Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

TUDOR FURIR/Pernod Ricard

 1. Care este vinul cel mai de top pe care l-ai băut vreodată?
  Raspunsul meu este subiectiv. Altar de la Bodega Otazu din Spania este in topul vinurilor baute pentru mine.
  Am avut ocazia sa vizitez aceasta casa de vinuri si am ramas extrem de impresionat de ce am vazut acolo.
  Mai mult, am creat, impreuna cu doi prieteni, o serie foarte limitata, care va fi vinduta si in Romania, in circuit inchis, in toamna acestui an.
  TUDOR-FURIR-mai2016
 1. Regreți că, în ciuda repetatelor nominalizări din presă, nu ai făcut niciodată din GUVERNUL pe bune?
  Nu, si nu regret nici o secunda. Cred ca prin educatia mea de business fac parte dintr-un univers paralel cu cel al politicului. Nu am fost niciodata tentat de aceasta zona. Sint insa, prin intermediul patronatului nostru, Spirits Romania, un partener vocal si profesionist in dialogul cu guvernul. Cred ca mediul de business trebuie sa devina mai activ in aceasta directie, sa fie mai putin defetist si pesimist. In guvern exista profesionisti care pot si vor sa fie utili in relatia cu mediul privat.
 1. Ce portofoliu ți-ai fi asumat și care a fost strategia pe care ai fi urmat-o?
  O intrebare pur teoretica  🙂 , cu un raspuns pur teoretic.  Cred ca experienta mea profesionala ar fi utila in Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Oricum, acest lucru nu se va intimpla niciodata.
 1. Hai spune drept: JEFFREY DEAVER sau DAVID BALDACCI?
  Jeffrey Deaver, din pacate prea putin tradus la noi. Un tip versatil (jurnalist, cintaret folk si avocat) cu o imaginatie debordanta.
 1. JACOB S CREEK, ce îți spune acest vin?
  Este vinul meu preferat. Imi spune despre o traditie de peste 165 de ani in wine making. Este un brand lansat in 1976, numele venind de la un riu care curge prin Barossa Valley in sudul Australiei.
  In 2011 a fost desemnat vinul numarul 1 in Australia si al treilea cel mai admirat vin din lume in Most Admired Wine Brands din revista Drinks International. A primit recunoastere ca „Cea mai premiata casa de vinuri din lume” in 2014 de catre World Association of Wine – writers and Journalists. Jacobs Creek este partener al turneului al Australian Open (tenisul fiind un mare hobby pentru mine) si are un parteneriat semnat anul trecut cu Nole.
 1. Sunt șanse să imporți și alte vinuri din Australia?
  Evident ca da. Jacobs Creek are un portofoliu semnificativ, noi importam doar 4 varietati. Exista o gama premium exceptionala, dar cred ca nivelul de pret ridicat este deocamdata o bariera pentru consum. Daca piata va fi pregatita vom fi si noi pregatiti sa ne extindem portofoliul.
 1. Ce lovituri mai pregătește PERNOD-RICARD, mă refer la achiziții (dacă nu branduri, măcar tipuri de băuturi)?
  E o intrebare la care nu am un raspuns. Strategia de achizitii se elaboreaza la nivel de top management. Din punctul meu de vedere, cred ca piata bauturilor spirtoase va continua sa se consolideze.
  De curind, Pernod Ricard a achizitionat un boutique gin produs in Germania. Este vorba de Monkey 47. Cred ca mai degraba preocuparea grupului este de a inova.
  Avem cel mai bun portofoiu din industrie si avem know-how necesar pentru a continua sa inovam. Cred ca viitorul industriei noastre sta in puterea de a inova. Consumatorii se schimba, devin din ce in ce mai sofisticati si mai „demanding”.
 1. Ce brand sau tip de produs a urcat vertiginos în sondaje?
  Jameson Irish Whiskey este cel mai dinamic brand pe plan local. Avem cresteri semnificative atit in volume cit si pentru indicatorii de brand. Cred ca, in viitor, Jameson poate deveni unul din brandurile de top in Romania. Este un whiskey triplu distilat si invechit in butoaie de stejar minim 4 ani.
 1. De ce nu aduceți și vinuri din alte zone ale lumii?
  Pernod Ricard este unul din cei mai importanti jucatori globali din industria vinului. Avem branduri in Spania, Noua Zeelanda, Africa de Sud, USA, Argentina si altele. Piate de vinuri din import este complicata si aglomerata. Din pacate, exista multe vinuri din import de calitate indoielnica, de aici si un apetit de consum prudent. Am lansat, de curind, un vin din Spania.
  Este vorba de Campo Viejo Reserva, un vin exceptional din renumita regiune Rioja.
 1. Ce vin din portofoliul tău prezent l-ai recomanda prietenilor?
  Jacobs Creek Shiraz Rose, fara ezitare. Un vin de baut pe terasa, cu prietenii. Un vin de calitate garantata, in ciuda faptului ca se produce in cantitati mari, de care toti prietenii mei, si nu numai, s-au indragostit. Un rose obtinut din shiraz, cu un gust fresh si arome de zmeura si capsune.
 1. Ce loc, după opinia ta, ocupă vinurile de import pe piața românească?
  Vinurile de import sint o subcategorie relativ mica din totalul categoriei. Estimarile mele sint ca acestea reprezinta sub 10% din total consum.
  Importurile sint copios dominate de vinurile din Franta si Italia. Cred insa ca exista un potential mare de crestere, mai ales in zona de vinuri premium si super premium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation