Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Connect-R, duelul muzical al anului, Red Bull SoundClash
Pe 23 mai, Red Bull SoundClash, bătălia muzicală a anului,  se întoarce la Romexpo cu cea de-a 6-a ediție. Două scene față-n față, doi artiști reprezentând genuri muzicale complet diferite, un singur învingător ales de public. Connect-R este primul artist confirmat al ediției din acest an. Adrian Despot va fi ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

HORECARI ȘI ȘORECARI

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

La restaurant, ce vinzi? – spunea deunăzi, la GALA HORECA, un horecar. Păi, vinzi povești…Auzi, tu…nu vinuri, nu bucate, românești sau străine, nu rețete, nu mâncare, nu mistuire, nu tu cafea, fripturi, cartofi prăjiți, apă minerală… Nu, neică, nu. Vinzi, cică, o experiență. Plăcută. Integrată. Varie. Și variată 🙂 . Cicătelea să ai o colecție de vinuri e AZI doar un FAPT de life-style. Deh, horecari…Și șorecari(șoricari?) ai profitului.

Acum…dacă somelierul a plecat în Anglia, cum e moda acuma, ce faci? Cu clientul, vreau să zic…? Pleacă și el tot în Anglia, pe urmele somelierului, ca să-l serviseze? Și ce vinuțuri îți cere clientul? Se cer vinuri cunoscute? Numai vinurile ce le știu oamenii? Adică jidvei & purcari? Degustări? Degustări, nula. Ce degustări? Numai dăcât cu plată… Game de retail și game de horeca. Cică un ospătar mai pregătit face push. Asta, dacă e open-minded, tânăr, începător & încă entuziast. Mai aruncă o vorbă despre crama ferdy, mai aruncă o vorbuliță despre un gramophon

Poate și clientul se poate dovedi nițeluș educabil. Păi, ia bagă, bă, garcon, un CHABLIS, aici, la tăticu… Cătălin Mahu, de la MAMA, declara că are 70 vinuri la pahar. Se cheamă că regim wine-bar este. Cristi Preotu, de la BISTROTE FRANCAISE, spune că… 1.000 de vinuri, la el. Dar intră în discuție, de asemeni, și gătitul cu cele mai bune vinuri. Cică vinurile vin la pachet cu dezvoltarea economică. Berea, ei da, berea, este pe locul doi, după spirtoase. Cică să spunem noi, consumatorii, nu, consumului de bere de la parterul blocului. Și cică o apărut și fenomenul FAKE-CRAFT-BEER. Și, atunci, nu mai bine îmi deschid un băruleț cu SHOT-URI, UNDEVA, cochet, în centrul vechi? Cum și este SHOTERIA…:) Pandemia a venit cu cumpărări masive de hamsie…că hamsia merge la o tărie. Dar, în fond și la urma urmei, merge unsă(de minune) și la o bere. Și, chiar, ce-ar fi de ce-ar fi, să ne facem colo-șa, un magazinaș și să-l intitulăm LICĂR STORE??

Povestea cu hamsiile la modă a început în pandemie. Hamsiile la cutie au mers foarte bine, așa de-o pildă, alături de pahare & tării. Și pe urmă a mers și șpritz. Lângă/la un target feminin. Da, lângă prosecco frapat. Rețete, rețete… De succes. Și au venit și cocktailurile. Și beer aficionados. Și, uneori, doar uneori, și spirtoasele fără alcool. 50% din vânzări le asigură berile. Vinul, iarăși, nu depășește 22%. Cifre care se cer știute de toți horecarii. Și șorecarii. Profitului. Un HORECAR adevărat știe că berile IPA nu merg cu mâncare. În târg/urbe, nici nu prea sunt localuri(locante?) prea multe cu (peste) 100 beri în portofoliu. Iar despre orez, știți câte feluri de orez există în București? Basmati s-a răsuflat/banalizat. Sunt multe feluri de orez la masă. Chinezesc. Și indian. Ce știți despre piața READY-TO-DRINK? Despre felurile de gin? O, dar aici e o lume. O lume întreagă de văzut, de explorat…De echilibrat, într-o jonglerie, pe papile…

Comments are closed.

Post Navigation