BARON ESTE NUMELE PÂINII OMULUI SIMPLU
Concurs cu produse de panificație
Pâinea e un semn divin. Și, deopotrivă, un produs divin. Făcătorii de pâine sunt ca făcătorii de pace. Ar trebui, deci, ar merita, ar avea tot dreptul să fie fericiți. Meseria lor este profund benefică. Pâinea, prin definiție/regulă, nu poate să coste prea mulți bani. Nici prea mulți, dar nici prea puțini. Sigur, pe piață sunt și produse supersofisticate – cu semințe/ingrediente miraculoase (cum este și cea de la BRUTĂRIILE BARON), dar cât de scumpe pot fi? V-ați gândit vreodată că produsul din panificație este condamnat să fie unul nu prea scump? Și, în consecuție, brutarii trebuie, pe orice meridian al pământului ăsta, să dea din mâini de multe ori pentru ca să-acopere traiul zilnic – și suma necesară subzistenței, darămite să mai facă și (cuvânt odios?) profit?
Brutarii sunt profund benefici. Pentru că meseria lor nu are efecte secundare, produsul lor are un target nivelat demografic, căci toată lumea consumă pâine.
După cât bine fac societății, și BRUTĂRIILOR BARON ale Daliei Brotac ar trebui să le meargă bine. Brutăriile BARON nu sunt pline numai de oameni harnici, ci și creativi. De aceea ei ne-au pregătit un concurs.
CONCURS . ȘTIAȚI CĂ…INGREDIENTELE ASTEA SE ADAUGĂ ÎN PÂINE? NOI, NU 🙂
Pâinea este un aliment de bază produs prin coacerea aluatului obținut din faina amestecata cu drojdie si apa.
Pentru a transforma pâinea intr-un deliciu, noi, cei de la Brutăria Baron, adaugam în aluat si alte ingrediente precum, turmeric, sos de roșii, cereale sau carob( pudră de roscove).
Tu ce ingredient deosebit, NUMAI al tău, ai adauga în aluat pentru a-ti creea painea preferată? Răspunsul îți poate aduce/pune un coș cu pâine pe masă.
Și nu oricum, ci proaspătă. Brutăria Baron este gata de pus pe masă, cu tot cu produsele sale, atunci când îți dorești să-ți impresionezi familia sau prietenii.
Concursul se va desfășura între 27-30 octombrie, iar câștigătorul va fi ales prin tragere la sorti prin random.org .
Ar trebui că acest concurs este dedicat persoanelor care locuiesc în orașul București.
În fond, el ne poate stimula imaginația. Pentru că unii dintre noi ar adăuga măsline. Iar alții, cine știe semințe de susan. Sau semințe de mac. Sau, hm, de ce nu, de bostan. Combinațiile sunt nelimitate, căci pragul este atins numai de fantezia noastră culinară.
Pâine cu usturoi
Dă un gust condimentat pâinii. O face ideală pentru hipertensivi. Și potrivită de minune pentru mâncărurile, supe, borșuri, ciorbe, friptură în care tradițional se pune usturoi/mujdei.
Este minunată PÂINEA CU USTUROI și pentru/sau mai ales felul doi numit friptură. Lunecă pe gât și pentru mici cu același succes.
Pâine cu paprika
Ideală pentru ardei copți. Dar, dacă stăm și ne gândim bine, și pentru pâine cu șuncă, fie că este vorba de o simplă gustare – sau de o asortare cu salam. Mai ales la cel spaniol, chorizo.
Pâine cu paprika merge grozav de bine și la musaca, dar și la zacuscă (de vinete sau nu/numai).
Merge și o gustărică înainte sau după palincă. Dar și la vânjos-oltenescul fel care se cheamă mâncărică de praz.
Da, și mai credem că e de-a dreptul mirobolantă la tradițional-franțuzeasca (dar făcută întro manieră românească) supă de ceapă.
Cei mai îndrăzneți o pot plasa, cu secces, pe masă, și la ciorba de burtă…- de ce nu?
Pâine cu Șofran de India (Turmenic)
Asta e mai pretențioasă, dar nu lipsită de voluptăți ascunse (mai ales pentru mâncăii de toate felurile & sorturile).
Știut este că șofranul de India/turmenicul (sau turmeric) este un foarte bun antiflamator natural.
În speranța că am câștigat CONCURSUL/ sau, măcar, că voi îl veți câștiga, putem să vă indicăm aici pagina de FACEBOOK pe care ar fi nimerit – numai dacă vreți – să o vizitați: anume https://www.facebook.com/brutariabaron.
Pâine cu ulei de măsline
În primul rând, că fac pâinea mai fluidă. Adică mai ușor de mistuit.
Sporește frăgezimea pâinii. Dar nu trebuie să uităm și celelalte întrebuințări ale uleiului de măsline virgin, presat la rece.
Mai întâie, el dă un mic ghiont fierei leneșe, ajutând în acest fel la digestie. Este și un foarte cunoscut antioxidant.
Dar se dovedește a fi la fel de util în irigarea rinichilor, ajutând la îndepărtarea atât a pietrelor cât și a nisipului de pe tractul urinar.
În fine, măslinele ca și uleiul obținut din ele se dovedesc un panaceum miraculos pentru întreg organismul.
Pâine cu semințe de mac
Macul, se știe din vremuri de demult, avea faima unui somnifer destul de puternic și are avantajul că este un produs natural într-o lume tot mai abrupt chimizată. Și semințele (papaverum somnifericum) de mac aidoma.
Tot din mac se fac medicamente (papaverina), precum și droguri (din vechime, iarăși să de aducem aminte de celebrul OPIUM, drogul orientului mijlociu și al lumii arabe, încă din antichitate.
Dar noi o să-l folosim, în facerea pâinii, pentru gustul său plăcut, imediat remacat.
În mod absurd, seminţele de mac sunt evitate de unele persoane, pe motiv că ar avea efecte narcotice. Aici este vorba, în primul rând, despre cantitate.
Deşi este întru-totul adevărat că sămânţa crudă a plantei conţine alcaloizi precum morfina, ceea ce este un analgezic ce poate produce dependenţă, seminţele coapte conţin doar urme foarte mici care nu determină nicio dependenţă fizică sau psihică.
Seminţele de mac au fost cultivate pentru prima dată de către sumerieni, fiind preţuite şi de către vechii egipteni pentru proprietăţile lor sedative, folosite ca remediu pentru insomnii sau infertilitate. Oricum, putem spune că istoria lor începe de la Sumer și merge prin Babilon.
Pâine cu mac de la BRUTĂRIILE BARON este un adevărat deliciu.
Macul este extrem de popular în bucatele tradiţionale româneşti, în special când vine vorba de deserturi, cozonacul sau prăjiturile cu mac sunt printre opţiunile favorite ale românilor, mai ales de sărbători. Nu multă lume ştie însă că aceste seminţe ascund o valoare energetică mare, fiind extrem de utile în prevenirea şi tratarea unor boli.Așa că macul se asociază, frecvent, și cu ALUATUL.
În doar câteva rânduri, vom prezenta – în rezumat – câteva beneficii ale acestor seminţe miraculoase:
Seminţele de mac sunt o sursă excelentă de calciu şi fosfor – o linguriţă de seminţe asigura 4% din aportul zilnic de calciu şi fosfor necesar organismului;
Seminţele de mac sunt de mare ajutor în tratarea cancerului mamar, dar şi în prevenirea lui. Mai mult decât atât, împiedică apariţia cancerului la colon şi îmbunătăţesc sănătatea globală a intestinelor;
În alte privințe, macul este folosit pentru menţinerea prospeţimii tenului, împotriva îmbătrânirii, având efect antirid.
Seminţele de mac stabilizează nivelul zahărului în sânge, reducând considerabil nivelul colesterolului „rău” din organism;
Conţinutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc şi cupru face ca seminţele de mac să înlăture insomniile, având un efect sedativ. Pentru rezultate cât mai eficiente, este recomandat consumul seminţelor de mac/ și a produselor derivate înainte de culcare. Din cauza conţinutului oarecum însemnat de opiu, macul nu trebuie consumat înainte de urcarea la volan.
Seminţele de mac combat anxietatea, astfel macul are rezultate spectaculoase în tratarea tulburărilor comportamentale. Acestea sunt utilizate în tratamentul stresului şi al stărilor de anxietate, precum şi la ameliorarea durerilor de cap şi a insomniei.
Pentru îmbunătăţirea capacităţii intelectuale, consumaţi seminţe de mac – și pâine cu mac. Acestea cresc puterea de concentrare. Potrivit unor studii efectuate de cercetătorii americani, copiii care consumă de mici seminţe de mac au o memorie mult mai bună şi o mai bună putere de concentrare faţă de cei care nu le consumă.
Multiple motive care conduc spre consumul pâinii cu semințe de mac (de la BARON) ca o terapie. O cură nu are să vă strice… 🙂
Recent Comments