Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Autoritățile din Jiaxing au transmis către populație că un vaccin contra COVID-19 va putea fi cumpărat. Medicamentul Corona Vac, cel dintâi vaccin experimental anti-covid al Sinovac Biotech este disponibil pentru chinezi. Pentru ca vaccinul să fie complet se recomandă 2 doze, în total vor costa 60 de dolari. O doză costă ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
corteva agriscience, corteva
Premii de recunoaştere a excelenţei în leadership, sustenabilitate, lanţuri de distribuţie şi operaţiuni Corteva Agriscience a anunţat că a fost desemnată câştigătoare a mai multor premii „Manufacturing Leadership Awards” decernate de Asociaţia Naţională a Producătorilor. Categoriile şi tehnologiile recunoscute pentru rezultatele excelente sunt: Premiul pentru leadership în excelenţă operaţională, acordat ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta se redeschide, malta
După un an în care turismul s-a dovedit eclectic, Malta anunță din nou disponibilitatea sa de a primi, cu brațele deschise, turiștii români. Malta poate fi și refugiul râvnit, pe vreme de pandemie, căci toată lumea jinduie la un tărâm fărăr griji, atunci când lumea este de fapt, copleșită de ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

HoReCa: Ce presupune aprovizionarea unui restaurant ?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ce presupune aprovizionarea unui restaurant ?

 

Atunci când alegi să iei masa în oraş, un criteriu după care ai vrea să te ghidezi este felul în care un restaurant îşi realizează aprovizionarea. Nu doar pentru că ţi-ai dori ca tot ceea ce se găseşte în meniu să poată fi preparat cu cele mai bune ingrediente, ci şi pentru igiena şi calitatea produselor care vor ajunge la tine în farfurie.

Deviza fantasticului stă în semipreparatele Fant

gulash_paprikash

Semipreparatele FANT

Ştim că fiecare client îşi doreşte să poată dispune de cele mai sofisticate preparate à la carte, dar şi restaurantul doreşte, la rândul său, să nu facă risipă şi să aibă pe stoc atâtea alimente şi ingrediente câte sunt necesare pentru a face faţă cu succes solicitărilor de dincolo de uşa bucătăriei. Care ar fi soluţia? Pentru aceasta, dar şi din nevoia de a  răspunde servirii mâncărurilor într-un timp cât mai scurt, restaurantele folosesc, pe lângă ingrediente proaspete, produse semipreparate.

În timp ce carnea se prăjeşte sau fierbe, bazele de mâncăruri Fant sunt sprijinul bucătarului inteligent. Semipreparatele se acoperă cu apă călduţă şi în doar câteva minute, după amestecul cu carnea, vor ajunge în faţa clienţilor cele mai delicioase mâncăruri tradiţionale, gătite într-un stil modern. Bazele culinare Fant dezvoltate de Podravka garantează calitatea, ceea ce e primordial pentru ca un restaurant să existe, scurtează timpul de preparare şi sunt disponibile în patru variante din care bucătarii vor face minuni. Deviza fantasticului stă în patru variante: Fant pentru fasole și tocănițe, pentru pleskăviţa, kebab şi hamburgeri, pentru gulaș și papricaș şi Fant pentru carne tocată.

table-71380_960_720

Masa de pranz

Respectarea bazei legale, garanţia clientului

Când vine vorba de partea reglementată a aprovizionării, un restaurant trebuie să asigure conservarea şi depozitarea corespunzătoare a alimentelor necesare consumului, cu respectarea normelor igienico-sanitare impuse de legislaţia în vigoare. Planul de achiziţii cu produse agroalimentare, temeinic justificate, se face în funcţie de numărul persoanelor care servesc masa la restaurant, de capacităţile de depozitare, posibilităţile de consum şi disponibilităţile financiare şi trebuie să ia toate măsurile pentru cunoaşterea permanentă a stocurilor, valorificarea stocurilor disponibile cu respectarea legalităţii, în scopul îmbunătăţirii cantităţii şi calităţii meselor servite.

Un restaurant trebuie să aibă în vedere, pe lângă rapiditate şi disponibilitate, productivitatea şi minimizarea costurilor. Alături de aprovizionarea cu semipreparate şi produse proaspete de calitate,  în condiţii igienice impecabile, un restaurant are nevoie să cunoască foarte bine obiceiurile clienţilor, astfel încât să nu se aprovizioneze inutil cu ceea ce nu se regăseşte în preferinţele acestora sau să se aprovizioneze precar pentru preparatele cu cerere mare. O soluţie prin care un restaurant poate controla acest lucru este oferirea de meniuri la preţuri avantajoase pentru masa de prânz sau pentru micul dejun. De asemenea, stabilirea unor preţuri mai mici la aumite preparate sau în anumite zile pot determina o reacţie de consum prin care restaurantul poate anticipa o tendinţă în cerere.

Restaurantul are libertatea de a-şi stabili un meniu pentru o perioadă mai lungă de timp, acest lucru  creând un echilibru care îl va ajuta să-şi gestioneze mult mai bine stocurile. Dacă stocurile, însă, s-au dovedit a fi prea mari pentru anumite produse, acestea nu trebuie aruncate: ele pot fi congelate sau păstrate sub formă de conservă, astfel încăt să fie folosite cu altă ocazie. O altă soluţie pentru eficientizarea aprovizionării ar fi contractarea unor producători autohtoni, care să ofere produse proaspete de câte ori e nevoie, la preţuri avantajoase. Un sistem de gestiune al stocurilor este o altă soluţie de a controla mai bine aprovizionarea restaurantelor, mai ales când vorbim de localuri cu o capacitate mare.

Deşi există reţete pentru mâncăruri, nu există reţete pentru funcţionarea perfectă a restaurantelor. O grijă asupra obiceiurilor de consum şi asupra calităţii ingredientelor vor face ca oamenii să revină într-un restaurant.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://turismhoreca.ro/intalniri-cu-touroperatorii-straini/

http://turismhoreca.ro/mai-multi-pasageri-din-romania-conexiunea-catre-scandinavia-este-foarte-populara/

http://turismhoreca.ro/berlin-istoria-unica-intalneste-modul-de-viata-modern/

http://turismhoreca.ro/pentru-nova-travel-tui-travel-center-este-un-frate-mai-mare/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation