Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
De pe câmpurile din județul Suceava și până la cele din județul Giurgiu, din Arad și până în Teleorman ori Giurgiu, hibridul PT303 a dovedit în acest an că poate oferi producții ridicate, iar agricultorii să fie mulțumiți de performanțele acestuia, deci să devină fermieri campioni. De aceea, compania Corteva ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
plaja megali, agora, mecca, muntele athos, ammouliani
În Ammouliani, plajele nu sunt doar plaje. Sunt instituții. Instituții publice. Plaja este și locul unde te întâlnești. O AGORA. Nu doar atât. Dar și o agora. Agora este și un termen grecesc, nu? Și, dacă arabii se roagă cu fața la Mecca, ortodocșii se pot ruga, nu-i așa, cu ...
Read More

Cafeaua ne poate ajuta în lupta cu diabetul. Adevărat sau fals?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Specialistii au analizat din alt punct de vedere studiile stiintifice (legate de conexiunea dintre consumul de cafea si diabet), realizate pe o populație totală de cam 1,2 milioane de participanți, cu scopul de a descoperi noi aspecte necunoscute (pana acum), cu privire la consumul de cafea. Acesta se refera la afectiunile care conduc la aparitia diabetul de tip 2, precum și a complicațiilor care apar pe parcursul acestuia.

Lucrarea se numeste ‘Consumul de cafea și riscul redus de apariție a diabetului de tip 2: o trecere în revistă sistematică bazată pe meta-analiză’ si al caruia autor este Prof. Conf. Mattias Carlström și Susanna Larsson, prin care s-a aratat ca exista dovezi (preluate din 30 de studii), care arata ca un consum de cafea scade riscul dezvoltarii diabetului de tip 2 cu cam 30%.

De asemenea, cafeaua cu cafeină, precum si cea decafeinizată ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2. Totul este in functie de volumul unei cafele pe zi: riscul de diabet de tip 2 scade cu 7% (cafea cu cafeină) și respectiv 6% (cafea decafeinizată) per ceașcă de cafea pe zi. Totusi, scaderea pare sa aiba mai mult efect in cazul cafelei cu cafeină.

Riscul relativ cumulat pentru diabet de tip 2 era de 0,71 in cazul celor care prezinta un consum ridicat de cafea (consum mediu de 5 cești pe zi) in raport cu un consum de 0.

Conexiunea dintre consumul de cafea si diabetul de tip 2 este foarte importanta, deoarece, in ultimul timp, a existat o crestere a persoanelor afectate de aceasta boala la nivel mondial. Diabetul de tip 2 este (posibil) un rezultat al complicatiilor, cel putin asa arata studiile.

Autorii au modificat mecanismele potențiale de bază care au ajutat la descoperirea efectelor consumului de cafea asupra riscului de diabet de tip 2. De pilda, unul dintre acestea, sunt chiar proprietățile antioxidante ale cafelei, mai ales că stresul oxidativ a avut, de multe ori, o legatura puternica cu efectele adverse, asupra funcțiilor cardiovasculare, metabolice și renale. Este deja cunoscut ca un consum mai ridicat de cafea, pe o durata mai mare de timp, poate scadea stresul oxidativ legat de diabetul de tip 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation