Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

cooperativa “Țara Mea”, a livrat o tonă de caviar românesc, începe să crească creveți în fabrica din Timișoara, caviar made in România
După programul pornit în vara anului 2022 în parteneriat cu Carrefour - “Pește de la Marea Neagră”, Cooperativa Agricolă Integrată “Țara Mea” face încă un pas înainte pentru dezvoltarea pieței de pește autohton și își extinde portofoliul cu cea mai mare fermă piscicolă și fabrică de procesare din România. Cu ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
experimente de vacanta, greek ammouliani
GREEK AMMOULIANI O INSULĂ DE DESCOPERIT  Dacă ZORBA THE GREEK e mult mai la sud, aici, în Thesalia, este/există Ammouliani. E O OAZĂ de autenticitate și o nesperată DOZĂ de Grecie arhaică. Conține, într-o pastilă, istoria Greciei din ultima sută de ani. Grecia cum a fost ea, Grecia izgonită din ...
Read More

ÎN EXCLUSIVITATE! INTERVIU CU LUCIA PÎRVU: Ce SURPRIZE NE AȘTEAPTĂ LA VINTEST?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

INTERVIU 

LUCIA PÎRVU, VINTEST/VINVEST:

 UN REGAL DE SOIURI AUTOHTONE

 

  1. Ce le pregătești partenerilor tăi? Ce surprize (plăcute) îi așteaptă?

Te referi la vizitatori?

Ne dorim sa venim in intampinarea toamnei anului 2016, cu un regal de soiuri autohtone.

Vom avea Biblioteca de Vinuri Autohtone, unde se vor derula 20 de degustari pe parcursul celor 3 zile, cu vinuri din soiuri de vita de vie romaneasca.

In urma acestor degustari, 600 de persoane vor fi mai bogate in cunostinte, vor incerca sa isi acomodeze papilele gustative fiecarui soi, avand si raspunsul, care vin este apropiat de gustul personal, dat stiind ca degustarile sunt subiective.

  1. Ai peste treisprezece ani de când organizezi evenimente de vin. Cum arată partenerul tău ideal?

    IUBESC VINUL ROMANESC

    IUBESC VINUL ROMANESC

Totdeauna am recunoscut ca nimic nu se poate construi de unul singur, si noi am mers pe aceste parteneriate din toate domeniile, media, universitati, partenri de servicii, care au inteles nevoia de a fi impreuna, de a reusi cele propuse.

Exigentele sunt mari, nu numai in parteneriate, idealul este cand Partenerul meu reuseste sa schimbe locul cu noi organizatorii, dar nu numai ptr o zi, ci pe tot parcursul pana la eveniment, in timpul si dupa eveniment.

Partenerul ideal este cel care traieste din umbra, fiecare gand al tau, este cel care vine in intampinare prin disiminarea informatiilor, cel care nu este zgarcit in cuvinte si le scrie cu sufletul, dupa realitate, cand nu asteapta numai material de la noi, ci compune si da valoarea meritata evenimentului.

Partenerul ideal este cel care ramane si la usor, dar  si la greu langa tine, care te sustine cand ai tendinta sa cazi, care vine cu solutii, care te incurajeaza.

 

  1. Anul ăsta facem salonul de toamnă la SALA DE MARMURĂ, Casa Presei. De ce ai chemat producătorii acolo? Este o locație în adevăr PREMIUM?

Sa ma refer la Bucuresti, unde cu greu gasesti o locatie care sa aiba tinuta, care sa nu se numeasca restaurant, hol de restaurant, sa aiba macar amprenta eleganta de sala de evenimente.

Cred ca din acest punct de vedere, am reusit sa imi raspund mie, acestei exigente si sa pot invita producatorii de vin si vizitatorii fie ei profesionisti sau amatori, in locatii de exceptie,  in capitala.

Sala de Marmura, face parte din monumentul Casa Presei, cladire imensa, impunatoare, un adevarat bastion, in care multi dintre locuitori nu au calcat niciodata.

Este adevarat ca la Bucuresti, VINTEST este numai la a 6-a editie, dar as putea face o comparatie avand in vedere eforturile colective a celor care au construit Casa Prsei, au cladit ceva cu speranta de a dura secole, tot asa ar fi de dorit ca prin eforturile colective ale producatorilor, sa se continuie traditia.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topwines.ro/prima-data-vinvestvintest-la-sala-de-marmura/

http://topwines.ro/vine-vintest-o-intreaga-campanie-dedicata-vinului-romanesc/

http://topwines.ro/vinum-hungarium/

http://topwines.ro/interviuri-esentiale-valeriu-stoica/

http://topwines.ro/dealu-dorului-somelier/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation