Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Alice Constantin, un legumicultor de succes!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
Cum poti sa ai mare succes intr-o afacere din agricultura si sa o infiintezi si cu ajutorul fondurilor europene! Acesta nu este doar o idee abstracta, ci este si realitate! Aceasta este povestea lui Alice Constantin care a reusit sa inceapa o afacere cu legume in localitatea Fierbinti-Targ din judetul Ialomita. Avand deja experienta din agricultura a familiei sale, putin ambitie si dorinta, acesta a reusti sa puna pe picioare un business cu adevarat de succes! Hai sa vedem despre ce e voreba!

Dupa cum am spus deja, Constantin a reusit sa atraga fonduri europene pentru a-si incepe afacere sa, pe care a denumit-o Alice in Tara Legumelor. Fondurile europene pe care acesta le-a folosit au fost cele din “Masura 112- Instalarea tinerilor fermieri”:

“Mi-am dorit mult sa incep o afacere proprie in domeniu, iar cand am aflat ca exista si oportunitatea de a beneficia de bani europeni pentru a demara productia, nu am mai stat pe ganduri”, ne spune Constantin.

Cel de-al doilea pas pe care l-a facut a fost acela de a realiza o strategie de afacere, pe care a facut-o in 2009, dupa care, in 2010, Constantin a trimis proiectul  si a asteptat decizia institutiei de acordare a fondurilor:

“Daca faci totul corect si respecti planul de afaceri, nu sunt motive pentru a-ti respinge proiectul”, a explicat Alice Constantin, pentru Romania Rurala.

In total, Constantin a avut nevoie de 50.000 de euro pentru a-si incepe afacerea Alice in Tara Legumelor, iar jumatate din acestia venind din fonduri europene. Valoarea lor a cheltuit-o in ridicarea unor solarii, dar si pentru irigatii, seminte si, in sfarsit, restul pentru cresterea culturii sale de legume.

Mai intai, acesta a crescut legume ca: rosii, castraveti, varza, ardei gras, ardei capia si vinete pe un teren de 5.2 ha (in locuri protejate, dar si in afara lor); dupa care, mai tarziu, a mai cumparat un alt teren de aproape 3 ha.

Este adevarat ca cea de-a treia etapa a fost probabil cea mai grea, pentru ca aici Constantin trebuia sa convinga marii retaileri sa-i comercializeze produsele sale:

”A contat foarte mult ca la prima intalnire m-am dus pregatita cu un cos mare cu legumele pe care le produceam. Ceea ce se cauta este calitatea, dar si seriozitatea, siguranta ca vei livra cantitatile convenite si ca vei selectiona mereu produsele ca ele sa fie conforme cu standardele dorite de comerciant”, ne arata Constantin.

Daca reusesti sa gasesti un retailer gigant, de genul Carrefour sau Lidl, atunci esti in noroc, pentru ca ei au la dispozitie un spatiu foarte imens pentru a-si vinde produsele. Antreprenorul ne mai arata si ca ea produce intotdeauna legume de calitate, iar ca cele care nu se ridica la asteptarile consumatorului, le trimite la fabrici:

”Am incercat sa conving si alti producatori de legume din zona Fierbinti sa ne asociem pentru a vinde cantitati mai mari, impreuna. Am avut neplacuta supriza sa descopar ca ceilalti nu au dorit o colaborare in acest sens, invocand mai ales ca ei vor sa isi vanda produsele cu banii pe loc. De la retailerul care imi cumpara mie legumele, banii imi vin in termen de 12 zile de la facturare. Nu sunt bani platiti pe loc, dar este un venit sigur, pe baza unui contract negociat la un pret rezonabil”, mai explica Alina Constantin.

Alte articole despre agricultura si afaceri:

http://agricult.ro/2017/05/26/schisandra-o-afacere-prea-profitabila-ca-sa-fie-adevarat/

http://agricult.ro/2017/05/07/bondarii-sunt-o-super-afacere-incepe-si-tu-una-acum/

http://agricult.ro/2017/04/26/livada-de-meri-super-afacere-cu-super-fonduri-europene/

http://agricult.ro/2017/04/23/start-in-afaceri-cu-un-aprozar/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation