Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

VINARTE: PRIVIRE DE ANSAMBLU

O privire de ansamblu nu strică niciodată. Mai ales pentru VINARTE. Din timp în timp. De ce? Fiindcă competiția se întețește. Vin, cu putere din urmă, new commers. Și vin bine. VINARTE este un reper, de vreo șaptesprezece ani încoace. Si, iată se apropie de majorat, o bornă kilometrică în viața oricui. 

VINARTE, prin deschiderea sa, și prin personalitatea ubicuă a domnului Sergio Faleschini, a înțeles că imaginea/promovarea va face diferența. Anul 2001 a marcat un punct decisiv în istoria vinului românesc, prin apariția celui mai bun PRINCE MATEI 2001.

VINARTE-biserica-din-saseni

OPERĂ CAPITALĂ
Dedicat, oarecum voalat, și  CRAILOR DE CURTEA VECHE, OPERĂ CAPITALĂ  a lui Mateiu Caragiale, el vădește reale aptitudini pentru stilare și cultură. În toate sensurile, atât enologică cât și literară. În fond, prințul matein aparține și el lumii oarecum apuse a aristocrației de sânge.
Între timp, numărul cramelor a crescut la peste patru sute. Peste șase sute de firme gravitează, azi, în jurul vinului. Peste două sute șaptezeci se ocupă, temeinic, de vin. VINARTE, cu toate astea, se reliefează.

De ce?
Ar fi mai multe puncte de răspuns.
ESTE IMPERIOS NECESAR SĂ-ȚI CONSTRUIEȘTI O ECHIPĂ
În primul rând, că VINARTE și-a construit o echipă. Și nu una oarecare, oricum. Pentru că, în primul rând, s-a înconjurat de oameni de cursă lungă.
VINARTE nu e o firmă de tranzit, prin care treci ca-n Gara de Nord, ci este , în mod grăitor, o firmă în care rămâi.
COSTEL CAINAMISIR este de mult timp în echipă, om loial și dedicat firmei în toate împrejurările.  IUSTIN URUCU, cel care este winemaker (winmaker? 🙂 ), alături de FIORENZO RENZI(care, deși și-a înființat propria cramă, a rămas aproape de epicentru), este responsabil cu calitatea/și continuitatea vinurilor de soi.

RODICA FRONESCU poate fi, și ea, adăugată echipei de performanță.
Nu a fost un parcurs ușor. Chiar dacă a ajuns la o cifră de afaceri de 11 milioane de euro (în anii trecuți), VINARTE a avut un urcuș contra vântuluii.
Dar, în cele din urmă, a răzbit.

TREI AREALURI VITIVINICOLE
Și, pentru că tot suntem la un nunăr de TURISM, HoReCa & CĂLĂTORII, să estimăm puțin cele tre arealuri vitivinicole – prilej pentru turism enologic – pe care le au au la dispoziție.
Ele se află toate în sudul țării, dar în trei regiuni diferite de sud. Prima se află la Zorești, în podgoria Dealu Mare. A doua se află la Castel Bolovanu, în imperiul Brătienilor, la moșia Sâmbureștior.
Iar a treia se află pe meleaguri oltenești, spre plaiul Mehedinților, în sudul extrem, lunca Dunării, loc cu o climă specială, este vorba despre de Castel Stârmina.

DEALUL ZOREȘTILOR, ÎN FAIMOASA PODGORIE DEALU MARE
Dealul Zoreștilor
e un areal aparte din Dealu Mare, practic, aici se aglomerează, ca și în zona Ceptura, mulți producători. În podgoria Dealu Mare, județul Buzău societatea Vinarte deține un total de 94 de hectare.
La crama Zoresti a fost demarat un amplu proces de restructurare. Printre altele, restructurarea pivniței. S-au adus baricuri noi in care stă la maturat vinul Prince Matei, baricuri din Franța. Aici se pot găsi toate caractericile pedoclimatice favorabile    necesare pentru producerea soiurilor de înaltă calitate. În producerea vinurilor roșii, regiunea excelează. În perioada 2oo5-2oo8 s-au plantat 26 de hectare cu vita de vie din soiurile Merlot și Fetească Neagră.

6O DE HECTARE ÎN JUDEȚUL OLT
În județul Olt, la SÎMBUREȘTI, firma VINARTE se află în proprietatea unui domeniu de o suprafața de 60 de hectare.

CASTEL BOLOVANU se află într-o regiune de basm.
Este una din cele mai frumoase din țară. A fost formulată o ipoteză privind existența sa, privind compoziția tipică pentru soiuri aluviale, pentru soiuri cu caracter deosebit.
În perioada 2oo7-2oo9 au  fist plantate  36 hectare din soiul CABERNET SAUVIGNON. În 2013 s-au plantat din aceeasi soi alte 5 hectare.

STÂRMINA
Plaiurile de la Golu Drîncei, din județul Mehedinți, au un caracteristic aparte.
Un studiu scris în 1868 menționează că soarele strălucește semnificativ tot timpul zilei deasupra podgorilor.
Se întrunesc elementele de maturitate completă asupra coacerii strugurilor.
În perioada 2oo1-2008 au fost plantate 41 de hectare de Cabernet Sauvignon, Merlot, Novac.


MIHAIL GĂLĂTANU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation