură să aibă parte de senzaţii tari..

2

Primul complex de băi acoperit din ţară, aflat în inima pădurii Nagyerdő din Debrecen, vă aşteaptă cu pădurea sa tropicală şi ambianţa sa deosebită, în care fiecare zi este o zi de vară. Bananierii, palmierii şi bambuşii care dau o culoare aparte locului, îi vrăjesc pe toţi cei care aleg să viziteze complexul balnear mediteranean din Debrecen.

3

Perla acvatică a regiunii se află la Nyíregyháza, care a devenit cunoscută ca „magia acvatică de la Sóstó”. Aici se află o lume a apei termale, eficientă în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, dar şi un complex pentru toată familia, cu un parc de saune pentru adulţi, o lume a copiilor plină de aventuri pe insula Comorilor (Kincses sziget), colţul Konga sau nava piraţilor şi diverse alte facilităţi pentru distracţie. În complexul de băi din parc din apropiere se află cel mai mare bar cu piscină din Ungaria, alături de piscinele cu apă curativă. Apa curativă de la Sóstó este foarte eficientă în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor.

4

În complexul de băi acoperit de la Hajdúnánás, amenajat şi pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor, aveți parte de posibilităţi unice de tratare a afecţiunilor aparatului locomotor şi a osteoporozei.

La intrarea în Hortobágy, în parcul fostului castel Semsey, se află complexul de tratament, wellness şi agrement şi băile ecologice de la Balmazújváros, un loc ideal de relaxare pentru familii. În tratamentele aplicate, un loc foarte important îl ocupă plantele medicinale, aşa cum o sugerează şi denumirea complexului: „Kamilla” (Muşeţelul).

Apa curativă Bocskai de la Hajdúböszörmény este excelentă în tratarea afecţiunilor glandei tiroide.

5

Cserkeszőlő este foarte cunoscută şi în străinătate pentru apa sa termală iodată cu efect curativ. Aici se află izvorul cu apă termală cea mai caldă din ţară, care ţâşneşte la suprafaţă cu o temperatură de peste 90°C. Este unul dintre locurile din Ungaria în care se tratează psoriazisul. Aici cei care suferă de psoriazis sunt trataţi prin îmbinarea curelor de îmbăiere naturale şi a terapiei dermatologice clasice. În noul complex de băi de agrement acoperit, vizitatorii au la dispoziţie şase piscine pentru relaxare. Aici se găseşte primul şi cel mai lung tobogan gonflabil cu două piste din Europa.

6

La Kisújszállás, „Kumánia” vă aşteaptă o secţie de băi medicinale, cu numeroase servicii de wellness, masaje speciale și un parc de saune. Prin motivele arborescente deosebite, ornamentaţia şi amenajarea sa, această lume acvatică se doreşte a fi un monument în memoria strămoşilor cumani.

În complexul de băi de la Martfű vă aşteaptă 5 piscine destinate distracţiei, printre care 2 piscine cu apă curativă. Piscina de înot, adâncă de 4 metri şi trambulina de 3 metri este un loc excelent atât pentru antrenarea scafandrilor cât şi pentru săritorii în apă şi înotătorii sincron. Acest complex include o secţie de wellness amenajată într-un mod unic, care degajă o atmosferă specială, cu peşteră de sare, saune, spaţii pentru wellness şi fitness, dar şi cu o casă de joacă pentru copii.

7

În curtea cetăţii-castel în stil renascentist de la Kisvárda funcţionează, încă din secolul XIX, un complex de băi, unde apa are, la rândul său, efecte curative. Complexul de băi de la Fehérgyarmat vă oferă servicii complexe de tratamente.

La băile şi centrul de wellness de la Vásárosnamény în rolul principal apar prunele. Vara pacienţii sunt trataţi la umbra prunilor, iar în perioada mai rece aceştia sunt răsfăţaţi cu tratamente pe bază de prune. Pe ştrandul de pe malul Tisei de la Vásárosnamény vă puteţi relaxa toată ziua. Din mai până în septembrie se organizează, de două ori pe zi, un spectacol unic în Europa, cu un leu de mare în prim plan, care vă oferă momente de neuitat într-un spectacol impresionant.

8

La Nyírbátor, vizitatorii pot simţi efectele benefice ale apei curative Báthory dar şi serviciile secţiei de wellness extrem de bine dotate.

Pe malul Tisei, într-un mediu amenajat ca parc, se află băile termale de la Szolnok, găzduite într-o superbă clădire în stil neobaroc, care aminteşte de băile turceşti. În parcul de pe malul Tisei se află un ştrand cu apă termală şi un complex de băi de agrement, cu o gamă largă de servicii.

2. Perle din Câmpia Maghiarǎ de Sud – Bǎi Termale

Băile din Câmpia Maghiară de Sud vă aşteaptă cu noi experienţe şi răsfăţ. Apele curative cu diverse compoziţii vă ajută să vă îngrijiţi sănătatea sau pentru vindecarea afecţiunilor locomotorii sau de altă natură. Tratamentele aplicate la recomandarea medicilor sunt completate cu masaje, saună şi tratamente naturiste. Pe lângă relaxare, puteţi alege din oferta de programe culturale, gastronomice  sau de odihnă activă, pentru a avea parte de senzaţii de neuitat. Puteţi vizita expoziţii, colecţii sau ateliere de creaţie deosebite. Dacă doriţi să simţiţi îmbrăţişarea naturii, puteţi participa la drumeţii pe jos, pe apă, călare sau cu bicicleta, chiar şi cu ajutorul unui ghid. Puteţi admira frumuseţile naturii, dunele mişcătoare, câmpiile de orhidee, dansul nupţial al dropiilor primăvara iar toamna, migrarea cocorilor. Puteţi încerca segway-ul, quad-ul, wakeboardingul, călăria sau chiar saltul în tandem de la 3000 de metri. Festivalurile de muzică şi cele gastronomice, nenumăratele concerte, teatrele de vară, petrecerile pe malul apei şi evenimentele sportive vă oferă distracţie din plin. Hanurile sunt locuri excelente pentru a gusta aromele maghiare şi specialităţile locale. Celor de acasă le puteţi cumpăra cadou o sticlă de pălincă sau vin, porţelan de Kalocsa, bluze brodate, cârnaţi de Gyula sau Csaba, salam Pick, ardei de boia de Szeged sau Kalocsa sau bomboane artizanale de Gyula.

9

Gyula
Băile Cetăţii din Gyula se află în mirificul parc al vechiului castel Almásy. Apa curativă este recomandată pentru afecţiuni locomotorii, afecţiuni neurologice cronice, tratamente de reabilitare posttraumatice şi postoperatorii şi afecţiuni ginecologice cronice inflamatorii. Tratamentele curative pot fi aplicate oricând, indiferent de anotimp. În 2013 aici s-a deschis AquaPalota, un paradis acvatic. Cele cinci piscine de adâncimi diferite oferă numeroase elemente de distracţie: masaj subacvatic, gheizer, jeturi de apă, trambulină, bar acvatic. Toboganul familial de mare viteză, cel cu „tunel de lumină” sau cel în formă de gogoaşă cu o porţiune în urcare oferă senzaţii de neuitat. Saunele în aer liber şi acoperite, cabina cu aburi, baia în ciubăr din parcul de saune Castello oferă recreaţie adevărată, chiar şi noaptea. Salonul de masaj Beauty vă aşteaptă cu 40 de tipuri de masaj,

11

Orosháza
Localnicii au observat de mult că animalele care intrau în lacurile de la Gyopáros se vindecau mai repede. Mai târziu s-a dovedit că apa vindecă numeroase afecţiuni. În prezent vă puteţi plimba pe lac cu barca sau hidrobicicleta, iar în complexul balnear apa din piscine alină durerile celor suferinzi. Orosháza-Gyopárosfürdő este şi un paradis al distracţiei şi wellness-ului. Un tratament balnear aici este benefic pentru afecţiunile locomotorii, ginecologice, urologice, dermatologice sau neurologice. În mai 2014 s-a deschis noua piscină cu apă curativă, într-un mediu complet nou. Complexul de băi de agrement amenajat acum câţiva ani este un excelent loc de distracţie. Patru piscine acoperite şi trei în aer liber, tobogane uriaşe, spaţiul interior cu o atmosferă plăcută, amenajat cu grinzi de lemn şi ferestre panoramice,

12

Szeged
Aventură şi distracţie în complexul Napfényfürdő-Aquapolis, cu cele 13 tobogane şi nenumărate elemente de distracţie. Din turnul de 30 m se deschide întreaga panoramă a oraşului Szeged. Din când în când băile se transformă în discotecă. Un aquaparty oferă senzaţii de neuitat! Însă complexul nu este destinat doar tineretului, acesta având şi o secţie terapeutică, dar şi un paradis al copiilor, cu o casă de joacă cu labirint, iar proaspetele mămici pot intra în lumea bebeluşilor şi mămicilor. În secţia Wellness Liniştit, destinat doar celor de peste 16 ani, au loc zilnic 4 şedinţe de saună gratuite. Programul Privat Spa de 2 ore asigură momente de odihnă şi răsfăţ cuplurilor prin diverse servicii de wellness.

Superbul complex balnear Anna din Szeged are o secţie cu băi termale şi una cu băi wellness. Modernul centru de tratament oferă şi servicii de fizioterapie. Apa curativă Anna este benefică in cazul diverselor afecţiuni locomotorii, reumatologice, ginecologice şi dermatologice, iar consumul acestei ape vindecă afecţiuni ale aparatului digestiv şi ale sistemului respirator.

13

Mórahalom
Cunoscut în regiune drept centrul de tratament pentru genunchi şi umeri, Complexul balnear Szent Erzsébet din Mórahalom oferă terapie complementară pentru afecţiuni locomotorii, în total peste 30 de tipuri de tratamente. În noua clădire impozantă a complexului se află 14 piscine acoperite şi 7 piscine în aer liber, 11 saune  cu servicii de terapie şi wellness pentru cei dornici de odihnă şi vindecare, pe tot parcursul anului. Zona pentru distracţia copiilor a fost concepută special având în centrul atenţiei familia, cu tobogane, piscine de aventuri, parc de saune, piscină Kneipp, dar şi cu casă de joacă, loc pentru schimbarea scutecelor şi mini bucătărie. Din primăvara anului 2015 noul hotel de wellness medical dispune de propriile cabinete medicale, spaţii de tratament şi piscină terapeutică. Tratamentele se aplică sub formă de cure, după consult medical, iar oferta cuprinde tratamente convenţionale şi alternative, îmbinând medicina modernă cu serviciile de wellness. Aici merită menţionată metoda Dévény, extrem de eficientă în tratarea celor vârstnici şi a copiilor mici.

14

Makó
Clădirea complexului balnear Hagymatikum este visul împlinit al renumitului arhitect Makovecz Imre. Apa termală şi nămolul curativ al Mureşului oferă alinare celor suferinzi, iar zona de wellness de o frumuseţe unică, oferă relaxare familiilor şi cercurilor de prieteni. Apa este excelentă pentru vindecarea afecţiunilor inflamatorii şi a artrozelor, dar şi a muşchilor atrofiaţi. Nămolul de Makó este recomandat pentru afecţiuni reumatologice, lombare, post-tratamente ale fracturilor de membre şi afecţiuni ginecologice cronice inflamatorii. Dintre cele 18 piscine ale complexului, în cel de relaxare acoperit şi în cel în aer liber vă puteţi bucura de „jocul regilor”, şahul. Copiii au la dispoziţie piscina în aer liber pentru bebeluşi, o piscină acoperită, o piscină Sherwood cu lumea magică a lui Robin Hood, o cabină de distracţie şi casa de joacă. Oferta de wellness include peeling, masaj cu pietre vulcanice, ciocolată, miere şi masaj al tălpilor, băi cu vin roşu, sare din Marea Moartă sau de Praid şi baie Cleopatra, saună Kelo din lemn de brad alb din Finlanda.

15

Kecskemét
În complexul de băi din Kecskemét se pot organiza competiţii internaţionale de polo pe apă şi înot, dar şi evenimente de mare amploare. Apa curativă Hírös Gyógyvíz alină afecţiunile reumatologice şi dermatologice. Piscina pentru bebeluşi învăluie piscina pentru mămici, iar lângă piscina în aer liber pentru copii se află o piscină de supraveghere pentru părinţi. Atracţiile complexului sunt „aquatube”-ul de 86 de metri fără piscină de sosire, dar şi toboganul „black hole” de 124 de metri. De joi până duminică, în fiecare seară se organizează programe de saună,

16

Kiskunmajsa
„Există un loc sub Soare…” în care, departe de agitatia metropolei, într-un sat de vacanţă, complexul balnear Jonathermál vă oferă distracţie, wellness şi tratament. În acest complex deschis tot anul, , toţi membrii familiei se pot relaxa, au posibilitati de a face sport, se pot distra in  în piscinele în aer liber şi acoperite, cu tobogan, cu valuri şi cu elemente de distracţie. Terenurile de joacă, casa de joacă şi piscina pentru copii oferă distracţie din plin celor mici. Pe lângă distracţie şi relaxare, complexul acordă o atenţie specială vindecării, revigorării. Aici puteţi beneficia de masaje terapeutice, revigorante şi aromatice, masaj cu jet de apă subacvatic şi gimnastică subacvatică în grup.

În Complexul de băi termale de la  Kerekdomb, complet renovat şi extins în 2014, se află două piscine terapeutice, o piscină pentru copii cu tobogan anaconda, piscină de distracţie şi de înot, locuri de odihnă, saună finlandeză cu buşteni şi cu infraroşii, cabină de sare, duşuri de agrement, piscină de răcorire, jacuzzi. Aici se află şi cel mai mare parc de băi Kneipp din Ungaria. Apa curativă are efect antiinflamator.

17

Tiszakécske
Oferta variată de wellness a băilor termale de pe malul Tisei include tratamentul cu lampă Bioptron, baie în cadă de masaj Caracalla, împachetări cu nămol, pat Jouvence Spa, cadă tangentor şi diverse masaje. În parcul de saune veţi găsi saună finlandeză, Stollen, cu infraroşii, cabină cu aburi, tepidariu, cabină de sare, baie Kneipp, baie în gheaţă şi piscină de răcorire, dar şi specialitatea casei, biosauna cu aroma caiselor indigene, dar şi o baie relaxantă amenajată cu nisip din Tisa. Apa curativă este recomandată pentru afecţiuni articulare, ginecologice, tratamente de reabilitare postoperatorii şi post-traumatice.

Piscina cu elemente de distracţie asigură senzaţii acvatice de neuitat, la fel ca piscina de aventuri pentru copii sau piscina cu tobogan uriaş. În piscina pentru bebeluşi, cei mici pot să se distreze în siguranţă. În clădirea principală se află un bazin de înot de 25 m, o piscină pentru copii şi un jacuzzi.

www.ro.gotohungary.com
Facebook: https://www.facebook.com/ungaria.info.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation