Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

Interviu-eveniment/VINUL CA PREMISĂ TURISTICĂ

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cum se îngemănează STOICA&ASOCIAȚII CU AVINCIS 🙂

CRISTIANA IRINEL STOICA: Avem o expunere excepțională la soare

Dintre roșii, vinul preferat este AVINCIS Pinot Noir

La prima vedere, ai avea impresia că doamna Cristiana Irinel Stoica aparține aristocrației. Impresie justificată, de fapt, prin ținută. Dar, la o a doua privire, realizezi că ai de-a face cu o femeie de afaceri. Datorită energiei debordante și înfățișării de om întreprinzător, om de acțiune, care tot timpul denotă o febrilitate ageră. Prin ce se vede asta? Prin vioiciunea ochilor jucăuși, care nu stau o clipă locului – dar, sigur, și prin întreaga atitudine, care completează impresia. Și această a doua impresie este justificată: CRISTIANA IRINEL STOICA este direct implicată în conducerea (cel puțin) a două societăți comerciale foarte cunoscute: STOICA&ASOCIAȚII și AVINCIS.

Este o răspundere majoră moștenirea unei tradiții de viticultori venind din generații, simțiți apăsarea/presiunea ei?

Pentru noi,moştenirea unei tradiţii îndelungate,  în domeniul viticulturii, reprezintă o binecuvântare. Afacerile cele mai solide sunt, cu siguranţă, cele construite de-a lungul mai multor generaţii, iar noi, la AVINCIS, am avut privilegiul moşteniriitradiţiei de familie, dar și a tradiţiei mult mai bogate și mai vechi a podgoriei Drăgășani.

Dorinţa de a continua această tradiţie a stat la baza proiectului de restaurare a conacului familial şi de restituire a farmecului de odinioară podgoriei din regiune.Proiectul AVINCIS are, la bază, îmbinarea tradiţiei cu modernitatea, crama fiind o inedită operă de arhitectură modernă.

Responsabilitatea noastră este să continuăm această tradiţie, să păstrăm nivelul de calitate binecunoscut al acestei zone vitivinicole şi să construim modernitatea în mijlocul acestei tradiţii.

 • SUSȚINEM SOIURILE ROMÂNEȘTI
 1. Cu ce gând/gânduri ați pornit restaurarea plantației și proprietății strămoșești/părintești?

Dorinţa cu care am început acest proiect a fost aceea de a restaura conacul familial şi de a reda farmecul de odinioară al viei rămase în paragină, fără să ştim exact ce provocări vom întâmpina pe parcurs.

Pentru restaurarea plantaţiei, am plecat de la câteva parcele vechi, pe care le-am readus la viaţă, alături de care am plantat alte câteva zeci de hectare.

Astăzi avem plantate 40 ha de viţă de vie cu soiuri precum: Fetească Regală; Muscat Ottonel; Sauvignon Blanc; Tămâioasă Românească; Pinot Gris; Crâmpoşie Selecţionată pentru vinuri albe şi Cabernet Sauvignon; Merlot; Negru de Drăgăşani; Pinot Noir pentru vinuri roşii.

Scopul nostru a fost să susţinem soiurile locale din Drăgăşani, Crâmpoşia Selecţionată şi Negru de Drăgăşani dar şi soiurile româneşti în general, precum Tămâioasă Românească sau Fetească Regală. Nu am neglijat nici soiurile roşii încercând să creăm un echilibru între acestea.

Din punct de vedere geografic, via noastră acoperă tot dealul și coboară în pante spre văi. Expunerea la soare este excepţională, platoul absoarbe primele raze de soare ale zilei și le păstrează pe ultimele.

 • LA REFACEREA COȘURILOR DE FUM AU FOST FOLOSITE CĂRĂMIZILE INȚIALE
 1. Ați vizat de la început refacerea conacului, exact așa cum a fost el în perioada de început a secolului trecut?

Da! Am încredinţat arhitectului Alexandru Beldiman misiunea de a restaura conacul familiei, pornind chiar de la schiţele iniţiale şi de la fotografiile acestuia. Rezultatul este conacul actual, care reprezintă o imagine fidelă a celui iniţial construit în jurul anului 1905.

Un element interesant de ştiut este acela că la refacerea coşurilor de fum au fost folosite cărămizile iniţiale.

Conacul reprezintă, pentru noi, tradiţia. În anul 1927, străbunicii mei, Maria și Iancu Râmniceanu, numit ofiţer al armatei române de Ionel Brătianu, au cumpărat în Drăgășani acest conac în stil neoromânesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncovenești ale vremii şi înconjurat de vii.

 1. Fiica dumneavoastră, Andreea, s-a implicat în construirea afacerii familiei?

Implicarea fiicei noastre Andreea în proiectul AVINCIS s-a petrecut treptat, începând de la absolvirea Facultăţii de Drept în anul 2007. Andreea este asociat alături de noi în cadrul societăţii AVINCIS VINURI SRL şi se implică activ în latura juridică (proprietate intelectuală şi comercială), dar şi în promovarea brand-ului AVINCIS.

De asemenea, ea este alături de noi în luarea unor decizii importante legate de business.

 • TRUP ȘI SUFLET ÎN PROIECT
 1. STOICA & ASOCIAȚII a fost sprijinul/suportulpe care v-ați bazat/ este o construcție geamănă(cu AVINCIS, n.n.) a dumneavoastră și a soțului?

STOICA &Asociaţiieste o societate de avocaturăpe care am înfiinţat-o împreună cu soţul meu Valeriuînurmă cu aproape 22 de ani, înnoiembrie 1995, şi care esteacumunadintrecelemairenumiteşimaiprestigioasesocietăţicivile de avocaţi din domeniuldreptuluiafacerilor.

Sigurcă a reprezentatunsuportfinanciar, care ne-a permissăfacem o parte din investiţiilepentrudezvoltareaproiectului AVINCIS.

 1. Am văzut că soțul dumneavoastră, Valeriu, s-a implicat, trup și suflet, în proiect. Ar fi fost posibilă, fără el, edificarea acestui proiect – sclipitor din toate punctele de vedere?

Eu şi Valeriu formăm o echipă în tot ceea ce facem, atât în viaţa personală cât şi în cea profesională.

Prin urmare, deşi proiectul AVINCIS a avut ca punct de plecare moştenirea mea de familie, am preluat împreună ideea de restaurare a conacului familial şi de readucere la viaţă a domeniului viticol.

Fără sprijinul şi implicarea lui Valeriu nu ar fi fost posibilă restaurarea conacului, construcţia cramei moderne, refacerea plantaţiei şi dezvoltarea actuală a afacerii.

Suntem împreună avocaţi de profesie, dar şi oameni ai vinului din pasiune.

 • O INVESTIȚIE FINANCIARĂ CU SUFLET
 1. Dacă ar trebui să alegeți doar un singur vin din cele pe care le faceți, la care v-ați opri?

Dintre vinurile albe m-aş opri la Cuvée Petit – Sauvignon Blanc. Soiul Sauvignon Blanc, cultivat de secole în Franţa, a fost adus şi la Drăgăşani,  iar noi, la crama AVINCIS, am creat din acest soi un vin sofisticat,baricat timp de 8 luni în butoaie de stejar, un vin cu gust puternic, aciditate ridicată şi o mineralitate specifică zonei Drăgăşani.

Dintre vinurile roşii, m-aş opri la Pinot Noir. Este un soi adus recent pe dealurile din Drăgăşani. AVINCIS Pinot Noir este un vin roşu cu gust mătăsos şi aciditate bună, lejer şi uşor de băut, un vin pentru doamne.

 1. Care e suma la care v-ați dimensionat investiția în vin?

Cred că nu atât investiţia financiară este importantă cât cea umană şi cea sufletească. Să poţi să ai oameni de calitate în echipă, să îi stimulezi să lucreze cu pasiune … asta e cel mai dificil.

Dar la AVINCIS credem că am reuşit!

 1. Care este soiul dumneavoastră preferat?

Soiul preferat este fără îndoială Crâmpoşia, un soi local din Drăgăşanidin care se nasc vinuri proaspete şi răcoritoare care pot fi consumate în orice moment al zilei.

Crâmpoşia Selecţionată de la AVINCIS este un vin cu un buchet proaspăt şi expresiv de pară şi măr verde al cărui gust este plin de viaţă, cu note citrice şi de măr verde combinate cu o mineralitate persistentă.

 1. Cum apreciați specificul terroir-ului la Vila Dobrușa?

Pe dealurile Dobrușei, viţa de vie se cultivă de mii de ani. Personalitatea vinurilor AVINCIS este dată de terroir-ul Drăgășanilor, în care se reunesc sevele, aromele și gusturile sublimate de viţa de vie din sol, lumina soarelui, a lunii și a stelelor, respiraţia binefăcătoare a Oltului, precum și experienţa milenară a podgorenilor locului.

Solurile dominante în podgorie sunt argilele, cu urme de calcar, de nisip, de pietriș și de marnă. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influenţe mediteraneene, principala sacaracteristică fiind echilibrul. Graţie situării sale de-a lungul văii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria Drăgășani se bucură de o bună umiditate, chiar și în cele mai calde luni ale verii.

Podgoria Drăgășani a produs întotdeauna vinuri albe fine, răcoroase, cu o aciditate bună. Vinurile roșii din regiune, produse în principal din Cabernet Sauvignon și din soiul local Negru de Drăgășani, se bucură și ele de apreciere naţională și internaţională.

Așezarea Vilei Dobrușa, unde sunt produse vinurile AVINCIS, se înfăţișează ca o colină binecuvântată de Dumnezeu. Această vie potrivită ca mărime (40 de hectare plantate) ocupă tot dealul și coboară în pante spre văi. Expunerea la soare este excepţională, platoul absoarbe primele raze de soare ale zilei și le păstrează pe ultimele.

 • DOMNUL DE ROUĂ NE REZERVĂ O SURPRIZĂ
 1. Ce poveste spune lumii DOMNUL DE ROUĂ?

Cele două vinuri, Domnul de Rouă în Alb şi Domnul de Rouă în Roşu, spun povestea Domnului de Rouă, un călător singuratic, despărţit din braţele iubite sale înainte ca soarele să îl topească.

Legenda locală spune că Domnul de Rouă îşi vizita în timpul nopţii iubita, dar o părăsea spre a ajunge înapoi acasă înainte de cântarea cocoşilor şi de răsăritul soarelui.

Într-o noapte, la rugăminţile iubitei sale, locuitorii satului au închis cocoşii, iar Domnul de Rouă nu a mai auzit cântul acestora. Încercând să se întoarcă acasă, misteriosul crai a fost surprins de razele soarelui şi transformat în rouă.

În încheiere, vă mai spun doar că pregătim o surpriză pentru gama de vinuri Domnul de Rouă!

 1. Unde sunt listate vinurile AVINCIS, în țară și în străinătate, locurile cele mai selecte?

În ţară, vinurile AVINCIS sunt prezente în marile oraşe precum:

Timişoara –restaurante Sabres/Merlot ; wine bar Enoteca de Savoya;

Cluj-Napoca – restaurante:Maimuţa Plângătoare /Joben, wine bar Comtesse du Barry/Crush;

Constanţa – restaurante: Mesogios Seafood Mamaia, Scapino, Esplanada, Aqua by the sea

În afara ţării suntem prezenţi în Anglia, Belgia şi Japonia. Ca şi locuri selecte aş vrea să menţionez aici Hotelul Chiltern Firehouse din Londra.

Echipa RABBIT MEDIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation