Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

le manoir, vinuri franțuzești, arta gastronomiei
București, 14 mai 2025 Joi, 15 mai, Le Manoir propune publicului o dublă incursiune în universul vinurilor de prestigiu prin două evenimente speciale găzduite la Le Bistrot Français, în cadrul Club Epicurian – conceptul de club privat dedicat experiențelor gastronomice memorabile. De la un prânz cu aer provensal, în compania ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
EUROSEJUR/GRECIA/Ammouliani: SUNRISE VILLAS  La noutățile sezonului, trecem aceste vile!  Noutățile sezonului! SUNRISE VILLAS! Ele sunt niște vile de pe înălțimi, scăldate în soare de pe promontoriu. Din insula grecească Ammouliani. Le vizitaserăm cu ani în urmă, dar PE ATUNCI atunci erau în construcție! La această oră, ele sunt zâmbitoare, pe ...
Read More

Degustare de Syrah/Shiraz

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Degustare de Syrah/Shiraz:

Tatachilla Foundation Shiraz 1999: O culoare cu aluzii caramizi, avand un miez rosu si proaspat. Nas evolutiv, cu note tertiare excelent evidentiate, piele tutun, forest floor. Un gust fin, elegant, cu o aciditate puternica pentru varsta lui. Tanini grainny, care se simt puternic. Overall este un vin exceptional! Un Shiraz evoluat.

Anima Shiraz 2011 Un nas puternic de fruct copt. Gust corpolent, aciditate mai scazuta, nepotrivita vinului, evolutie rotunda. Tanini uscati. Un stil ambitios, usor overdoit, caruia timpul nu i-a adus foarte multe in plus. Nu stiu daca taninii se vor integra la un moment dat in viitor, fructul la cum arata acum, nu mai permite o perspectiva de evolutie foarte lunga. Bun spre Foarte Bun, drink now. Overpriced.

Salomon Baan Shiraz 2012 Tipic New world, tipic Australia, cu mult fruct copt atat in nas cat si pe palatin  (mure, dulceata de coacaze, piper si ceva condiment). Evolutie gustativa dominata syrah-glassde fruct, aciditate medie, tanini copti, moi, rotunzi si integrati pe final. Un Shiraz de linie, in adevaratul inteles al cuvantului, usor unidimensional. Ca Lumea Noua in general: fara mari complexitati, direct si sincer. Bun

Budureasca Origini Shiraz 2013 Nas complex cu arome de fruct negru, dar mai ales rosu si aluzii de baric. Evolutie supla, lejera, echilibrata. Fruct prezent, aciditate buna, care echilibreaza foarte bine extractul. Un stil international, facut sa placa, caruia e greu sa ii reprosezi ceva, poate doar lipsa de tipicitate si caracterul usor generic. Bun spre Foarte Bun.Ma asteptam la mai mult din partea lui.

Corcova Syrah Dealul Racoveanu 2012 Tanar, impetuos cu mult fruct negru si baric in nas. Gust plin, corpolent, extractiv, bine echilibrat de tanini naravasi care intra destul de repede in cursul evolutiei pe palatin si confera o senzatie de structura si seriozitate. Un vin care acum vorbeste direct si zgomotos, cu potential, care da o senzatie de naturalete si sinceritate. Trebuie sa mai stea minim 2-3 ani avand potential evident de evolutie. Dintre cele de la noi a fost cel mai bun. Foarte Bun, nice stuff,de urmarit pe viitor.

Chateau de Saint Cosme Cotes du Rhone 2014 . E un clasic. Tipicitate pana in maduva oaselor. Asa trebuie sa arate un Syrah autentic, care isi respecta pedigree-ul. Nas mineral, floral si cu aluzii de bitum si fruct negru. Complex, retinut, nimic ostentativ. Gust plin, extractiv initial, suculent, cu fruct  negru excelent echilibrat de aciditate si de o coloana de mineralitate evidenta. Postgust lung, in tuse de coaja de paine si fruct negru. Foarte bun spre Excelent. Perfect abordabil acum datorita debutului prietenos, va fi mult mai bun peste cativa ani cand tanini se vor topi in masa de fruct suculent.

Norwood Shiraz si Carbernet Sauvignon 2012. Un blend care arata logica din spatele asocierii celor doua soiuri. Asociere rar intalnita in spatiul european, dar  extrem de populara in Australia. Shiraz-ul, facut in stil Australian (pleonasm?), debordand de fruct copt si suculent, are nevoie de structura si impetuozitatea Cabernetului. Rezultatul este un vin complet, caruia greu ii gasesti ceva de reprosat. Nas complex, cameleonic care penduleaza cameleonic intre caracteristicile celor doua soiuri. Imi aduce aminte de Kaa din Cartea Junglei la acest capitol…:) Gustativ se prezinta cremos, fructat, plin, asezat insa pe o structura de tanini ferma si rigida care sustine perfect tonele de fruct. Evolutie echilibrata, final lung cu fruct rosu si negru, fericit asociat notelor de baric. Foarte Bun spre Excelent, este exponential pentru un vin de Lume Noua si repet, greu sa ii gasesti hibe. Poate Screwcap-ul cu care e inchis nu e foarte fancy pentru gusturile de la noi, dar este sistemul de inchidere corect utilizat pe scara larga la Antipozi chiar pe exemplare mult mai galonate.  Excelent lucrat.

Articol preluat de pe: http://www.provin.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation