Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

licori, lichior, laraha sau portocala curaçao, coloniștii spanioli
Din laraha: CURACAO, BĂUTURĂ CU AROMĂ DE INSULE :) Cu un BONUS: O LEGENDĂ A COLONIȘTILOR SPANIOLI  Un lichid albastru/sau albăstrui, cel mai ades, care se poate confunda ușor – doar pentru nenițiați ! – cu spirtul, dar nu e, nu e deloc spirt, consistența lui fiind diferită, el fiind, la ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
ammouliani, o insula cat grecia, salonic
În primul rând, Ammouliani poate fi numele unei mari iubiri. Ammouliani, insula, este cunoscută și sub numele de Amoliani, și este o insulă situată în unitatea regională Halkidiki, Grecia, la 120 km de Salonic. Din punct de vedere administrativ, face parte din unitatea municipală Stagira-Akanthos. Până aici, sentințe seci, propoziții ...
Read More

BERE DE CASĂ

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Tocmai in ziua de ieri am terminat ultimul articol al nostru despre modul magic de facere a berii (CLICK AICI PT A VEDEA). Cu ocazia aceasta, in urmatoarele doua articole m-am gandit sa vorbim despre cum sa faceti si voi bere. Pana la urma, de ce nu? De ce sa nu puteti face, daca vreti si puteti? Prin urmare, haideti sa continuam pe acelasi subiect articolele noastre:

Prima reteta
Mai intai, trebuie sa luati un obiect in care puteti turna 20 l. In acest vas, adaugati, prima data, 16 l de apa de izvor (dar poate si alta, desi este mai recomandat astfel), apoi puneti 500 gr de zahar, 240 de gr de orz prajit si, in final, 50 gr. de flori de hamei, ori, o alta optiune este si conul de hamei.
In al doilea pas, trebuie sa lasati ceva deasupra vasului sau obiectului respectiv si lasati asa sa fiarba timp de doua ore.
Dupa ce ati lasat sa fiarba mai mult timp, urmeaza strecurarea cu ajutorul unui tifon lichidul format. Acuma lasati-l afara pana se raceste, mai puneti 30 gr drojdie de bere, dar, atentie, sa fie calup si sa fie tocat bine inainte. In acest punct, incepeti sa amestecati bine tot.
Lasa totul deoparte o zi intreaga.
Urmatoarea zi incepi sa pui berea in recipiente de 0,5 l, tot cu ajutorul unei palnii si prin cateva staturi de tifon. Atentie sa nu se tulbure. Cel mai bien ar fi sa nu torni in recipient pana cand acesta e plin, lasa cativa centimetri liberi.
Si dupa aceasta operatie, bagati in recipiente dopuri sau capsule, dupa care asezati-le in lighean (sau ceva asemanator cu acesta), cu dopul orientat in jos.
De asemenea nu uitati ca recipientele sa fie lasate undeva in pivinita sau intr-un spatiu racaros (dar sa nu fie frig rau) si puneti-l acolo in jur de o saptamana.
PRESUPUNAND ca a trecut perioada necesara de atunci, va duceti rapid in pivinita si bagati o bere rapid, ca sa vedeti si voi munca voastra! 😀
Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation