Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

dionysos, casa de vinuri, cantina valpolicella
CANTINA VALPOLICELLA NEGRAR – crama unde s-a născut renumitul vin AMARONE DELLA VALPOLICELLA. DIONYSOS este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern. Este vorba despre un business cu vechime de 24 de ani în domeniul distribuției băuturilor. Portofoliul nostru conține game de vinuri de la producători cu tradiție ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Cu ce se fermentează berea?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Si, astfel, ajungem la ultimele elemente ale berii. Urmariti si celalalte 2 articole in care am vorbit despre celalalte ingrediente pentru realizarea berii. In toate aceste trei articole am facut o analiza a procedeului in care se realizeaza berea (CLICK AICI PT A VEDEA ARTICOLUL INITIAL).

Drojdia

irish moss – ca agent de filtrare

Acuma, am ajuns si la punctul fermentarii, iar pentru asta este responsabila doar si numai drojdia. Aceasta creeaza un schimb de substante dintre zaharurile luate din cereale, care mai apoi creeaza alcool si dioxid de carbon, dar, in acelasi timp, face din mustul de bere, produsul in sine: adica berea. Fata de elementele de dinainte ale berii (sursa de amidon, malt, hamei samd), berea pastreaza cateva din gustul drojdiei, dar tot cea din urma ii da si consistenta.

Sunt mai multe forme de drojdie de bere, printre care cele mai des utilizate (care il ajuta pe berar sa dea tipul de bere pe care il doreste): ale (Saccharomyces cerevisiae) si lager (Saccharomyces uvarum). Un alt exemplu ar fi drojdia Brettanomyces, care se foloseste la berea lambica. 

Lista poate continua.

Agentul de filtrare

Aces ultim ingredient de pe lista noastra este folosit pentru a face berea mai limpede si curata, fata de cele nefiltrate, care sunt niste metode mai traditionale de facere a berii, si care-i da un aspect tulbur. In cazul primului exemplu, in proces, agentul de filtrare se pune alaturi de proteinele solide din bere, care va lasa sus-mentionatele caracteristici in produsul final, care esteberea.

Agentii de filtrare sunt diferiti si foarte variati: isinglass (facut din inotatoare de la pesti), Irish moss (planta), kappa carrageenan, gelatina samd. In cazul in care sunteti vegetarieni si vreti sa beti o bere e foarte simplu: uitati-va pe etichete, ar trebui sa scrie ceva in genul “facuta pentru vegetarieni” si este realizata cu plante de mare sau agenti artificiali.

Alte articol despre bere, pentru voi berarilor:

Procesul magic de facere a berii

Berea luptă cu diabetul și cancerul!

Berea e bună pentru inimă și oase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation