Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Read More

Interviuri esențiale: VALERIU STOICA

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

FIECARE STICLĂ DE VIN ARE PROPRIA PERSONALITATE

  1. Valorile fundamentale din 1995 ale STOICA ȘI ASOCIAȚII (întemeiată împreună cu doamna Cristiana Irinel Stoica), integritate, forță(curaj), fildelitate, le aplicați și în vin/oenologie?
    Sunt valori care întemeiază tot ceea ce facem în viticultură şi în oenologie, pe domeniul Vila Dobruşa şi Crama Avincis. Producem, în cea mai mare parte, vinuri cu denumire de origine controlată (DOC), adică respectăm nu numai ansamblul bogat de norme juridice şi tehnice, naţionale şi europene, ci şi principiile morale pe care podgorenii le-au învăţat din legătura lor milenară cu viţa de vie, cu pământul şi cu cerul acesteia. E nevoie de mult curaj pentru a începe şi a împlini în fiecare an aventura unui nou millesim. Mai presus de toate este fidelitatea faţă de terroir-ul podgoriei Drăgăşani şi faţă de iubitorii vinurilor Avincis.Interviuri-esentiale-1
  1. V-am văzut, în poze de epocă, în 2007, pe domeniul Dobrușa, îmbrăcat în cizme până la genunchi, în noroiul șantierului. Ați pus umărul direct la configurarea planului ce va descrie, mai târziu, domeniul viticol? De unde începe și unde se termină implicarea dumneavoastră?
    Domeniul Vila Dobruşa este, în egală măsură, un proiect viticol, vinicol şi cultural, o imagine a sufletului familiei noastre, în care am dori să se vadă armonia dintre a fi, a face şi a avea. Cei care beau vinurile Avincis şi, mai ales, cei care ne vizitează pot depune mărturie despre această armonie. Este o poveste începută de familia noastră în urmă cu mai mult de un veac, şi care, sperăm, va fi continuată de generaţiile următoare.
  1. Cum se poate conduce cu o mână o societate de avocați și cu cealaltă una enologică?
    Cu pasiune, cu înţelegere, cu generozitate, cu bucuria fiecărei zile şi a fiecărei clipe.
  1. Rămâneți în istorie ca artizanul reunificării dreptei/ în special liberale. Cât de unificați mai sunt liberalii (și oamenii de dreapta, în general) astăzi?
    Dreapta e diversă, dinamică şi greu de unificat pe termen lung într-o singură formulă. Este nevoie de inteligenţă, de imaginaţie şi de voinţă puternică pentru a găsi şi a înfăptui în fiecare ciclu electoral cea mai eficientă formulă de unificare a dreptei. PNL este cadrul formal cel mai potrivit de unificare  a dreptei, dar îi mai trebuie lideri cu viziune şi credibilitate pentru a preveni o nouă divizare, deja anunţată de experienţe tulburi ca PMP sau USB.
  1. Descrieți portretul-robot al vinului care vă place.
    Nu există un asemenea portret-robot şi nici nu mi-ar plăcea să existe. Este suficient ca vinul să fie bun, adică să nu aibă defecte, să respecte tipicitatea soiului sau a cupajului şi trasabilitatea, adică fidelitatea faţă de parcela de viţă de vie din care provine, să aibă echilibru şi complexitate. Fiecare sticlă de vin are propria personalitate, fără de care nu ar exista bucuria descoperirii unei noi savori şi liniştea redescoperirii unor savori cunoscute.Interviuri-esentiale-2
  1. Ce soiuri noi vă gândiți să asimilați la AVINCIS?
    Fetească Neagră. Cred însă că, dintre toate soiurile roşii autohtone, Negru de Drăgăşani este cel mai expresiv, cel mai savuros şi cel mai puternic.
  1. Cred că dezvoltarea turismului vitivinicol la cramă rămâne un deziderat continuu pentru dumneavoastră…
    Vinurile Avincis pot fi băute cu plăcere oricând şi oriunde. Totuşi, domeniul Vila Dobruşa – cu viile înconjurătoare, cu ansamblul de arhitectură care îmbină tradiţia şi modernitatea, cu amenajarea peisagistică în consonanţă cu liniştea atemporală a Văii Oltului şi a pădurii Mamu, cu orizontul pierdut în munţi de la Retezat până la Piatra Craiului, cu apropierea înălţătoare a mănăstirilor, a bisericilor din lemn şi a schiturilor vâlcene – este ambianţa ideală pentru a simţi deplin aromele şi gusturile vinurilor Avincis. Oenoturismul nu este doar turism, ci şi calea iniţiatică în misterele viţei de vie şi ale vinului.
  1. Ați vinificat vreodată cu mâna dumneavoastră? Ce vin a ieșit?
    În copilărie, l-am asistat pe tatăl meu la muncile viei, la culesul strugurilor şi la vinificaţie. Vinul făcut împreună cu el are, în memorie, aroma şi gustul paradisului pierdut. Experienţa mea ca podgorean pe domeniul Vila Dobruşa este o căutare şi o regăsire a iubirii de pământ moştenită de la părinţii mei, Alexandru şi Stana.

A consemnat Mihail Gălățanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation