Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

cooperativa “Țara Mea”, a livrat o tonă de caviar românesc, începe să crească creveți în fabrica din Timișoara, caviar made in România
După programul pornit în vara anului 2022 în parteneriat cu Carrefour - “Pește de la Marea Neagră”, Cooperativa Agricolă Integrată “Țara Mea” face încă un pas înainte pentru dezvoltarea pieței de pește autohton și își extinde portofoliul cu cea mai mare fermă piscicolă și fabrică de procesare din România. Cu ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
experimente de vacanta, greek ammouliani
GREEK AMMOULIANI O INSULĂ DE DESCOPERIT  Dacă ZORBA THE GREEK e mult mai la sud, aici, în Thesalia, este/există Ammouliani. E O OAZĂ de autenticitate și o nesperată DOZĂ de Grecie arhaică. Conține, într-o pastilă, istoria Greciei din ultima sută de ani. Grecia cum a fost ea, Grecia izgonită din ...
Read More

TRENDING & BLENDING

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

LUMEA HORECARILOR. READY TO DRUNK. PAPILA NOSTALGICĂ… OARE CÂT DE NOSTALGICĂ?

Ne așteaptă VERMUTERII ȘI MESCALERII! 🙂

Aud că, la toate cotele distracțiilor, în ultima perioadă a crescut GIN-ul, ca opțiune, între băuturi. Sub toate formele posibile: cu gheață, fără, în compoziții/cocteiluri etc. Și, în egală măsură, piața băuturilor READY-TO-DRINK. Eram gata să scriu: READY-TO-DRUNK! 🙂 …Și PAPILA NOSTALGICĂ… Adică, să fie, cumva, retro? Se poartă retro? 🙂 Da, dar și conceptul: FĂRĂ ALCOOL e la modă. Ca să vezi și ochilor să nu-ți crezi: VODCĂ, GIN, FĂRĂ ALCOOL!…Wow! Au apărut chiar și lanțuri de BARURI fără alcool, mai ales în Vestul Europei, ce mai, e un trend – și asta de-a binelea! Asta se întâmplă mai cu seamă la VEGANI! Da, dar chiar vodcă fără alcool???!!! Nu este de-a dreptul curios? Și chiar am mai auzit că vom reuși să scăpăm de sucurile mixate. Trendul fără alcool se menține. Am asistat la o declarație publică și mai gogonată: că însăși Patriarhia României cumpără vin fără alcool. Cum, când are propria ei vie? Da, așa ar fi, mi s-ar putea confirma trendul, ar putea fi pentru unele nunți din post. Sau chiar și la nunțile de pocăiți se întâmplă, se poate întâmpla. Să mai consemnăm și nostalgia băuturilor care revin. Unde revin? În formă. La modă. În prim-plan. Un exemplu ar fi chiar NEGRONI. Un cocteil, dar și un vermut, că  merge cu un gin, dar și cu CAMPARI, păi ăsta ce mai e? ce să fie, un bitter – și îmi aduce în nări, dar și pe buze, gustul cojilor de portocală…

Și, hei, o nouă constatare a trendului lucrurilor: bucătăria intră/pătrunde din ce în ce mai mult în bar. Totul este/sau amenință să fie HOMEMADE. Hait, că și ăsta e un trend… Alt curent din Vest, care, să consemnăm, va ajunge – inevitabil – și la noi, ca toate curentele: vin vermuturile…Vermuterie!

VARA SE ÎNTOARCE ȘI APEROL SPRITZ! 🙂

Dar, iaca, vin și se întorc și mescalurile…În MESCALERIE. Și, mai ales, să înveți să ții un pahar frumos în mână…nu ca pe o bâtă! Ăsta ar fi curentul calofil. Pentru că, negreșit, există și curentul anti-calofil. Hei, vești bune, o dată cu vara se întoarce și curentul APEROL SPRITZ. Daa, din acela, frumos, cu pahare balon, umflate, ca peștii…peștii de sticlă…Și au început și gin-urile să se toarne în COPPA, ca la înghețate. Să fiți mult-iubiți. Și am auzit și de GALA DESERT BRUNCH…ehei, ce știți dumneavoastră, finetzuri de vară. Și concertele…Da, dar apar și vinurile noi. Cu trendurile lor. Cum, tot pe seci? Da, tot pe seci… La modă, acum, vara, e CAVA. Și SPUMANTE, dar și SPUMOASE. Asta ca să nu mai vorbim de ȘAMPANIE. Dar, să dăm Cezarului ce e al Cezarului…cel mai dorit în prezent este PROSECCO. Care înlocuiește, la mare, și BEREA, ce vine în valuri…sau măcar o completează. Cel puțin, cât mai este SEZON (f)ESTIVAL… 🙂

Citat:

Să mai consemnăm și nostalgia băuturilor care revin. Unde revin? În formă. La modă. În prim-plan. Un exemplu ar fi chiar NEGRONI. Un cocteil, dar și un vermut, că  merge cu un gin, dar și cu CAMPARI, păi ăsta ce mai e? ce să fie, un bitter – și îmi aduce în nări, dar și pe buze, gustul cojilor de portocală…

Comments are closed.

Post Navigation