Stiati ca un antibiotic natural cu calitati stiintific descoperite este, de fapt, unul dintre cele mai cunoscute condimente din lume? Deci, mai pe scurt, are 2 tipuri de atributii: medicinale si gastronomice.
Acest aliment il imprumutam noi de la medicina ayurvedică, indiană și chineză, avand o aromă puternica, cu personalitate și cu o culoare neobisnuita, galben ciudat.
Ne referim la turmeric, poate ati ghicit deja, originar, acesta este indian si este utilizat pentru o tona de probleme: respiratorii, boli hepatice, boli de piele, contracții musculare, tăieturi, răni și probleme gastrice. Chiar si pentru cele digestive este recomandat, poate distruge felurite infecții, precum si unele tumori maligne.
Ceea ce face special acest condiment este substanta din nauntrul ei, adica curcuma. Acesta din urma are calitati antiinflamatorii, antioxidante și antibacteriene, tocmai de aceea este si recomandat impotriva microbilor, gastritei, ulcerelor peptice și gastrice și Helicobacter pylori.
De asemenea, studiile au aratat ca substanta are influenteaza in mod pozitiv si schimbarea ADN-ului și prelungeste viata celulelor. Poate reduce simptomele osteoartritei, daca se consuma in fiecare zi 200 mg de turmeric.
Turmerone este a doua substanta importanta din condiment si are calitati bioactive, respectiv, ajuta la functionarea corecta a creierului și reprezinta si un remediu bun contra Alzheimer.
Ingrediente pentru prepararea antibioticului natural din turmeric:
- 1 lingură de condiment de curcumă
- 100 de grame de miere organică
Cum?
- luati ingredientele si introduceti-le într-un borcan de sticlă și amestecati
- in cazul in care suferiti de gripă, consumati jumatate de lingură de antibiotic la fiecare 30 de min. A doua zi, consumati aceeasi cantitate, la un interval de 2 ore fiecare. În a treia zi, din nou aceeasi doza, de 3 ori in fiecare zi.
- E important sa lasati mixtura rezultata si pe care o consumati sa se topeasca in gura mai intai, iar apoi sa-l inghititi. Daca va este mai usor, il puteti adauga si la cafea, ceai sau lapte.
Recent Comments