Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Cafeaua ne poate ajuta în lupta cu diabetul. Adevărat sau fals?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Specialistii au analizat din alt punct de vedere studiile stiintifice (legate de conexiunea dintre consumul de cafea si diabet), realizate pe o populație totală de cam 1,2 milioane de participanți, cu scopul de a descoperi noi aspecte necunoscute (pana acum), cu privire la consumul de cafea. Acesta se refera la afectiunile care conduc la aparitia diabetul de tip 2, precum și a complicațiilor care apar pe parcursul acestuia.

Lucrarea se numeste ‘Consumul de cafea și riscul redus de apariție a diabetului de tip 2: o trecere în revistă sistematică bazată pe meta-analiză’ si al caruia autor este Prof. Conf. Mattias Carlström și Susanna Larsson, prin care s-a aratat ca exista dovezi (preluate din 30 de studii), care arata ca un consum de cafea scade riscul dezvoltarii diabetului de tip 2 cu cam 30%.

De asemenea, cafeaua cu cafeină, precum si cea decafeinizată ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2. Totul este in functie de volumul unei cafele pe zi: riscul de diabet de tip 2 scade cu 7% (cafea cu cafeină) și respectiv 6% (cafea decafeinizată) per ceașcă de cafea pe zi. Totusi, scaderea pare sa aiba mai mult efect in cazul cafelei cu cafeină.

Riscul relativ cumulat pentru diabet de tip 2 era de 0,71 in cazul celor care prezinta un consum ridicat de cafea (consum mediu de 5 cești pe zi) in raport cu un consum de 0.

Conexiunea dintre consumul de cafea si diabetul de tip 2 este foarte importanta, deoarece, in ultimul timp, a existat o crestere a persoanelor afectate de aceasta boala la nivel mondial. Diabetul de tip 2 este (posibil) un rezultat al complicatiilor, cel putin asa arata studiile.

Autorii au modificat mecanismele potențiale de bază care au ajutat la descoperirea efectelor consumului de cafea asupra riscului de diabet de tip 2. De pilda, unul dintre acestea, sunt chiar proprietățile antioxidante ale cafelei, mai ales că stresul oxidativ a avut, de multe ori, o legatura puternica cu efectele adverse, asupra funcțiilor cardiovasculare, metabolice și renale. Este deja cunoscut ca un consum mai ridicat de cafea, pe o durata mai mare de timp, poate scadea stresul oxidativ legat de diabetul de tip 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation