Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ediția ro wine, ro wine
E TOAMNĂ, deci: Atmosfera promite să fie fantastică! Vineri 11 octombrie, începe la București, ediția de toamnă, a minunatului RO WINE, cel mai important festival de vinuri din București, a cărui primă ediție anuală are loc, de obicei, în primăvară, în luna mai, tot la Fratelli. Ca și în anul anterior, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
malta, darul de fiecare zi
Ca suprafață, vorbim despre cea mai mică țară din Comunitatea Eiropeană, dar asta nu o împiedică să fie dorită (cu ardoare ) de către turiști. Mai cu seamă de către cei britanici. De cum se desprimăvărează, chiar din luna mai (care este o lună minunată spre a vizita Malta), se ivesc, ...
Read More

VINARTE PENTRU ARTE, DAR ȘI VINARTE CU TENDINȚĂ

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

SOARE. CASTEL SOARE

UN VIN FĂCUT SPECIAL CA SĂ STRĂLUCEASCĂ!

SOARELE este cel care strălucește în toate ocaziile. Și ipostaziile. Și în mediu ezoteric, cel al inițiațiilor, strălucește unul, SOARELE DE LA MIEZUL NOPȚII. Cu acesta se învecinează și soarele desre care vorbim, regele soare – sau vinul SOARE de la VINARTE.

Cine este, totuși, până la urmă, SOARE? La CASTEL SOARE mă refer, bineînțeles… Să îi dăm, în sfârșit, prilejul/și ocazia optimă pentru a se recomanda. Și, firește, s-ar putea să sfârșim prin a ne îndrăgosti de el, un asemenea produs – nu ar fi de mirare. Este un SOARE printre vinuri – și un VIN plin de soare.

Cabernet Soare – Castel Bolovanu. Se poate, deci, găsi, la producătorul: Vinarte, capitolul: vinuri roșii românești emblematice.

Cabernet Sauvignon – Soare
Deci vorbim despre un vin roșu, cu o culoare intensă, de un vin rubiniu, cu nuanțe brun roșcate.
Este deținătorul unei arome intense, dar posedă, în același timp, o anume eleganță(ca instrument de seducție în panoplie).
Se poate defini ca un vin/o licoare destul de complex.
Ne poate impresiona cu un miros (îndeajuns de puternic) de fructe de pădure. Poți, la fel de bine, în contact cu el, simți în gură coacăze negre, dar și nuanțe de zmeură.
Are și tente exotice, arome de vanilie , caramel si condimente fine.

TEXTURĂ CONSISTENTĂ, DAR TEXT DIN CARE MAI PUTEM CITI. CÂT DESPRE TANINI…
Are o textură consistenta, are un gust de tanini mature – si un post gust pe care l-am defini de durată.
Este un vin roșu astringent si foarte-foarte potrivit pentru mancarurile gatite la cuptor , gratar, vanat mare, preparate romanesti, branzeturi maturate.

PORTRET. CARACTERIZARE ÎN TIMP
Este un vin ce poate fi învechit timp de 8-12 ani, în conditii de păstrare optime.
Prin învechire capătă o structură catifelată și un buchet complex de arome fine.
Alcoolul din el se ridică la un 13%.

Fișă de analiză:

  • Culoare: Roșu
  • Concentrațiune de zăharuri/Fel: de felul său, un vin sec
  • Podgorie: Sâmburești DOC
  • Țara de origine: România
  • Soiul vinului/Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon

Castel Bolovanu Soare – Cabernet Sauvignon 2001

Vinarte-Soare09

Este pandant cu prinții mirceani și mateini. Adicătelea, este pandantul unui MERLOT de un asemenea profil/delfin și el al regelui-soare.

*Un vin care primește pe puțin 80 de puncte

În urma caracterizărilor primite de acest vin la degustările de Cabernet Sauvignon (o referință principal se intiulează: 2007) – unde a primit peste 80 de puncte – era de la sine înţeles că va fi căutat de mulți cunoscători.
Ei vor desface, cu mâini febrile/copleșite de puternică/și veritabilă emoție fiola – vor privi, mai întâi – și vor răsufla adânc.

*Un eșantion veritabil de analiză senzorială completă

Toată desigilarea lui se va transforma într-un ritual (aproape) sacrosanct.
Culoarea se va îndrepta, în pahar, spre o nuanță rubinie închisă, aspectul, în același pahar, se va dovedi limpede şi plăcut.
Nasul se va deschide relativ armonios/puternic spre arome de fructe roşii (parcă zmeură sau căpşuni), note de stejar.

*Faza de atac se consumă destul de viguros

Dacă ar trebui să judecăm, totuși, prin obișnuitele fazele de degustare, ar trebui menționat că faza de atac se consumă/dezvoltă destul de viguros, gust destul de acid, taninii se arată fermi ,însă echilibraţi, cu vibrații amărui.
Se simte, în mod clar/cert, fructul.
După segmentul mediu, vorbim despre un post-gust bun/spre foarte bun, senzaţie amăruie destul de pregnantă, gust de stejar, aciditate mare.
Se simte și o anume astringență.

*Un produs care își ține reputația sus

În concluzie: un vin care seamănă cu un vin franțuzesc de ținută – și de cel puțin 20-30 de EUR0, ca preț.

Și își justifică talia de vin de aproximativ 80 de puncte!
Cabernet Sauvignon-ul își ține reputația de poemă francă. De vin onest, dar tranșant.

*Caracter accentuat masculin, care se exhibă

Este, fără nici o îndoială, un vin care te încearcă, așa cum bine îi șade unui vin bărbătesc aprig, nervos, impetuos și greu de ținut în șa.
Poate un vin cam prea aspru, la prima vedere, dar care își exhină, din plin, caracterul său profund masculine.
Așa este și acest SOARE.
Un vin care poate să îți lumineze, dinăuntru, seara. Și să fie o vedetă la degustare.

Dacă tot este un rege al vinurilor, atunci logic mi se pare/să fie un VIN-SOARE. Adică un REGE-SOARE.

DESPRE PROSPERITATEA LA PRIMA GENERAȚIE
Sergio Faleschini nu scapă niciodată prilejul de a spune că proprietarul viilor nu poate fi/deveni prosper la prima generație. De mult ori, acest adevăr se confirm, dar, desigur, în alte multe cazuri dă greș. Ar trebui să ne dăm seama că dă greș cel puțin în câteva cazuri pe care le cunoaștem. Și, aici, mă gândesc bunăoară la JIDVEI, cu proprietarul său Claudiu Necșulescu, dar și la CASA DA VINO, cu proprietarul său Dan Balaban.
Dar, iarăși, nu se adeverește nici în chiar cazul lui Sergio Faleschini, care este un om de afaceri prosper.
Există mai multe maniere de a gestiona vinul românesc, dar nu seamănă una cu alta. Fiecare are concepția sa despre vin – precum și pe cea despre afaceri cu vin.
Dar, în restul cazurilor/adică în marea majoritate a facerilor cu/despre vin, ne temem că trebuie să îi dăm dreptate lui Sergio Faleschini: prima generație este generația de sacrificiu; adevărata prosperitate, belșugul și bogăția, dacă nu cumva faima reală/și succesul vin abia în generația copiilor, ehei, dacă nu cumva, uneori, abia la cea a nepoților…

Citat 1:
…Vorbim despre un vin roșu, cu o culoare intensă, de un vin rubiniu, cu nuanțe brun roșcate.
Este deținătorul unei arome intense, dar posedă, în același timp, o anume eleganță(ca instrument de seducție în panoplie).
Se poate defini ca un vin/o licoare destul de complex.
Ne poate impresiona cu un miros (îndeajuns de puternic) de fructe de pădure. Poți, la fel de bine, în contact cu el, simți în gură coacăze negre…

Citat 2:
…Un vin care te încearcă, așa cum bine îi șade unui vin bărbătesc aprig, nervos, impetuos și greu de ținut în șa.
Poate un vin cam prea aspru, la prima vedere, dar care își exhină, din plin, caracterul său profund masculine.
Așa este și acest SOARE.
Un vin care poate să îți lumineze, dinăuntru, seara. Și să fie o vedetă la degustare.
Dacă tot este un rege al vinurilor, atunci logic mi se pare/să fie un VIN-SOARE…

Citat 3:
…Faza de atac se consumă/dezvoltă destul de viguros, gust destul de acid, taninii se arată fermi ,însă echilibraţi, cu vibrații amărui.
Se simte, în mod clar/cert, fructul.
După segmentul mediu, vorbim despre un post-gust bun/spre foarte bun, senzaţie amăruie destul de pregnantă, gust de stejar, aciditate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation