Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ediția ro wine, ro wine
E TOAMNĂ, deci: Atmosfera promite să fie fantastică! Vineri 11 octombrie, începe la București, ediția de toamnă, a minunatului RO WINE, cel mai important festival de vinuri din București, a cărui primă ediție anuală are loc, de obicei, în primăvară, în luna mai, tot la Fratelli. Ca și în anul anterior, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
malta, darul de fiecare zi
Ca suprafață, vorbim despre cea mai mică țară din Comunitatea Eiropeană, dar asta nu o împiedică să fie dorită (cu ardoare ) de către turiști. Mai cu seamă de către cei britanici. De cum se desprimăvărează, chiar din luna mai (care este o lună minunată spre a vizita Malta), se ivesc, ...
Read More

Cele mai importante LUCRĂRI pentru un APICULTOR!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Din moment ce se apropie luna iunie, ne-am gandit ca acum este cel mai bine sa vorbim despre…APICULTURA! Desigur, la ce altceva ne puteam gandi? E clar ca albinele au cea mai activa perioada in aceste momente, iar de aceea, noi am ales cele mai importante lucrari de care trebuie sa tineti cont, dvs. ca apicultor de seama.

Chiar daca, tot in acelasi interval au loc si culesul: salcâmilor II si III, teiul, coriandrul, muştarul, facelia, rapiţa de primăvară, in cazul fructelor de padure samd; cea mai importanta activitate de care trebuie sa se tina cont este cea a teiul şi floarea-soarelui.

Teiul are 3 specii care sunt luate cel mai mult in seama, din punct de vedere al dezvoltarii şi al interesului producatorului, (teiul cu frunza mare, cel pucios si cel argintiu), la toate trebuei sa fiti atenti in privinta momentului infloririi, ele fiind distincte in iunie-iulie. Totodata, tot acestea ofera cele mai mari cantitati de “fructe”.

Pentru a avea o productie cat mai mare si mai reusita de miere, trebuie sa combinati mai multe culesuri, culesuri care sa nu necesite cheltuieli prea mari. In acest fel veti reusi sa obtineti mai multa miere, cu investitii mai mici.

Cea mai mare grija trebuie sa o aveti cu privire la familiile de albine, la care sunt necesare indeplinirea tuturor lucrarilor pentru prelucrarea culesurilor, dar si incercarea de a reduce cat mai mult posibil factorii care induc roirea.

Pentru atingerea acestui scop, urmariti lista:

  1. cat mai multe lucrări de recoltare şi extracţie a fagurilor cu miere. Grija mare la procentul de apa din miere, care trebuie sa fie de cel mult 18,5-19 % si, de asemenea, se vor culege doar fagurii cu miere căpăciţi minim 1/3 din suprafaţa
  2. Evitarea roirii naturale prin intermediul: crearea spaţiului necesar dezvoltării şi a fagurilor artificiali/goi, inceputul culesului, inlaturarea botcilor doar pentru familiile aflate într-o etapa tarzie a frigurilor roitului, inlocuirea locurilor familiilor care au activitate exagerata de roire, cu  familiile mai slabe (ori crearea de roiuri artificiale)
  3. schimbarea fagurilor vechi cu unii artificiali; astfel, in timp, cu dezvoltarea generaţiilor de puiet se vor reduce nivelul diametral de celule, creand dezavantaje in privinta atingerii unor dimensiuni normale de catre albine, dar şi in privinta eficientei lor.
  4. familiilor de albine, inainte de transport, li se va cerceta stadiul lor, alcatuirea stupilor, dar si analizarea posibilitatii folosirii culesului, moment in care va avea loc si o echipare potrivita. Albinele slabe sau cu boli nu vor mai fi duse la pastoral. Tot in aceasta etapa trebuie sa se gaseasca locul potrivit pentru pastoral, impreuna cu drumurile lor de acces, organizarea unui studiu profund, dar suficient cu privire la acţiunea efectiva de pastoral şi a modulului de transportare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation