Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Read More

Agriculture for LIFE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

AGRICULTURE FOR LIFE, LIFE FOR AGRICULTURE este o manifestare ce caracterizează USAMV din București. Și nu doar pentru că este recurentă. Adică nu pentru că se organizează, cu ritmicitate de metronom, în fiecare an în iunie, la început, în primele zile, de obicei, putem spune, chiar în prima decadă. Ci, mai degrabă, prin performanță intelectuală. Și, de altfel, și prin calitatea manifestării.

În fiecare an, facem un bilanț. De emoții. Impresii. Dar și un BILANȚ INTELECTUAL. Fiindcă, în fiecare an, ne-am obișnuit să facem o evaluare a temelor și subiectelor ce intră în conferință. Anul acesta, de pe 2 pe 4 iunie, am fost acolo și am cântărit programul conferinței.

ÎN PRIMUL RÂND CONOTAȚII LA CALD DE (ANO)TIMP ȘI ATMOSFERĂ

În primul rând, cum a fost? Ca de obicei, senzația este de prospețime stringentă. Crocantă. De la început. Adică toată universitatea îmbrăcată în haine fastuoase de sărbătoare.

Am sosit cu vreo oră sau două înainte. Clădirea principală, din fața bulevarudului, deja fremăta. O primă idee excelentă: bufetul cu cafea era amenajat în marginea spațiului verde de vizavi de clădire. Era umbră. Pașnică. Să poți să te luminezi cu o cafea și să întâmpini pe cei nou-veniți. Și asta era numai atmosfera de joi, prima zi, cea care dă tonul celorlalte.

PE AGENDĂ, FIGURAU OASPEȚI DE PE (APROAPE) TOATE CONTINENTELE LUMII

Pe agendă, figurau oaspeți din Bristol, din Verona, din Serbia, din Turcia, din Liege(Belgia), din Austria, din Copenhaga, din Statele Unite…și lista era mult mai lungă. Plus Agronomia românească, în tot ce are ea mai bun. Și aici era o listă destul de impresionantă. Secțiunile, șapte la număr, au baleiat următoarea problematică (din care spicuim): Științele solului, Schimbări climatice, Provocările viitorului, Mașini agricole și echipamente, Viticultură și Oenologie, Creșterea legumelor și fructelor, Floricultură, Designul și arhitectura peisajelor, Horticultura urbană, Managementul deșeurilor, Genetică și nutriție, Creșterea animalelor, Reproducere, Managementul fermei, Agromarketing, Agroturism, Agrobusiness, Statistică rurală, Educație veterinară, Controlul poluării, Topografie și Cadastru, Biotehnologiile mediului etc.

LUCRĂRI  DIN CELE CARE NE-AU ATRAS ÎN MOD SPECIAL ATENȚIA

Lucrările ce ne-au atras cel mai mult atenția au fost cele de/din Biodiversitate, Biomasă, Tratamente în via organică(Arina Oana Antoce)/Evaluarea nasului eletronic asupra Feteascăi Negre organice, Agricultura biodinamică pe studii de caz în suprafețe din Transilvania, Boli apărute în recolta de fragi(și fructe de pădure), Studiu asupra creșterii fructelor de kiwi în România(după douăzeci și cinci de ani de cerecetare), Studii pediologice în viile din Drăgășani etc.

MIHAIL GĂLĂȚANU

Comments are closed.

Post Navigation