Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

invitatie, ro-wine 2025
Avem plăcerea să vă invitam la Salonul GUSTUL ITALIEI, organizat în cadrul următoarei ediții a RO-WINE care se desfășoară între 16 și 18 mai 2025 la Fratelli Studios (str Glodeni, nr. 1-3, sector 2) din București. Veți avea ocazia să degustați vinurile cramelor partenere din selecția Vinuri de VIS - Vini Italiani Stupendi, by DionysosCVS – ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
EUROSEJUR/GRECIA/Ammouliani: SUNRISE VILLAS  La noutățile sezonului, trecem aceste vile!  Noutățile sezonului! SUNRISE VILLAS! Ele sunt niște vile de pe înălțimi, scăldate în soare de pe promontoriu. Din insula grecească Ammouliani. Le vizitaserăm cu ani în urmă, dar PE ATUNCI atunci erau în construcție! La această oră, ele sunt zâmbitoare, pe ...
Read More

Papanași, cea mai bună rețetă EVER

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

PAPANASI. Drinkfood.ro va prezinta cea mai buna reteta de papanasi, like, EVER. Direct din Maramureş, de la focarul traditiei romanesti (hic!). 

Adrian Grama, bucătarul pensiunii, care are secretul acestei retete, care consta in ingredientele de calitate şi prepararea: „Orice mastrchef ai fi, dacă te duce cineva într-o bucătărie străină nu va ieşi mâncarea pentru că nu cunoşti «rânduiala».”, ne zice el. Ingrediente necesare pentru PAPANAȘI:

  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • o lingură zahăr
  • 130 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • o lingură griş
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • esenţa de rom
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru pudrat
  • smântână
  • dulceaţă – de preferat o dulceaţă mai acrişoară.

Cum se fac PAPANAȘII

Mai intai sa cerneti cum trebuie faina, apoi combinati brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi, pe de alta parte, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Acuma puneti făina şi coajă de lămâie. Amesteca-le cat e necesar, iar apoi, proportional cu branza adaugata, mai “arunca” 1-2 linguri de făină suplimentar.

Acuma ar trebui sa va aveti un aluat usor de modelat. Scoateti tigaia si puneti ulei.

Va intoarceti la masa de lucru si pudrati faina pe un suport, apoi divizati aluatul în opt linguri de cocă pentru papanaşi şi opt linguriţe pentru capacul rotund al lor. Formezi din faina opt discuri şi opt biluţe din aluat. Cu degetul arătător luat din faina, il infingeti în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a face un orificiu in mijlocul aluatului.

La ulei, la foc mic, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată (daca va permite tigaia) şi 2 biluţe, pe ambele laturi.

In jur de 5-6 minute fiecare se recomanda. Dar va dati seama ca nu e un termen fix, ci variabil, dupa mărimea papanaşilor şi nivelul uleiului din vasul de prăjire.

Pe un prosop de hartie lasati sa iasa tot excesul de grasime. Aveti grija la bilute, ca alea sunt cele care se fac cel mai rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation