Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
De la un an la altul, asistăm la înmulțirea fenomenelor extreme, cum ar fi: secetă, inundații, amplitudini mari de temperatură între zi și noapte. Cu siguranță și în această primăvară vom avea situații similare cu secetă timpurie sau cu precipitații abundente – în ambele situații fiind recomandată erbicidarea în postemergență ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, concentrare de atractii turistice, oaza de liniste
Malta, oază de liniște Ar putea fi printre primele țări care să iasă din pandemie Anul 2020 a fost un an zbuciumat, cu nehotărâri, insecuritate personală - și dictatură sanitară. Distanțarea socială, care a făcut rău tuturor statelor, s-a resimțit mai puțin aici, fiind vorba de un arhipelag de cinci ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Papanași, cea mai bună rețetă EVER

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

PAPANASI. Drinkfood.ro va prezinta cea mai buna reteta de papanasi, like, EVER. Direct din Maramureş, de la focarul traditiei romanesti (hic!). 

Adrian Grama, bucătarul pensiunii, care are secretul acestei retete, care consta in ingredientele de calitate şi prepararea: „Orice mastrchef ai fi, dacă te duce cineva într-o bucătărie străină nu va ieşi mâncarea pentru că nu cunoşti «rânduiala».”, ne zice el. Ingrediente necesare pentru PAPANAȘI:

  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • o lingură zahăr
  • 130 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • o lingură griş
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • esenţa de rom
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru pudrat
  • smântână
  • dulceaţă – de preferat o dulceaţă mai acrişoară.

Cum se fac PAPANAȘII

Mai intai sa cerneti cum trebuie faina, apoi combinati brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi, pe de alta parte, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Acuma puneti făina şi coajă de lămâie. Amesteca-le cat e necesar, iar apoi, proportional cu branza adaugata, mai “arunca” 1-2 linguri de făină suplimentar.

Acuma ar trebui sa va aveti un aluat usor de modelat. Scoateti tigaia si puneti ulei.

Va intoarceti la masa de lucru si pudrati faina pe un suport, apoi divizati aluatul în opt linguri de cocă pentru papanaşi şi opt linguriţe pentru capacul rotund al lor. Formezi din faina opt discuri şi opt biluţe din aluat. Cu degetul arătător luat din faina, il infingeti în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a face un orificiu in mijlocul aluatului.

La ulei, la foc mic, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată (daca va permite tigaia) şi 2 biluţe, pe ambele laturi.

In jur de 5-6 minute fiecare se recomanda. Dar va dati seama ca nu e un termen fix, ci variabil, dupa mărimea papanaşilor şi nivelul uleiului din vasul de prăjire.

Pe un prosop de hartie lasati sa iasa tot excesul de grasime. Aveti grija la bilute, ca alea sunt cele care se fac cel mai rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation