Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
Calitatea furajelor însilozate poate fi păstrată și îmbunătățită cu ajutorul inoculanților furajeri Pioneer®, astfel încât întreaga energie colectată în câmp și conservată în silozuri să ajungă în hrana animalului. Inoculanții Pioneer® au fost testați în ferme în condiții optime de recoltare, iar rezultatele experiențelor arată că aceștia îmbunătățesc calitatea însilozării ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

De ce se folosește hamei la bere?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

In ultimul articol am vorbit despre sursele de amidon ale berii, cea mai cunoscuta fiind maltul (dar si despre altele – CLICK AICI PT A VEDEA – are legatura cu articolul acesta). Acuma sa explicam si de ce se foloseste malt in general la bere, ca sursa de amidon.

Maltul este atat de intalnit in

Hamei

realizarea berii, pentru fibrele pe care le are in alcatuirea ei, foarte folositoare in faza de udare (momentul combinarii apei si boabelor macinate de orz, care produce mustul de bere). Nu numai asta, dar fibrele contin si multa amilaza, care este o enzima digestiva ce face din amidon, zahar. La fel si in cazul formelor de cereale, care sunt destul de variate, in functie de cum sunt sau nu maltificate: faina de grau, orez, ovaz, secara, porumb si sorg. Poate ati mai intalnit beri pe care scrie “fara gluten (cu sorg) si fara malt (din orz)” – nu va faceti griji, probabil ea nu se refera la voi, ci doar la aceia care nu pot sa consume astfel de alimente; tocmai de aceea multi berari au inceput sa faca si ei din acestea “fara”.

Hameiul

Dupa cum am (doar) mentionat si articolul trecut, hameiul ofera gust berii. Cea mai des intalnita in acest proces este floarea de hamei, tocmai pentru ca e conservant si, pe deasupra, da si gustul specific unei beri. Sunt cunoscute inca din 822, cand manastirile precum Corvey din Germania le utilizau, cu toate acestea, cultivarea alimentului a ineput abia prin secolul al XII lea. Undeva in aceasta perioada, hamiul a devenit cel mai folosit mod de aromatizare. Altii foloseau plantele, cum ar fi Glechoma hederacea sau mai multe feluri de ierburi aromatice, boabe de fructe, iar uneori pelin. Se pastreaza si astazi aceasta ultima metoda in tari precum Franta, Scotia si lista poate continua.

Punandu-ne aceeasi intrebare ca la malt, raspundem in felul urmator: hameiul este cel mai folosit pentru aroma, pentru gustul ei amar, care compenseaza, in schimb, gustul dulce al maltului. Exista chiar si instrumente pentru a masura gradul de amaraciune, cum ar fi (cea folosita in toata lumea): International Bitterness Units. Mai mult, hameiul ofera si acel gust al citricelor sau plantelor. Drojdia din interior epureaza microorganismele din must, ceea ce il face un veritabil antibiotic; pe langa asta, crestere durata spumei cand e agitata, agitatia fiind si ea la randul ei un conservant. 

Vom vorbi in urmatorul articol despre celalalte! Pana atunci, beti bere (moderat), berarilor! 🙂

Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/05/12/procesul-magic-de-facere-a-berii/

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation