Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ediția ro wine, ro wine
E TOAMNĂ, deci: Atmosfera promite să fie fantastică! Vineri 11 octombrie, începe la București, ediția de toamnă, a minunatului RO WINE, cel mai important festival de vinuri din București, a cărui primă ediție anuală are loc, de obicei, în primăvară, în luna mai, tot la Fratelli. Ca și în anul anterior, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
malta, darul de fiecare zi
Ca suprafață, vorbim despre cea mai mică țară din Comunitatea Eiropeană, dar asta nu o împiedică să fie dorită (cu ardoare ) de către turiști. Mai cu seamă de către cei britanici. De cum se desprimăvărează, chiar din luna mai (care este o lună minunată spre a vizita Malta), se ivesc, ...
Read More

Cum și de ce trebuie să știm ce fel de apă bem

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ah! Eterna lupta intre persoana care spune ca apa de la robinet e buna si cealalta, care bea intotdeauna numai apa cumparata (plata si minerala). De asta am si putea spune ca sunt 2 tipuri de oameni…nu credeti? Azi aflam raspunsul! Inginerul Alex Manea a aratat, la antena3.ro, care este cea mai “buna” apa si de ce e important sa cunoastem aceste aspecte. 

Un prim lucru explicat de Manea este faptul ca legea din Romania permite ca acea cantitatea de nitrați sa fie de 5 ori mai mare decat alte state din Uniunea Europeana.

  • Fierberea apei nu e cea mai buna solutie, nu mereu

”Este această legendă, dacă fierbem apa scăpăm de tot. Nitrații, prin fierbere, se transformă în nitriți. Sunt și mai periculoși când fierbem apa. Prin fierbere se elimină reactorul și bacteriile. Dacă fierbem apa nu vom mai avea bacterii, pentru că se evaporă. Dar, dacă vorbim de nitrați, este și mai rău. Mai bine instalăm un echipament care să ne scape de nitrați”, a explicat Manea.

Cel mai recomandat este, deci, ca acestia sa utilizeze filtre speciale pentru eliminarea nitraților. 

  • Pretul analizelor pentru apa bauta

”Ca să fim corecți și să ne asigurăm că ceea ce scrie pe buletinul de analiză este real, e bine să ne adresăm unui laborator de stat. (…) Prețul variază de la 300 de lei până la zeci de milioane”, a zis inginerul, dar fara sa uite sa mentioneze ca se testeaza in functie de aspectul pe care dorim sa-l analizam: mai intai miros, culoare, gust, conductivitate, duritate, fier, amoniu, cantitatea de nitrați, neapărat să se facă și un buletin bacteriologic.

  • Electrocasnicele au o durata de viata mai scazuta cu o apa “proasta”

”Un aparat electrocasnic sau o centrală termică nu or să explodeze din prima zi în care băgam apă cu calcar în ea. Dar, în timp, se va degrada. În momentul în care calcarul se depune pe rezistența acestor aparate, pe lângă faptul că le deteriorează, intervine și un consum mai mare de energie. E bine să facem prevenție”, a mai explicat Manea.

  • Nitratii, periculosi pentru sanatate?

”Cei mai periculoși sunt nitrații. Sunt compuși cancerigeni. Toată lumea vrea să aibă apa de calitate superioară, însă toate țările din UE au limita la 10mg/L, la noi limita este de 50mg/L”, a mai adaugat inginerul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation